ΠΑΟΚ-Ξάνθη, ΠΑΟΚ-Άρης και… άλλα

ΠΑΟΚ-Ξάνθη, ΠΑΟΚ-Άρης και… άλλα

ΠΑΟΚ-Ξάνθη, ΠΑΟΚ-Άρης και… άλλα

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Για τους αγώνες του ΠΑΟΚ και όχι μόνο. Υπάρχουν αναφορές και στα άλλα ποδοσφαιρικά ματς και φυσικά στο VAR.

Πλάκα-πλάκα… μας έλειψε το πρωτάθλημα μας. Ένα πρωτάθλημα όπου κόβονται και περισσότερα εισιτήρια σε σχέση με τα τελευταία οκτώ χρόνια!

Ο ΠΑΟΚ είναι στο επίκεντρο για εμάς, όπως και ο σημερινός αγώνας του με την Ξάνθη, μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, την τέταρτη της βαθμολογίας, ένα πολύ-πολύ δυνατό -εκτός έδρας- σύνολο. Μία Ξάνθη που παραδοσιακά βάζει σε πολλούς μπελάδες τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα, οδηγώντας τους ΠΑΟΚτσήδες και σε υπερβολικά (για εμένα) παράπονα, για το πόσο σκληρά παίζουν εδώ σε σχέση με άλλα γήπεδα.

Νέο παιχνίδι στα φρουτάκια! Το «Fruit Blox» προσγειώθηκε στην Sportingbet.gr!

Τι ισχύει για τον αγώνα αυτόν και τους γηπεδούχους;

- Ο ΠΑΟΚ είναι καλά.

- Η ομάδα του Λουτσέσκου προέρχεται από ημέρες φρεσκαρίσματος.

- Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση μετά το ξεκίνημα και το 9/10.

- Οι παίκτες βγάζουν αποφασιστικότητα να συνεχίσουν το μεγάλο σερί τους. (Έφθασαν σε 36 νίκες στα τελευταία 40 ματς για τις Ελληνικές διοργανώσεις).

- Τα προβλήματα απόντων δεν είναι πολλά, αν και η πιθανή απουσία από την ενδεκάδα του Βιεϊρίνια, δεν είναι αμελητέα.

- Η Τούμπα θα είναι σχεδόν γεμάτη και σε αυτό το ματς.

Όλα αυτά μπορούν να βοηθήσουν τον Δικέφαλο του Βορρά να ξεπεράσει ένα ψηλό εμπόδιο όπως αυτό που μπορεί και παραδοσιακά βάζει η Ξάνθη.

- Και για αυτόν τον αγώνα ο Λουτσέσκου άφησε εκτός 18άδας Ουάρντα και Χατσερίδη! Δεν χωράνε! Πιστεύει περισσότερο σε κάποιους άλλους!

* Κατά τα άλλα η αγωνιστική περιλαμβάνει και τα κομβικά ματς Παναιτωλικός-ΑΕΚ και Ατρόμητος-Ολυμπιακός. Νομίζω ότι θα κερδίσουν και οι δύο άλλοι διεκδικητές του τίτλου. Ο Ολυμπιακός έχει πιο δύσκολο έργο, αλλά το «δούλεψε» πολύ καλά το ματς με πολλούς και διάφορους τρόπους, όπως μόνο αυτός και οι άνθρωποί του ξέρουν. Οι πιέσεις που ασκήθηκαν ήταν πραγματικά εντυπωσιακές και φυσικά δεν πιστεύω ότι –για παράδειγμα- ο Αθηναίος διαιτητής Ευαγγέλου που είχε παίξει και το περιβόητο Πανιώνιος-Ολυμπιακός 3-4 θα καταφέρει να παραμείνει ψύχραιμος και ανεπηρέαστος από αυτό το κλίμα.

Μια και αναφερθήκαμε στη διαιτησία και με αφορμή κάποιες τελευταίες πληροφορίες για το ότι VAR θα δούμε –αν δούμε- μόνο στον τελικό κυπέλλου, θυμίζω την περσινή δήλωση του υπουργού Νίκου Παππά: «Καλωσορίζουμε το σύστημα VAR. Είμαι βέβαιος ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (του 2018) το σύστημα θα βρίσκεται στα ελληνικά γήπεδα».

Ένα χρόνο έξω έπεσε!

* Γίνεται μεγάλη προσπάθεια εντός ΠΑΟΚ να απαξιωθεί και ο Μπάνε Πρέλεβιτς ως πρόεδρος της ΚΑΕ. Ο ΠΑΟΚ το «έχει» αυτό, αφού κανείς σχεδόν παράγοντας δεν έμεινε χωρίς να κυνηγηθεί. Ο Πρέλεβιτς αγανάκτησε, χθες απάντησε και… πάμε παρακάτω. Θα φύγει και αυτός και θα ησυχάσει.

Όσον αφορά την ΚΑΕ, ο Πρέλεβιτς έβγαλε μία μεγάλη αυτοπεποίθηση ότι μαζί με τον Θανάση Κατσαρή, ίσως και τον Ιβάν Σαββίδη με τις γνωριμίες του, θα βρει και τον νέο ιδιοκτήτη. Για να δούμε…

Κλείνοντας, τονίζω για πολλοστή φορά: Ο ΠΑΟΚ με μπάτζετ 600-700 χιλιάδες και πέρυσι, αλλά και φέτος, έχει πολύ-πολύ καλή ομάδα.

* Διάβασα εδώ στο gazzetta το σχόλιο του Μιχάλη Λεάνη για τον αγώνα Ήφαιστος-ΠΑΟΚ που κρίθηκε στην τελευταία φάση επάνω στο ταμπλό και θέλω να σημειώσω κάτι. Για την ομάδα της Λήμνου δεν υπήρξε το παραμικρό αρνητικό σχόλιο και η οποιαδήποτε προσπάθεια μείωσης από τον οποιονδήποτε μέσα ή έξω από τον ΠΑΟΚ. Το ερώτημα όλων των λογικών ανθρώπων ήταν: «Γιατί για μία τόσο δύσκολη φάση, την πιο οριακή των τελευταίων ετών στο πρωτάθλημα, οι διαιτητές αρνήθηκαν να δουν το ριπλέι;» Τόσο απλό και τόσο ξεκάθαρο ήταν το ερώτημα, που τονίστηκε ακόμη περισσότερο, όταν για ένα ανάλογο περιστατικό σε παιχνίδι του Χολαργού, που επίσης μεταδίδονταν την ίδια ημέρα από το διαδικτυακό κανάλι της ΕΡΤ, οι διαιτητές πήγαν και είδαν ριπλέι.

Και όσον αφορά το αυριανό ΠΑΟΚ-Άρης και ποιος προσπαθεί να θέσει γενικότερο θέμα διαιτησίας από το περασμένο ματς, με στόχο να έχει καλή αντιμετώπιση στο επόμενο, αρκεί μόνο να διαβάσει τις τελευταίες ανακοινώσεις της ΚΑΕ Άρης. Επισήμως η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, καλώς ή κακώς (πολύ κακώς για εμένα) δεν έκανε το παραμικρό αυτή την εβδομάδα και δεν έβγαλε… κιχ γι’ αυτή την εξοργιστική απόφαση του Σχοινά στη Λήμνο.

Και στο κάτω –κάτω, παραδοσιακά στα ΠΑΟΚ-Άρης, η πλευρά που έμαθε και χρησιμοποιούσε τέτοια τεχνάσματα, είναι αυτή που είχε προπονητή τον Ιωαννίδη.

Τον αυτοαποκαλούμενο και… καθηγητή. Να μην ξεχνάμε ε…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.