Τσιμίκας ή Κούτρης; Ή μήπως κι οι δύο;

Τσιμίκας ή Κούτρης; Ή μήπως κι οι δύο;

Τσιμίκας ή Κούτρης; Ή μήπως κι οι δύο;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το συναγωνισμό Κούτρη-Τσιμίκα στο αριστερό άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού.

Στα δύο τελευταία παιχνίδια της Εθνικής έπαιξαν στη θέση του αριστερού μπακ στο ένα ο Τσιμίκας και στο άλλο ο Κούτρης-ο πρώτος, παρεμπιπτόντως, είναι βασικός και στην Εθνική Ελπίδων.

Μάλλον εύλογα δημιουργείται το ερώτημα: ποιος πρέπει να παίζει βασικός στον Ολυμπιακό, ο μεν η, ο δε; Η, μήπως πρέπει να παίζουν κι οι δύο, όπως είχε κάνει ο Βαλβέρδε που σε κάποια παιχνίδια έβαζε αριστερό μπακ τον Μαρκάνο και μπροστά του τον Χολέμπας;…

Κατ΄ αρχάς, στα 12 τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει χρησιμοποιήσει έξι φορές στην αρχική ενδεκάδα τον Τσιμίκα κι έξι τον Κούτρη! Τα έχει μοιράσει δηλαδή ακριβώς στη μέση! Ο 22χρονος αριστερός μπακ ήταν βασικός με Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΦΗ, Παναχαϊκή, Ντουντελάνζ (μέσα) κι ο κατά ένα χρόνο μεγαλύτερος του, ο Λεονάρντο, ήταν βασικός με Λεβαδειακό, Μίλαν, Ντουντελάνζ (έξω), Απόλλωνα, Άρη, Παναθηναϊκό. Όμως, κατά κοινή ομολογία ο Πορτογάλος προπονητής μέχρι και το παιχνίδι στον ΟΦΗ υπολόγιζε ως πιο βασικό τον Τσιμίκα κι έκτοτε υπολογίζει ως πιο βασικό τον Κούτρη.

Ο Τσιμίκας είναι πιο σκληροτράχηλος αμυντικά και γενικά πιο καλός από «αθλητικής» πλευράς-κάνει απίστευτο αριθμό από κούρσες σε όλη την αριστερή πλευρά σε κάθε παιχνίδι. Ο Κούτρης είναι κάπως λιγότερο επίμονος στο μαρκάρισμα του αντίπαλου κι έχει πιο γλυκιά σέντρα όταν φεύγει μπροστά. Σε γενικές γραμμές η ποιότητα τους είναι παρόμοια. Κι οι δύο είναι νέα παιδιά, με πολύ καλές προδιαγραφές, αλλά και μειονεκτήματα, τουλάχιστον ακόμη, τόσο στην τελική ενέργεια επιθετικά, όσο και σε τοποθετήσεις αμυντικά.

Νομίζω ότι η ιδέα του Μαρτίνς να χρησιμοποιεί και τους δύο είναι καλή! Ανταμείβει και τον Τσιμίκα και τον Κούτρη, που είναι περίπου ίδιας κλάσης παίκτες, δημιουργώντας κι ένα συναγωνισμό που βοηθάει την ομάδα, αφού κι οι δύο πάνε καλά, έχοντας φρεσκάδα στο παιχνίδι τους, αφού δεν παίζουν τρία ματς την εβδομάδα.

Θα μπορούσαν, όμως, να παίξουν κι οι δύο μαζί; Ίσως. Με τον Τσιμίκα πιο πίσω και τον Κούτρη πιο μπροστά, αν θυμηθούμε ότι ο Λεονάρντο είχε ξεκινήσει περισσότερο σαν εξτρέμ. Σε παιχνίδια που ο Ολυμπιακός θα παίζει στο μισό γήπεδο τον αντίπαλο του, μάλλον δύσκολα. Σε παιχνίδια, όμως, που θα βρίσει περισσότερους χώρους, μπορεί να είναι μία ιδέα. Υπό την έννοια ότι η ομάδα αριστεροπόδαρο εξτρέμ δεν έχει και γενικά από τους εξτρέμ δεν έχει πάρει και όσα περίμενε.

Κι αν θα μπορούσα να δώσω μία συνέχεια στο χθεσινό κομμάτι, περί έλλειψης αριστεροπόδαρων από τη μέση και πάνω στο φετινό ρόστερ, δεν μπορώ παρά να εκφράσω την απορία μου πώς ακριβώς μία ολόκληρη δεκαετία αφότου ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς σταμάτησε το ποδόσφαιρο (σεζόν 2008-09) ο Ολυμπιακός δεν έχει βρει ένα πραγματικά αριστεροπόδαρο παίκτη κλάσης από τα χαφ και μπροστά για να στηρίξει την ομάδα για κάποια χρόνια.

Ο μοναδικός με μεγάλη ποιότητα, ο Καμπιάσο, ήρθε στα 35 για να κρεμάσει εδώ τα παπούτσια του. Και βέβαια δεν ήταν επιθετικογενής παίκτης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.