Σε λίγο θα βγάλουν τον Ολυμπιακό ευνοούμενο της «εξυγίανσης»!!!

Σε λίγο θα βγάλουν τον Ολυμπιακό ευνοούμενο της «εξυγίανσης»!!!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την προσπάθεια εξομοίωσης δύο διαφορετικών υποθέσεων, με στόχευση την απόφαση για τον Ολυμπιακό.

Με αυτά που μας λένε κάποιοι, θα πιστέψουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι…ευνοούμενος στην εποχή της (δήθεν) εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Επειδή λοιπόν κάποιοι θέλουν να μας κάνουν να το...πιστέψουμε κι επειδή γίνεται μία προσπάθεια να εξομοιωθούν οι περιπτώσεις των αγώνων ΑΕΚ-Ολυμπιακός (με αφαίρεση τριών βαθμών από την ΑΕΚ) και Παναχαϊκής-Ολυμπιακού (με πρόστιμο 60.000 Ευρώ στον Ολυμπιακό) ας καταγράψουμε κάποια πράγματα…

Ένα. Πέρσι, στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός (3-2) υπήρξε διακοπή του ντέρμπι στο 65’ για δέκα λεπτά λόγω χρήσης χημικών από τα ΜΑΤ, μετά από επίθεση που τους έκαναν οπαδοί της ΑΕΚ. Όπως υπήρξε διακοπή φέτος του αγώνα της Πάτρας λόγω χρήσης χημικών από τα ΜΑΤ, για να σταματήσουν «ένταση» στην εξέδρα-προσέξτε, στην έκθεση του παρατηρητή αναφέρεται αυτή η λέξη («ένταση») κι όχι η λέξη «επεισόδια». Η δε ΑΕΚ πέρσι για το συγκεκριμένο γεγονός τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο (συν μία αγωνιστική έδρας, όμως για άλλο λόγο, υποτροπή για καπνογόνα). Όπως τιμωρήθηκε τώρα ο Ολυμπιακός με πρόστιμο.

Δύο. Πέρσι, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έφαγε ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών και δύο αγωνιστικές στο εντός έδρας παιχνίδι του με την ΑΕΚ, δηλαδή ακριβώς ίδια ποινή που δέχθηκε φέτος η ΑΕΚ για το εντός έδρας παιχνίδι της με τον Ολυμπιακό. Κι όπως φέτος το ΑΕΚ-Ολυμπιακός εξελίχθηκε και τέλειωσε κανονικά, έτσι και πέρσι το Ολυμπιακός-ΑΕΚ είχε εξελιχθεί κι είχε τελειώσει κανονικά. Τα επεισόδια μεταξύ οπαδών-Αστυνομίας είχαν γίνει μετά το σφύριγμα της λήξης. Τώρα λοιπόν είναι σκάνδαλο η αφαίρεση βαθμών από την ΑΕΚ, πέρσι δεν ήταν σκάνδαλο η αφαίρεση των βαθμών του Ολυμπιακού;…

Τρία. Η ΑΕΚ τιμωρήθηκε φέτος (όπως κι ο Ολυμπιακός πέρσι) όντας γηπεδούχοι. Κι ο γηπεδούχος έχει πάντα την ευθύνη για τη διοργάνωση και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Ο Ολυμπιακός στην Πάτρα ήταν φιλοξενούμενος, δεν είχε πάρει εισιτήρια κι υπήρχε κι απαγόρευση μετακίνησης οπαδών. Άρα, η όποια ευθύνη του ήταν περιορισμένη.

Τέσσερα. Η έκθεση της Αστυνομίας για το ΑΕΚ-Ολυμπιακός (1-1) ήταν ιδιαιτέρως επιβαρυντική για την ΑΕΚ, αφού έγραφε για «επίθεση 300 οπαδών της ΑΕΚ στα ΜΑΤ με πέτρες, μολότοφ, μάρμαρα, φωτοβολίδες», για «δεύτερη επίθεση οπαδών της ΑΕΚ, 50 λεπτά αργότερα, με πέτρες και μάρμαρα», ακόμη και για συλλήψεις. Την δε έκθεση της Αστυνομίας, σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ εκείνων των ημερών, επιβεβαίωνε κι η έκθεση του παρατηρητή. Αντίθετα, η έκθεση της Αστυνομίας για το Παναχαϊκή-Ολυμπιακός ήταν πολύ πιο ήπια, αναφέρονταν σε ρίψη «μικροαντικειμένων» και τόνιζε ότι «δεν διαπιστώθηκε κανείς τραυματισμός οπαδού η, αστυνομικού». Η δε έκθεση του παρατηρητή στην Πάτρα γράφει απλά για «ένταση στην εξέδρα» κι όχι για επεισόδια- το επαναλαμβάνω αυτό γιατί βάσει των κανονισμών πρώτα μετράνε το φύλλο αγώνα του διαιτητή κι η έκθεση του παρατηρητή και μόνο συμπληρωματικά λαμβάνεται υπόψιν της Αστυνομίας, εφόσον αναφέρεται σε γεγονότα που έχουν γραφτεί από τον διαιτητή και τον παρατηρητή.

Πέντε. Ο Ολυμπιακός παρουσίασε ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της Λίγκας ένορκες καταθέσεις από τρεις οικογενειάρχες στην Πάτρα που βρίσκονταν στην εξέδρα, όπως κι από δύο εν ενεργεία παρευρισκόμενους αστυνομικούς, που επιβεβαίωναν τους ισχυρισμούς του Ολυμπιακού, ότι όλα ξεκίνησαν από προβοκάτσια οπαδού άλλης ομάδας, ότι έγινε απρόκλητη έφοδος των ΜΑΤ στην εξέδρα κι ότι δεν υπήρξαν επεισόδια αλλά απλά «μία ένταση». Όπως παρουσίασε στους δικαστές κι ένορκη κατάθεση ενώπιον της Αστυνομίας (την ώρα διεξαγωγής του αγώνα κι όχι ετεροχρονισμένα) του οπαδού που είχε εμφανιστεί από κάποιους ότι τραυματίστηκε στην εξέδρα και που δήλωσε ότι τον κτύπησαν άγνωστοι οπαδοί ένα χιλιόμετρο μακριά από το γήπεδο κι όχι στην κερκίδα η, τον περιβάλλοντα χώρο του Παμπελοποννησιακού.

Έξι. Η απόφαση για την ΑΕΚ (μείον τρεις) λήφθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας, ενώ η απόφαση για τον Ολυμπιακό λήφθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, που με τη νέα της σύσταση φέτος έχει δείξει με όλες τις αποφάσεις της ότι δεν έχει διάθεση να εξοντώνει τους συλλόγους. Έτσι, είχε τιμωρήσει με 3.000 και 4000 Ευρώ πρόστιμο Ατρόμητο και Παναθηναϊκό αντίστοιχα για τα επεισόδια των οπαδών τους στο μεταξύ τους παιχνίδι (εκτόξευαν ένθεν κι ένθεν φωτοβολίδες και καθίσματα) και 15.000 Ευρώ τον ΠΑΟΚ για το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Άρη, όπου έγιναν έξω από το γήπεδο σοβαρά επεισόδια από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ με επίθεση τους στην Αστυνομία. Η δε επιτροπή αποτελείται από τακτικούς δικαστές. Κι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού έκαναν ολόκληρο αγώνα επί χρόνια για να μπουν τακτικοί δικαστές στις επιτροπές. Τώρα όμως, που δεν εξοντώθηκε ο Ολυμπιακός, χαρακτηρίζουν σκάνδαλο την απόφαση τους…

Παρεμπιπτόντως: Όταν πέρσι είχε καλέσει ο Υπουργός τους εκπροσώπους των συλλόγων, από τον Ολυμπιακό είχαν πει ευθέως ότι οι κανονισμοί αυτοί, για αφαιρέσεις βαθμών από τις ομάδες λόγω επεισοδίων με τα ΜΑΤ, θα οδηγούσε μαθηματικά στο να κρίνονται τα πρωταθλήματα από την Αστυνομία. Τότε, οι άλλες ομάδες είχαν κάνει το κορόϊδο, επειδή την είχε φάει ο Ολυμπιακός την καμπάνα...

Φαντάζομαι ότι έχει γίνει αντιληπτό ότι ο όλος θόρυβος για το και καλά άδικο της απόφασης του Ολυμπιακού σε σχέση με εκείνη της ΑΕΚ, είναι μήπως επηρεαστεί ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας (Σιμιτζόγλου η, αναπληρωτής του) και καταθέσει έφεση για να αλλάξει η ποινή του Ολυμπιακού!!!…

Καλά, αν το δούμε κι αυτό…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.