Παντελίδης: «Είμαι άνθρωπος που δεν φοβάται»

Παντελίδης: «Είμαι άνθρωπος που δεν φοβάται»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Παντελίδης: «Είμαι άνθρωπος που δεν φοβάται»

bet365

Η ΠΑΕ Άρης παρουσίασε επίσημα τον Σάββα Παντελίδη αφού ο 53χρονος προπονητής υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 1.5 έτους.

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Τον Σάββα Παντελίδη παρουσίασε ο αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Ντίνος Διαμαντόπουλος, ο οποίος αρχικά σημείωσε ότι… «είναι καλή μέρα σήμερα για την ομάδα μας γιατί θα συνεργαστούμε με έναν πολύ αξιόλογο προπονητή. Είναι μια επιλογή του προέδρου και δική μου». Στην αρχική τοποθέτησή του, ο 53χρονος προπονητής σημείωσε: «Χαίρομαι πολύ που είμαι εδώ. Ο βασικός λόγος που ήρθα είναι γιατί έχω τις ίδιες φιλοδοξίες με την ομάδα και είμαι σίγουρος ότι με πολύ δουλειά θα πετύχουμε τον στόχο μας. Γνωρίζω που έρχομαι, τις απαιτήσεις και είμαι έτοιμος».

Ρωτήθηκε για τη φιλοσοφία του βάσει και το αγωνιστικό στιλ της ομάδας. «Μετά από λίγο χρονικό διάστημα και γνωρίζοντας καλύτερα τα παιδιά, θα μπορούμε να μπούμε σε λεπτομέρειες. Έχω συνεργαστεί με πολλά παιδιά τα οποία προέρχονται από το λάτιν ποδόσφαιρο, άρα ξέρω τη φιλοσοφία τους. Δεν σκοπεύει να αλλάξω πολλά γιατί το στιλ ταιριάζει στη φιλοσοφία της ομάδας. Πρέπει να κρατήσουμε το ίδιο στιλ παιχνιδιού, διορθώνοντας όμως κάποιες αδυναμίες που έχω εντοπίσει», είπε και συμπλήρωσε: «Έχω έρθει σ’ ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ στην Ελλάδα. Είναι πολύ μεγάλη η πρόκληση για μένα. Σαν άνθρωπος έχω μάθει να μη φοβάμαι, να δουλεύω πάρα πολύ και με τη δουλειά όλων, θα καταφέρουμε τους στόχους μας», είπε και ρωτήθηκε για το ποιος ήθελε τη συνεργασία περισσότερο Πάντα σε μια συνεργασία θέλουν και οι δύο».

Αναφορικά με τον στόχο της ομάδας, είπε: «Στόχος είναι να βγει η ομάδα στην Ευρώπη. Γνωτρίζουμε ότι είναι καινούργια ομάδα, θα πρέπει να γνωρίσω καλύτερα την ομάδα μου, αλλά σε πρώτη φάση ο στόχος είναι να βελτιωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι. Κάθε εβδομάδα να βελτιωνόμαστε. Έχουμε δέκα μέρες να δουλέψουμε και δεν έχουμε την πίεση του αγώνα σε λίγες ημέρες. Δεν χρειάζομαι πολύ χρόνο, είμαι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, έχω δει αντιπάλους».

Ο Σάββας Παντελίδης στάθηκε στην ομαδική προσπάθεια υποστηρίζοντας ότι… «λέγοντας ότι γνωρίζω που έρχομαι, είπε ότι έρχομαι σ’ ένα top κλαμπ. Με μεγάλες απαιτήσεις, με πολύ κόσμο στο πλευρό του. Ξέρω ότι θα αντιμετωπίσουμε μια δυσκολία στην αρχή, αλλά όταν είμαστε όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. Υπάρχουν πράγματα που θεωρώ ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο μπορείς να τα κερδίσεις πιο γρήγορα. Η προηγούμενη ομάδα μου ήταν 3η σε τελικές προσπάθειες στο πρωτάθλημα, αυτό σημαίνει ότι βλέπουμε πάντα τον τρόπο παιχνιδιού και κοιτάμε να είναι όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικός».

Ρωτήθηκε για την ομιλία που θα έχει στους ποδοσφαιριστές και απάντησε ότι… «θα πω στους ποδοσφαιριστές ότι ένα παιχνίδι αρχίζει τη Δευτέρα το πρωί και τελειώνει το Σάββατο το μεσημέρι γιατί σ’ αυτό το διάστημα δουλεύεις στην προπόνηση και μετά περιμένεις να βγάλεις στον αγώνα αυτή τη δουλειά. Θα ζητήσω να είναι σοβαροί, πολύ συγκεντρωμένοι. Θέλω να είναι ποδοσφαιριστές 24 ώρες το 24ώρο».

Σχετικά με το υλικό του Άρη αλλά και τις εντυπώσεις που αποκόμισε από τον αγώνα του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης στην 5η αγωνιστική, είπε: «Δεν περίμενα τότε ότι θα ήμουν σήμερα προπονητής του Άρη. Ζήλεψα αυτό που είδα σαν αντίπαλος και αναφέρομαι στην ατμόσφαιρα. Αν και κάνω ένα επάγγελμα στο οποίο δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει η επόμενη μέρα, πραγματικά δεν το περίμενα. Θα υπάρξει αξιολόγηση του υλικού, σίγουρα όμως είναι πολύ καλό».

Ο 53χρονος τεχνικός είπε ξεκάθαρα γιατί δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες. «Γνωρίζω πολλά περισσότερα απ’ όσα σας λέω, γιατί το σωστό είναι πρώτα να ενημερώσω τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Θα είναι μεγάλο λάθος από την πλευρά μου να μιλήσω πρώτα σε σας και όχι στα παιδιά με τα οποία θα είμαι επτά ημέρες την εβδομάδα μαζί τους». Στον επίλογο της συνέντευξης Τύπου ρωτήθηκε για το αν το υψηλό επίπεδο αποδοχής που είχε ο προκάτοχός του, Πάκο Ερέρα, μπορεί αν οδηγήσει σε δυσπιστία απέναντι στο πρόσωπό του. «Πάντα ένας νέος προπονητής αντιμετωπίζεται αρχικά με αμφισβήτηση. Η δουλειά μου είναι να βελτιώσουμε την ομάδα σε τέτοιο σημείο ώστε να πείσουμε και τους πιο δύσπιστους».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα