Η εξιλέωση του Γιουνές

Η εξιλέωση του Γιουνές

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η εξιλέωση του Γιουνές

bet365

Για κάθε επιθετικό, το γκολ είναι το φάρμακο της επιβίωσης. Όταν δεν το έχει, νιώθει ότι αργοπεθαίνει. Όταν το βάζει, αισθάνεται ότι εξιλεώνεται. Αυτό συνέβη με τον Χαμζά Γιουνές στην Κρήτη.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Μέχρι χθες, στις σκέψεις των φίλων του Άρη υπήρχε μόλις μία καρφιτσωμένη εικόνα από τον Τυνήσιο επιθετικό. Το χαμένο πέναλτι στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Είναι αλήθεια ότι η συγκεκριμένη φάση τον καταδίωξε έντονα και τον ίδιο, γιατί είναι νιώθει την ελληνική πραγματικότητα και αντιλαμβάνεται πολύ καλά τη σημασία εκείνης της φάσης. Από εκείνο το μοιραίο βράδυ έως και χθες στην Κρήτη, ο Γιουνές ήταν ένας άλλος άνθρωπος.

Τα νεύρα ήταν τεντωμένα, το μάτι έβγαζε εκνευρισμό, αναζητούσε απελπισμένα τον δρόμο της επιστροφής. Τα δύο γκολ στην Κρήτη επί του ΟΦΗ μέσα σε 78 δευτερόλεπτα ήταν το αποτέλεσμα μιας μανιώδους προσπάθειας για ανατροπή. Ήταν τρομερή η… λύσσα του στο πρώτο γκολ, όταν σε κλάσματα δευτερολέπτου είδε την μπάλα να χτυπάει στο ένα δοκάρι και να παίρνει μια περίεργη τροχιά χτυπώντας και στο δεύτερο. Η τσατίλα που έβγαλε όταν με κίνηση επιθετικού την έστειλε στα δίχτυα, ήταν παρομοιώδης. Γνώριζε ότι ο αγώνας με τον ΟΦΗ δεν είχε αύριο για την ομάδα του κι ας βρισκόμαστε στα μισά του πρώτου γύρου.

Γιατί πολύ απλά νιώθει από Ελλάδα. Ο Γιουνές δεν είναι μπαρουτοκαπνισμένος στη Super League αλλά σ’ εκείνη τη σεζόν (2016-17) όχι απλά συστήθηκε στο ελληνικό κοινό αλλά… παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα. Βλέπετε, ελάχιστοι επιθετικοί έχουν τελειώσει σεζόν με 19 γκολ σε 27 αγώνες. Εκείνη η χρονιά στοιχειοθέτησε ένα από τα πολλά προσωπικά στοιχήματα που έχει βάλει στην καριέρα του. Ήθελε να δικαιώσει τον άνθρωπο που τον εμπιστεύτηκε, αυτόν που τον έφερε στην Ελλάδα, τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Την ίδια σεζόν επίσης, πέτυχε ένα από τα πιο γρήγορα χατ τρικ στην ιστορία του ελληνικού Πρωταθλήματος. Απέναντι στη Βέροια, τον Δεκέμβριο του 2016, είχε σημειώσει τρία γκολ σε διάστημα εννιά λεπτών. Το πρώτο μπήκε στο 58ο λεπτό και το τελευταίο στο 67ο.

Η σχέση με τον Λουτσέσκου
Αυτή ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια, όταν αναζήτησε τρόπο ένταξης στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η συνεργασία με την Πλοϊέστι δεν ανέδειξε μόνο την ποδοσφαιρική αξία του, αλλά του πρόσφερε κι έναν καλό φίλο. Τον Λουτσέσκου. Εκεί μπήκαν οι βάσεις μιας φιλίας η οποία είναι βαθιά. Στην Πλοϊέστι, ο Γιουνές έκανε εκπληκτική σεζόν, σημείωσε 37 γκολ σε 64 αγώνες. Σύμφωνα με τα ρουμανικά ΜΜΕ, οι δύο μεγάλες ομάδες της Ρουμανίας, Στεάουα και Ντινάμο Βουκουρεστίου, προσπάθησαν να τον αποκτήσουν, αλλά εισέπραξαν την αρνητική απάντηση της Πλοϊέστι.

Τα επαγγελματικά συμβόλαια
Η καριέρα του Γιουνές θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί αν μεταγραφόταν σε μια από τις μεγάλες ομάδες της Ρουμανίας. Αυτό δεν έγινε και την περίοδο που προηγήθηκε της συνεργασίας με την Ξάνθη, έπαιξε ποδόσφαιρο στο Ιράν γιατί… τα λεφτά ήταν πάρα πολλά. Η Τρακτόρ Σάζι του πρόσφερε συμβόλαιο άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ και φυσικά η προοπτική είσπραξης τριπλάσιου ποσού σε σχέση με αυτό που εισέπραττε στην Πλοϊέστι, δεν γινόταν να απορριφθεί. Το έκανε το καλοκαίρι του 2016 για να έρθει με τα μισά χρήματα στην Ξάνθη. Μπορούσε να μείνει στο Ιράν, αλλά αυτή η επιλογή δεν τον γοήτευσε.

Μετά την Ξάνθη, ακολούθησε η Ερζουμούρσπορ, η ομάδα του Ταγίπ Ερντογάν καθώς χρηματοδοτήθηκε έντονα από τον Τούρκο πρόεδρο και από το πουθενά, άρχιζε να μοιράζει εκατομμύρια. Η επιλογή της εγκατάστασης στα βάθη της Ανατολής ήταν γνώριμη για τον Γιουνές, το δε συμβόλαιο των 500.000 ευρώ αρκετά μεγάλο για να το απορρίψει για χάρη του Παναθηναϊκού ο οποίος έδινε το μισό. Η Ερζουρούμ απέχει περί των 1200 χιλιομέτρων από την Κωνσταντινούπολη, εκεί… κατοικοεδρεύει μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές βάσεις του ΝΑΤΟ και είναι χτισμένη πάνω σε υψόμετρο άνω των 1600 μέτρων. Η δε Ερζουρούμσπορ αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία του τουρκικού Πρωταθλήματος.

Επιστροφή στο… ποδόσφαιρο
Αυτό έγινε τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο Άρης χτύπησε την πόρτα του Γιουνές. Ο Τυνήσιος είχε ως επιλογή την Αλ Αχλί και φυσικά τα πετροδόλαρα. Ήθελε όμως να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο που τον αντιπροσωπεύει. Στον Άρη ήρθε με πολύ λιγότερα χρήματα σε σχέση με αυτά που θα εισέπραττε αν επέλεγε την Αλ Αχλί, αλλά στην παρούσα φάση δεν τον ενδιαφέρουν τα χρήματα. Νιώθει ευλογημένος για την καριέρα που έκανε, αξιοποίησε το ταλέντο του στο σκοράρισμα, στη διάρκεια της πορείας του υπέγραψε πλουσιοπάροχα συμβόλαια και αυτό που τον απασχολούσε, ήταν να ζήσει αυτό που βιώνει σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα