Το 110% που δίνουν οι πρώην του Ολυμπιακού κι οι μάχες Σισέ-Ρισβάνη!

Το 110% που δίνουν οι πρώην του Ολυμπιακού κι οι μάχες Σισέ-Ρισβάνη!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναδεικνύει μέσα από το blog του στο gazzetta μία σημαντική ιδιαιτερότητα που έχει για τον Ολυμπιακό το παιχνίδι στο Περιστέρι.

Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 190+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι είναι ντέρμπι για τον Ολυμπιακό, απ΄ όποια πλευρά κι αν το δει κάποιος. Πρωτίστως βέβαια τη βαθμολογική, αφού παίζουν ο δεύτερος με τον τρίτο της βαθμολογίας και δη με τον δεύτερο Ατρόμητο να προηγείται κατά τέσσερις πόντους του τρίτου Ολυμπιακού!

Νομίζω, άλλωστε, ότι στον Ολυμπιακό σαν ντέρμπι το υπολογίζουν το παιχνίδι της Κυριακής-κι αυτό είναι καλό. Γιατί ποτέ κανείς δεν ξέρει πώς θα κατέβει να παίξει μία ομάδα, αλλά φαντάζομαι ότι π.χ. δεν υπάρχει περίπτωση οι «ερυθρόλευκοι» να πάνε στο Περιστέρι όπως είχαν πάει τις προάλλες στο Ηράκλειο για να παίξουν με τον ΟΦΗ, όπου εκεί είχαν πιστέψει, κατά ένα τραγικό τρόπο, ότι θα έπαιρναν τη νίκη πριν φτάσουν καν στην Κρήτη!!!

Παρεμπιπτόντως, και με αφορμή εκείνο το παιχνίδι-μία από τις ιδιαιτερότητες του αγώνα με τον Ατρόμητο θα είναι η παρουσία των Μέγερι και Ρισβάνη, δύο παικτών που ανήκαν στον Ολυμπιακό. Ιδιαιτερότητα πολύ σοβαρή, κατά την γνώμη μου, αφού είναι διαπιστωμένο ότι όταν υπάρχουν τέτοιες συγκυρίες ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται ακόμη περισσότερο να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει, αφού οι πρώην παίκτες του δίνουν όχι το 100%, αλλά το 110% για να «δείξουν» και να αποδείξουν πράγματα.

Να θυμίσω…

Στην ήττα του Ολυμπιακού από τον ΟΦΗ (0-1), κορυφαίοι παίκτες του ΟΦΗ αμυντικά ήταν δύο πρώην «ερυθρόλευκοι», ο Ποτουρίδης κι ο Στρέζος (γκολκίπερ επί σειρά ετών στη Β ομάδα του Ολυμπιακού), με τον τελευταίο να κρατάει το μηδέν για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Α΄ Εθνική στο συγκεκριμένο παιχνίδι, στο οποίο κι είχε κατεβάσει τα ρολά, με κορυφαία επέμβαση του την πολύ κοντινή κεφαλιά του Γκερέρο.

Στην οριακή νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη (1-0), δύο άλλοι πρώην «ερυθρόλευκοι», ο Σιώπης κι ο Τζανακάκης, έπαιξαν σαν «μαύρα σκυλιά» από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Ο Τζανακάκης μάλιστα ξεπέρασε τα όρια όταν έκανε θέατρο, ότι και καλά κτυπήθηκε στο πρόσωπο, μπροστά στα μάτια του επόπτη, προκειμένου να κερδίσει αποβολή του Λάζαρου. Η δε φάση του μοναδικού γκολ του αγώνα ναι μεν ήρθε από την πλευρά του Τζανακάκη (με την ασίστ του Κούτρη στον Χασάν), ωστόσο ο παίκτης του Άρη που έπρεπε να μαρκάρει τον (αριστερό μπακ) Κούτρη ήταν ο (δεξιός εξτρέμ) Μπρούνο Γκάμα, ο οποίος όμως είχε πολύ αργοπορημένη επιστροφή κι άφησε εντελώς αμαρκάριστο τον Κούτρη.

