Συνάντηση Σαμαρά με τους προπονητές των Ακαδημιών του ΟΦΗ (pics)

ΤΟ «ΜΗΝΥΜΑ» ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ

Συνάντηση Σαμαρά με τους προπονητές των Ακαδημιών του ΟΦΗ (pics)

Συνάντηση Σαμαρά με τους προπονητές των Ακαδημιών του ΟΦΗ (pics)

O Διευθυντής Ποδοσφαίρου του ΟΦΗ, Γιάννης Σαμαράς είχε συνάντηση με όλους τους προπονητές των ακαδημιών του συλλόγου το βράδυ της Τετάρτης (21/11), ώστε να μοιραστεί μαζί τους τα πλάνα του για τον τρόπο δουλειάς στο εξής, με οδηγίες σχετικά με τη διαχείριση των παιδιών και το πρόγραμμα που έχει αναπτύξει.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Ενημέρωση με το βλέμμα στο μέλλον και στους μικρούς ποδοσφαιρικούς «ήρωες» του Ηρακλείου έγινε από τον Γιάννη Σαμαρά στους προπονητές των Ακαδημιών του ΟΦΗ την Τρίτη στην αίθουσα Τύπου του Γεντί Κουλέ. Με υλικοτεχνική υποστήριξη (slides, προτζέκτορα) η συνάντηση διαδέχθηκε τις μεμονωμένες που είχαν γίνει ως τώρα.

Στόχος ήταν να κατανοήσουν άπαντες τον τρόπο σκέψης και το πως θα λειτουργούν από εδώ και στο εξής τα τμήματα υποδομής, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει εκπονήσει ο... ειδικός επί του θέματος, Γιάννης Σαμαράς, που θα διευθύνει όλη την παραγωγική διαδικασία παικτών.

Εκτός του ίδιου μίλησαν ο Διευθυντής Ακαδημιών, Μανώλης Πατεμτζής και ο Βασίλης Παπαδάκης, ο οποίος διετέλεσε άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Σαμαρά στο παρελθον, έχοντας υπάρξει βοηθός προπονητή στσην U20 του Πανιώνιου, προπονητής στην U13 του Παναθηναϊκού και προπονητής στην U15 της ΑΕΚ. Πλέον εντάσσεται στην ομάδα των προπονητών και μαζί με τους δυο πρώτους θα είναι υπεύθυνοι για το εκπαιδευτικό κομμάτι των τμημάτων υποδομής, που περιλαμβάνει παίκτες, προπονητές και στελέχη.

Εξάλλου στο προπονητικό τιμ των ακαδημιών εντάσσεται επίσης ο Μανώλης Παπαδάκης ως προπονητής με εξειδίκευση την τεχνική κατάρτιση των παιδιών και ο Μανώλης Συκιωτάκης ως προπονητής και σκάουτερ των τμημάτων υποδομής.

«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΧΑΡΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ»

Η ομιλία κάλυψε τεχνικά και όχι μόνο ζητήματα, με τον Σαμαρά να θέλει να μεταφέρει το απαύγασμα της φιλοσοφίας του και το σύστημα ιδεών του σε όλους, ώστε όλα να λειτουργήσουν σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τους απαρέγλιτους κανόνες του εξωτερικού.

Το σημαντικότερο «μήνυμα» προς τους συνεργάτες του ήταν: «Αρχή και τέλος ειναι το παιδί. Πρέπει να γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά της κάθε ηλικίας και πως προπονούμε τα παιδιά. Για τα παιδιά νούμερο ένα είναι να έχουμε κανόνες. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε οτι δεν προπονούμε απλώς τα παιδιά, αλλά τα εκπαιδεύουμε. Ειμαστε παιδαγωγοι, ειμαστε εκπαιδευτες, όχι μονο προπονητες.

Θα τους παρέχουμε τα πάντα. Χρειάζεται να έχουμε υπομονή και επιμονή. Η λέξη - κλειδί για τα παιδιά είναι δικαιοσύνη. Πρέπει όλοι να έχουν ίσες ευκαιρίες. Πρέπει στο τέλος τα παιδιά να είναι χαρούμενα. Να έρχονται με χαρά στο γήπεδο.

Το αποτέλεσμα, ως σκορ, δεν έχει σημασία σ' αυτές τις ηλικίες. Εδώ πρέπει τα παιδιά να μάθουν σωστά το ποδόσφαιρο και να δημιουργούμε νικητές. Ανεξάρτητα από το αν στο μέλλον παίξουν επαγγελματικά ποδόσφαιρο. Να δημιουργούμε νικητές ανθρώπους πάνω απ' όλα. Φυσικά και θέλουμε να νικάμε μέσα στο γήπεδο, αλλά πρέπει τα παιδιά να μάθουν να το κάνουν με τον σωστό τρόπο. Αυτο που μένει ειναι η εκπαίδευση που γίνεται πάνω στο παιδί. Να βελτιώνεται και να γίνεται καλυτερος αθλητης και άνθρωπος».

Στο μέλλον θα ακολουθήσουν κι άλλες αντίστοιχες συσκέψεις, με τον Σαμαρά να θέλει να θέσει τις ακαδημίες του ΟΦΗ σε λειτουργία σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ, αλλάζοντας εκ βάθρων τον τρόπο δουλειάς και μεταφέροντας τις εμπειρίες του από την Ευρώπη στον νέο τρόπο παραγωγής ταλέντων από τους «μελανόλευκους».

Best of internet