Να βρει το αληθινό ποδόσφαιρο στον Παναθηναϊκό

Να βρει το αληθινό ποδόσφαιρο στον Παναθηναϊκό

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Να βρει το αληθινό ποδόσφαιρο στον Παναθηναϊκό

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Πάνο Αρμενάκα και την προοπτική να κάνει... start στην καριέρα του με την φανέλα του «τριφυλλιού», το οποίο μόνο να κερδίσει έχει.

Μιλάνο - Μπασκόνια με αξεπέραστο Live Στοίχημα και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Αν κάνεις ένα google search με το όνομα του Πάνου Αρμενάκα, τα αποτελέσματα θα δημιουργήσουν μία εικόνα ενός παιδιού-θαύματος, ενός τρομερού ταλέντου, το οποίο έχει περάσει από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, της Μίλαν, του Άγιαξ για να δοκιμαστεί, της Μπρέσια, της Γουότφορντ και της Ουντινέζε για να εξελιχθεί και όλα αυτή την ώρα που μεγάλοι σύλλογοι της Ευρώπης τον είχαν στο στόχαστρό τους, όπως για παράδειγμα η Άρσεναλ, η Λίβερπουλ και η Γιουνάϊτεντ ενώ στα 15 του βρισκόταν στην λίστα με τους 50 πιο ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές παγκοσμίως.

Θα διαβάσεις για το παρατσούκλι «Παναλντίνιο» κατά το... Ροναλντίνιο και θα βρεις εκατοντάδες αναφορές σε έναν 20χρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος στον αντίποδα μέχρι και σήμερα ψάχνει την εκκίνηση στην καριέρα του, ψάχνει να βρει τον δρόμο προς το αλήθινο ποδόσφαιρο, την πραγματική πρόοδο, την ουσιαστική λάμψη, την οποία προσφέρει μόνο το χορτάρι και όχι τα δημοσιεύματα.

Φυσικά δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε και ο τελευταίος νεαρός ποδοσφαιριστής που για το όνομά του δημιουργείται πολύ μεγαλύτερος ντόρος από τα ποδοσφαιρικά του κατορθώματα(δεν μπορούν να είναι τέτοια οι καλές εμφανίσεις με την δεύτερη ομάδα της Ουντινέζε ή τα 127 λεπτά συμμετοχής στην δεύτερη κατηγορία του Βελγίου), ούτε προφανώς μπορεί να ευθύνεται ο ίδιος ή το περιβάλλον του για έναν πήχη προσδοκιών που αρκετές φορές... καταπίνει αμάσητα σπουδαία ταλέντα που κατά καιρούς εμφανίζονται στον ποδοσφαιρικό χάρτη και πριν το καταλάβεις εξαφανίζονται, εξαιτίας λανθασμένης διαχείρισης και άστοχων επιλογών. Μερικές φορές και εξαιτίας της ποδοσφαιρικής πραγματικότητας που κάποιες φορές δεν έχει καμία σχέση με εκείνη των δημοσιευμάτων.

Ο Αρμενάκας, για να επιστρέψουμε στην περίπτωσή μας, εδώ και λίγες ημέρες προπονείται στο Κορωπί και θα παλέψει για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γιώργου Δώνη και ένα συμβόλαιο από τον Παναθηναϊκό.

Αυτή η «σχέση» έχει δύο πλευρές, από τις οποίες μπορείς να την εξετάσεις.

Η πρώτη είναι εκείνη του Παναθηναϊκού. Δεν έχει να χάσει τίποτα. Απολύτως. Η απαγόρευση μεταγραφών τον υποχρεώνει να ψάχνει όπως ο διψασμένος στην έρημο νερό, αξιόλογους νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μάλιστα θα πρέπει να μην κοστίζουν τίποτα. Το να δοκιμάζεται μέχρι το τέλος του χρόνου στο Κορωπί ο Αρμενάκας δεν κοστίζει το παραμικρό και το στοίχημα είναι «win-win».

Σε αυτό που ποντάρει το «τριφύλλι» και είναι ξεκάθαρο, έχει να κάνει με το ταλέντο του μικρού(δεν αμφισβητεί κανείς πως έχει αξιόλογες ποδοσφαιρικές αρετές, κάτι που πιστοποιούν οι εμφανίσεις και οι αριθμοί του στις ακαδημίες της Ουντινέζε) και φυσικά στην δίψα που θα πρέπει να έχει ο μικρός, ώστε να βγει επιτέλους στην κεντρική ποδοσφαιρική σκηνή και να... τραγουδήσει! Η λογική λέει πως αυτό το παλικαράκι που τόσα και τόσα έχει δει να γράφονται για το όνομά του, θα θέλει σαν τρελός να νιώσει κάπου πραγματικά σημαντικός, να του δώσουν τον απαιτούμενο χώρο και χρόνο για να βγάλει στο χορτάρι όσα πραγματικά μπορεί. Έχει δεδομένα ισχυρό κίνητρο.

Για ακόμη μία φορά να υπενθυμίσουμε πως και οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι. Όχι ρομπότ. Οπότε το αν θα «πιάσουν» στην Ψ ή την Χ ομάδα, είναι αποτελέσματα δεκάδων «λεπτομερειών» και δεδομένων που ο απλός παρατηρητής και σχολιαστής της καθημερινότητας μίας ομάδας, δεν βάζει στην εξίσωση πριν κρίνει και πολλές φορές πριν απαξιώσει μία μεταγραφή.

Όσον αφορά, τώρα, τον Αρμενάκα, έχει μπροστά του μία τεράστια ευκαιρία. Ίσως να μην το βλέπει έτσι, έχοντας μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον που έμαθε να ακούει για μεγαθήρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και να ονειρεύεται... μεγαλεία. Η πραγματικότητα, όμως, είναι αυτή.

Τούτη την στιγμή δεν μιλάμε για το wonderkid των 10's αλλά για έναν 20χρονο ποδοσφαιριστή που θα πρέπει να δοκιμαστεί στον μνημονιακό Παναθηναϊκό, ώστε να καταφέρει να κερδίσει συμβόλαιο συνεργασίας.

Αυτός ο Παναθηναϊκός του Δώνη και του Νταμπίζα, όμως, αποτελεί ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον για τον Αρμενάκα, ώστε να καταφέρει να εξελιχθεί, να κάνει εκκίνηση στην καριέρα του, να μπορέσει σε αντρικό επίπεδο και όχι ακαδημιών, να δείξει μέρος των όποιων ικανοτήτων του. Σε μία μεγάλη ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός, που αυτή την στιγμή όμως ο ανταγωνισμός για μία θέση στην ενδεκάδα δεν θυμίζει σε τίποτα άλλες εποχές του συλλόγου, ο Αρμενάκας θα πρέπει να διαχειριστεί τούτη την ευκαιρία, ως την πιο σημαντική της ζωής του.

Και ας μην έχει την λάμψη του παρελθόντος και ας μην έχει την αίγλη των ευρωπαϊκών ομάδων που είχε δοκιμαστεί και παίξει ποδόσφαιρο. Στον Παναθηναϊκό, μπορεί να βρει την ουσία που είναι εκείνη που κάνει την διαφορά...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.