Στην δε άλλη οριακή νίκη του Ολυμπιακού επί του Πανιώνιου (1-0), μακράν καλύτερος αμυντικός του Πανιώνιου ήταν ένας πρώην «ερυθρόλευκος», ο Μπανανά, ενώ ένας δεύτερος πρώην «ερυθρόλευκος», ο Μανθάτης, όταν μπήκε αλλαγή, έτρεχε σαν τρελός πάνω κάτω όλη την πλευρά. Με τον Ολυμπιακό να αποδεικνύεται τυχερός στη φάση του μοναδικού γκολ, του Χασάν, γιατί δεν τον μάρκαρε ο έμπειρος Μπανανά, αλλά ο έτερος στόπερ, ο Ντομίνγκες, που έχασε τον σκόρερ.

Τώρα, για τον αγώνα της Κυριακής, η παρατήρηση που μπορώ να κάνω είναι ότι ο Ρισβάνης αποτελεί τον πιο επικίνδυνο σέντερ μπακ του φετινού πρωταθλήματος στις στημένες φάσεις! Την περασμένη αγωνιστική «έβαλε στα δίκτυα» τον Πόνσε και έδωσε το διπλό στον Ατρόμητο μέσα στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ και τις προάλλες έκανε το ίδιο και χειρότερο τον Μπανανά, στο Πανιώνιος-Ατρόμητος, και τα δύο γκολ του Ατρόμητου προήλθαν από δικές του ενέργειες σε στατικές φάσεις, ενώ σε μία τρίτη τέτοια φάση είχε δοκάρι ο ίδιος!

Ο Σισέ είναι αυτός που μπορεί να τον αντιμετωπίσει, επιθετικά κι αμυντικά, αλλά χρειάζεται τεράστια προσοχή, γιατί ο Ρισβάνης βάζει και έξυπνα και δυναμικά το κορμί του, ενώ ο Σισέ πηδάει στον «θεό» (του ποδοσφαίρου), αλλά δεν αξιοποιεί το άλμα του παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις, γιατί έχει θέμα στο σωστό τάϊμινγκ και δεν βρίσκει καλά την μπάλα, με συνέπεια να μην την καρφώνει. Γενικά οι μονομαχίες των δύο στόπερ στα κόρνερ και στα φάουλ, όπως ίσως και των Βούκοβιτς-Χατζηϊσαία, μπορεί να αποτελέσουν κλειδί του αγώνα.

Τέλος πάντων, είναι μία πονεμένη ιστορία να παίζει ο Ολυμπιακός εναντίον πρώην παικτών του, ακόμη και δανεικών, όπως οι Μπανανά και Μανθάτης. Γιατί όχι μόνο αγωνίζονται εναντίον του, αλλά παίζουν και πολύ καλά κι επανειλημμένως έχουν σκοράρει κιόλας, αν θυμηθούμε, ενόψει και του αγώνα της Κυριακής, τον Καραμάνο στο Ατρόμητος-Ολυμπιακός (1-0), αλλά και τους Κολοβό, Σάμαρη, Μπεν, που έχουν κι αυτοί σκοράρει κατά του Ολυμπιακού, ενώ έπαιζαν δανεικοί στον Πανιώνιο (οι δύο πρώτοι στο Πανιώνιος-Ολυμπιακός 2-2 και στο Ολυμπιακός-Πανιώνιος 2-1 αντίστοιχα) και τον Λεβαδειακό (ο τρίτος στο Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 3-1). Ο δε Γιαννιώτης ήταν πέρσι, κάτω από τα δοκάρια του Περιστερίου, άριστος στο Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-1 και είχε πιάσει πέναλτι στο τελευταίο λεπτό στο Ατρόμητος-Ολυμπιακός 2-2…

Αν θέλετε την γνώμη μου, καλά κάνει ο ΠΑΟΚ και απαιτεί να μην αγωνίζονται εναντίον του οι δανεικοί παίκτες που δίνει! Απλά, στην περίπτωση του Ατρόμητου δύο χρόνια τώρα είναι πολλοί οι δανεικοί (Γιαννούλης, Χατζηϊσαίας, Γουάρντα-Κουλούρης), αποτελούν βασικότατες μονάδες και γι΄ αυτό χτυπάει άσχημα….

Άσχετο: καλή ταινία σήμερα από το Cosmote TV cinema 2 το «Smoke and Mirrors» (O άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα) στις 19.45.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.