Η ανάλυση του Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (pics)

Gazzetta team
Η ανάλυση του Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (pics)

bet365

Το gazzetta.gr αναλύει το ντέρμπι του Φαλήρου, όπου Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 χάρη σε γκολ των Σισέ και Κάτσε αντίστοιχα.
Το Gazzetta.gr σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυσης, αναλύει τις αναμετρήσεις της Super League. Οι πιστοποιημένοι αναλυτές- σπουδαστές του Ινστιτούτου Πέντραγκ Σομπότοβιτς και Γιώργος Μάντζιαρης, αναλύουν τον ντέμπι του Φαλήρου, όπου Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έμειναν στο 1-1
Για να δείτε τους πίνακες σε μεγάλη ανάλυση, κάντε κλικ επάνω τους.
Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε και τελείωσε το ματς με 4-2-3-1, όμως από το γράφημα γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι Φορτούνης και Ποντένσε παρότι θεωρητικά έπαιζαν στα άκρα, κινούνταν στην πραγματικότητα στον άξονα δημιουργώντας μια τριάδα στην επίθεση των «ερυθρολεύκων». Βλέπουμε επίσης ότι ο Κούτρης ανέβαινε ψηλά και βοηθούσε επιθετικά, ενώ σε γενικό επίπεδο οι γραμμές των γηπεδούχων ήταν πολύ ψηλά και είχε κατά μέσο όρο 8 παίκτες στο αντίπαλο μισό.
Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά τους διατήρησε σε όλο το παιχνίδι το 3-4-3 που ξεκίνησε, ενώ οι παίκτες του κράτησαν τις θέσεις τους. Ωστόσο λόγω της πίεσης που τους ασκήθηκε, δεν μπόρεσαν να ανεβάσουν ψηλά τις γραμμές τους.
ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο παιχνίδι και τα νούμερα είναι χαρακτηριστικά. Είχε 24 τελικές έναντι μόνο 3 του Παναθηναϊκού, ενώ άσκησε μεγάλη πίεση στα τελευταία 15 λεπτά όπου και κατέγραψε 14 τελικές. Συνολικά μάλιστα είχε 14 μέσα από την αντίπαλη περιοχή έναντι μόλις 1 του Παναθηναϊκού και κέρδισε 11 κόρνερ (το «τριφύλλι» δεν κέρδισε κανένα).
Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν και την κατοχή μπάλας, ενώ στο διάστημα από το 75' και μετά το σχετικό ποσοστό τους ανήλθε ως και 76%. Πολύ μεγάλες διαφορές παρατηρούνται για τις 2 ομάδες σε όλες τις επιθετικές κατηγορίες. Οι παίκτες των γηπεδούχων πάτησαν στο αντίπαλο μισό, στο επιθετικό τρίτο και στην περιοχή του Παναθηναϊκού πολύ περισσότερες φορές ( 119 – 81 – 30 έναντι 37 -16 -3), ενώ και στο επιθετικό τρίτο και στην αντίπαλη περιοχή οι πάσες ήταν επίσης πολύ περισσότερες για λογαριασμό τους (297 – 72 έναντι 79 -13).
Σημαντική διαφορά έχουμε επίσης στις κερδισμένες δεύτερες μπάλες, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν 98 εκ των οποίων οι 56 ήταν στο μισό του αντιπάλου, ενώ το αντίστοιχο νούμερο των «πράσινων» ήταν 49, με τις μόλις 7 να είναι στο μισό του αντιπάλου.
ΑΤΟΜΙΚΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Ο Σισέ έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία (291) και ακολούθησε ο Ομάρ (289). Μάλιστα ο Σενεγαλέζος στόπερ έδειξε για ακόμη μία φορά πόσο δυνατός είναι στις εναέριες «μονομαχίες» του (14/20). Ο Κούτρης ξεχώρισε για την επιθετική του παρουσία, καθώς είχε 5/5 πετυχημένες ντρίμπλες, κέρδισε 16 δεύτερες μπάλες εκ των οποίων οι 11 στο αντίπαλο μισό, έκανε 11 σέντρες, είχε 29/47 πάσες στο επιθετικό τρίτο και 8/17 πάσες στην περιοχή του αντιπάλου. Πολύ σημαντικός τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά ήταν και ο Γκιγιέρμε, από τον οποίο ξεκίνησαν οι περισσότερες επιθετικές ενέργειες του Ολυμπιακού (144), έκανε τις περισσότερες πάσες (99/107), ενώ κέρδισε 10 φορές τη μπάλα και 9 δεύτερες μπάλες στο μισό του αντιπάλου.
ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
Ο Διούδης έλαβε την καλύτερη βαθμολογία (275), ενώ αρκετά ψηλά βρέθηκε και ο Κότσαρης (265). Ο παίκτης με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στο παιχνίδι του «τριφυλλιού» ήταν ο Ινσούα, καθώς ο Αργεντινός ξεκίνησε τις περισσότερες επιθέσεις (120) της ομάδας του, έκανε τις περισσότερες πάσες (56, εκ των οποίων οι 13 ήταν στο μισό του αντιπάλου και οι 3 στην περιοχή του Ολυμπιακού), κέρδισε 16 φορές την μπάλα και σταμάτησε 17 επιθέσεις των γηπεδούχων. Την ίδια στιγμή ο Μακέντα υπέπεσε σε πολλά λάθη (23).
MVP (ΣΙΣΕ)
ΤΑ ΓΚΟΛ
0-1
Ο Κάτσε κάνει πολύ ωραία ατομική ενέργεια (ντρίμπλα πάνω από το κεφάλι του πολύ ψηλότερου Μπουχαλάκη), οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν τον μαρκάρουν στο σουτ, ο Σα έχει βγει λίγο έξω από το τέρμα του και σκόραρε με ένα... άπιαστο σουτ.
1-1
Στην αρχή της φάσης υπάρχουν πολλοί παίκτες του Παναθηναϊκού πίσω από τη μπάλα και δείχνει ακίνδυνη. Στη συνέχεια όμως δύο παίκτες του Ολυμπιακού κάνουν κίνηση στο 2ο δοκάρι, οι αμυντικοί των «πράσινων» κάνουν κίνηση στο 1ο και έτσι φτάσαμε στην ισοφάριση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα