Ξένους δικαστές... χθες και ξένους διαιτητές ΠΑΝΤΟΥ!!!

Γιώργος Τσακίρης
Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τις αποφάσεις της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ που μοιάζουν να λαμβάνονται ανάλογα με το χρώμα της φανέλας της κάθε ομάδας...

Ότι πέσαμε από τα σύννεφα με την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ υπέρ του Ολυμπιακού για τα επεισόδια που έγιναν στην Πάτρα στο ματς Κυπέλλου των «ερυθρόλευκων» με αντίπαλο την Παναχαϊκή; Όχι βέβαια... Προφανώς και οι περισσότεροι το περιμέναμε. Δεν το γνωρίζαμε, αλλά ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενο να γίνει αυτό, αφού το θέμα και το πρόβλημα ήταν, είναι και θα είναι η ΑΕΚ (του Δημήτρη Μελισσανίδη, διότι εκείνη του... Αδαμίδη άρεσε και βόλευε, αλλά δεν υπάρχει πια)! Ξεκάθαρα πλέον τα πράγματα και προφανώς το πλάνο για να βγει η πρωταθλήτρια από τη... μέση είναι σε πλήρη εξέλιξη. Αν χρειαστεί στο μέλλον θα γίνουν κι άλλα ανάλογα σκάνδαλα.

Δεν υπάρχει καμία ισονομία και προφανώς δεν την επιθυμούν. Καλό θα είναι να το βουλώσουν μια για πάντα και αυτοί που υποτίθεται ότι ενδιαφέρονται για ένα πρωτάθλημα (και Κύπελλο) δήθεν καθαρό και τίμιο. Αυτοί που το... φωνάζουν ότι το θέλουν είναι οι ίδιοι που επιχειρούν τα τελευταία χρόνια να το κουμαντάρουν με «δικό μας πρόεδρο», με «αλλαγή επιτέλους στους πίνακες διαιτησίας όπως έπρεπε» (δεν είπαν ''όπως μας βόλευε'' κρατήθηκαν αν και δεν το συνηθίζουν), ακόμη και με «Τσίπρας λες και ακούω τον Πούτιν». Τι έχουμε ακούσει, διαβάσει και δει να γίνεται... Πραγματικά είναι για γέλια και για κλάματα... Τουλάχιστον ας το βουλώσουν επιτέλους!

Η απόφαση σκάνδαλο για τον Ολυμπιακό επιβεβαιώνει αυτό που έχουμε σημειώσει αρκετές φορές. Όπως και οι διαιτησίες στα τελευταία ματς του ΠΑΟΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο που έχουν προκαλέσει ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος: ΔΕΝ αρκούν οι ξένοι διαιτητές σε συγκεκριμένα παιχνίδια και προφανώς ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να πάμε και σε ξένους δικαστές μήπως και υπάρξει κάποτε ισονομία.

Η μη τιμωρία των συμμάχων, του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, για επεισόδια με τελευταία παραδείγματα το ματς της ομάδας του Φαλήρου στην Πάτρα και εκείνο με τον Άρη στην Τούμπα της τοπικής ομάδας, επιβεβαιώνουν ότι μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που δεδομένα πλέον ΔΕΝ διεξάγεται με ίσους όρους! Η ΑΕΚ για επεισόδια που ΚΑΝΕΙΣ δεν τα είδε, αλλά έγιναν και ΜΠΡΑΒΟ στην ΠΑΕ ΑΕΚ που δεν έκρυψε ποτέ το γεγονός και δεν βίασε ποτέ την αλήθεια ισχυριζόμενη ότι δεν έγινε κάτι, έχασε 3 βαθμούς και υποχρεώθηκε η ομάδα να παίξει δυο ματς χωρίς κόσμο, το ένα από αυτά με αντίπαλο τον Ατρόμητο στο τελευταίο απαιτητικό παιχνίδι για την πρωταθλήτρια πριν από τη διακοπή του Νοεμβρίου και ενώ είχαν προηγηθεί ματς με Παναθηναϊκό εκτός και Μπάγερν στο Μόναχο σε διάστημα μιας εβδομάδας!

Η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ μας... λέει επί της ουσίας ότι οι οπαδοί του Ολυμπίακου, στο ματς θυμίζω υπήρξε 20λεπτη διακοπή από τα γεγονότα, έχουν τη δυνατότητα να τις «παίζουν» με την αστυνομία, να προχωράνε σε φθορές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και να κάνουν ότι γουστάρουν γενικά χωρίς το φόβο τιμωρίας. Το ίδιο ισχύει και για τους συμμάχους της ομάδας του Πειραιά: οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μπορούν να καίνε κλούβες, να τραυματίζουν αστυνομικούς, να σπάνε-καίνε καντίνες (μιλάμε για τις φθορές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και το παράδειγμα προς αποφυγή στο κομμάτι που αφορά τη βιαιοπραγία, αλλά δεν τρέχει... κάστανο), ακριβώς μπροστά από τις εισόδους θύρας όλα αυτά (δεν αναφέρω καν τη ρίψη φωτοβολίδας ευθείας βολής στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης αφού δεν βρήκε -λένε- άνθρωπο, όποτε όλα καλά) και φυσικά να μην υπάρχει τιμωρία ΚΑΜΙΑ, προστιματάκι...

Στην ΑΕΚ αυτά δεν ισχύουν. Ακόμη και ο Παναθηναϊκός για όσα έγιναν στο φιλικό με τον Ατρόμητο δεν τιμωρήθηκε επειδή αυτό... βόλευε τους άλλους διότι θα ήταν αστείο να πει κανείς ότι οι «πράσινοι» ελέγχουν το παρασκήνιο. Οι οπαδοί της πρωταθλήτριας με όσα έκαναν υποχρέωσαν την ομάδα τους να χάσει τρεις βαθμούς που είχε κερδίσει στο χορτάρι και ταυτόχρονα να παίξει σημαντικά ματς χωρίς κόσμο. Και έτσι να μείνει στο -9 μήπως επιτέλους μπορέσουν και την βγάλουν από τη μέση. Διότι διαφορετικά δεν γινόταν να μείνει τόσο πίσω. Το γνώριζαν καλά αυτοί που θέλουν τάχα μου καθαρό ποδόσφαιρο.

Προσοχή για να μην παρεξηγηθώ: πολύ σωστά τιμωρήθηκε η ΑΕΚ για όσα έκαναν οι οπαδοί της αφού αυτό προβλέπει ο κανονισμός. Ναι, να πονέσουμε, όλοι... Αφαίρεση βαθμών και τιμωρίας έδρας (αν και είναι άδικο για τους πολλούς που δεν κάνουν τίποτα) μήπως και καταφέρουν να σταματήσουν να γίνονται αυτά και ας μην έχει ΚΑΜΙΑ ευθύνη η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ αφού δεν είναι υπεύθυνη για τη τήρηση της τάξης οπουδήποτε στο γήπεδο που χρησιμοποιεί ως έδρα. Αλλά να γίνεται ΠΑΝΤΟΥ και σε όλους. Να ισχύουν για όλους το ίδιο. Για χειρότερα επεισόδια από αυτά στο ΟΑΚΑ επιβλήθηκε ΜΟΝΟ πρόστιμο σε βασικούς διεκδικητές του τίτλου που ανήκει στην Ένωση. Προφανώς οι αποφάσεις εξυπηρετούν εκείνους που στοχεύουν να φέρουν το πρωτάθλημα στον... πάτο για να έχουν μια πιθανότητα να το κατακτήσουν!

Δεν φτάνουν όμως ούτε οι τιμωρίες. Πρέπει να υπάρξει και σπρώξιμο... Να προκύψουν και διαιτητικές αποφάσεις που θα αλλοιώνουν αποτελέσματα. Επίσης δεν αρκεί αυτό (σ.σ.: το διαιτητικό σπρώξιμο ντε) να γίνεται ΜΟΝΟ στο πρωτάθλημα, αφού και στο Κύπελλο απαιτείται κάτι τέτοιο μιας και διαφορετικά ούτε από τον όμιλο δεν θα περνούσαν με αντίπαλο τον Εργοτέλη. Τα επιθετικά φάουλ γίνονται γκολ μη γίνει καμιά στραβή και χάσει βαθμούς και την ευκαιρία να ξεφύγει η ομάδα της Τούμπας (με Παναιτωλικό) και στο Κύπελλο το ξεκάθαρο οφσάιντ του Βέρνμπλουμ (εννοείται πως) δεν υποδεικνύεται ποτέ από το αγόρι με το σημαιάκι (από την Δράμα ο βοηθός ντε) γιατί αλλιώς θα 'χουμε... κλάματα και όχι μόνο...

Δεν αναφέρω καν το πέναλτι μαϊμού με τον Αστέρα Τρίπολης που επίσης υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος. Εννοείται πως έχουν υπάρξει αποφάσεις που δικαίως έχουν φωνάξει στον ΠΑΟΚ χωρίς ωστόσο καμία από αυτές να έχουν προκαλέσει (ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ) αλλοίωση αποτελέσματος! Το εξηγώ γιατί η... κασέτα που τους έχουν βάλει να παίζει είναι γνωστή και από τα παλιά καλά χρόνια του Ολυμπιακού χιλιοπαιγμένη.

Υγ: Πολύ σωστά η ΠΑΕ ΑΕΚ στην επίσημη αντίδρασή της κάνει λόγο για αλλοίωση πρωταθλήματος και φυσικά για απόλυτη κατάλυση της ισονομίας. Είναι πλέον γεγονός! Το θέμα είναι να γίνει και κάτι προς την κατεύθυνση να προστατευτεί η ίδια από τέτοιου είδους σκάνδαλα αποφάσεις σε βάρος της τη στιγμή που δεν ισχύουν για τους άλλους. Θα μου πει κανείς «και πως να γίνει αυτό ρε Τσακίρη;», ειλικρινά δεν με απασχολεί. Προφανώς και δεν ευθύνεται σε κάτι η διοίκηση της ΑΕΚ γι' αυτά τα αίσχη. Όμως πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να μην πληρώνει το... μάρμαρο ΜΟΝΟ η πρωταθλήτρια και να πετυχαίνουν το στόχο τους τα... φιλαράκια και συνεταιράκια από Πειραιά και Θεσσαλονίκη! Πρέπει να εξασφαλίσει ότι θα ισχύουν τα ίδια για όλους. Δεν ξέρω πως θα το πετύχει αυτό και δεν με απασχολεί κιόλας. Είναι υποχρέωσή της να προστατεύσει τα δικά της συμφέροντα! Από αύριο θα εστιάσουμε στα υπόλοιπα: ενίσχυση και ανανέωση συμβολαίων...