Με πολύ μεγάλα ονόματα η παρουσίαση της Επιτροπής του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού

Με πολύ μεγάλα ονόματα η παρουσίαση της Επιτροπής του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού

Gazzetta team
Με πολύ μεγάλα ονόματα η παρουσίαση της Επιτροπής του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού

bet365

Πολύ μεγάλα ονόματα του πολιτισμού θα παραστούν την Τετάρτη στην παρουσίαση της Επιτροπής του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού που θα στεγαστεί στην Αγιά Σοφιά, σε μια εκδήλωση - σταθμό στην πορεία της κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Την Τετάρτη στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, η Οργανωτική Επιτροπή του Μουσείου του Προσφυγικού Ελληνισμού, το οποίο θα στεγαστεί στο υπό κατασκευή γήπεδο της ΑΕΚ, θα παρουσιάσει τα ονόματα που θα αποτελέσουν την Επιστημονική Επιτροπή για τη δημιουργία του Μουσείου.

Στην εκδήλωση που θα αρχίσει στις 11.30 θα παραστούν πολύ μεγάλα ονόματα του πολιτισμού, ενώ επίσης σημαντικά ονόματα υπάρχουν και στην Επιστημονική Επιτροπή, η οποία θα απαριθμεί 23 άτομα του πνεύματος και του πολιτισμού, καθηγητές πανεπιστημίου, αλλά και άτομα από την πολιτική, την τέχνη και τον αθλητισμό.

Στην εκδήλωση το «παρών» αναμένεται να δώσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης και το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, εκπρόσωποι των παλαιμάχων, ενώ από την ομάδα, λόγω του ότι εκείνη την ώρα θα πραγματοποιεί την προπόνησή της, θα εκπροσωπήσει ο τεχνικός διευθυντής, Νίκος Λυμπερόπουλος. Επίσης έχουν προσκληθεί προσφυγικά σωματεία από όλη την Ελλάδα, τα πολιτικά κόμματα και φυσικά φορείς της τέχνης και του πολιτισμού.

Γενικότερα η εκδήλωση αύριο την Τετάρτη αποτελεί σταθμό στην πορεία της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, καθώς υλοποιεί τον χαρακτήρα του γηπέδου, ως σημείο πολιτισμού, πέρα δηλαδή από ένα απλό ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Στην αυριανή εκδήλωση θα υπάρξει και σύνδεση με την Κωνσταντινούπολη με έναν καθηγητή μουσειολογίας, ο οποίος έχει δώσει ήδη τις κατευθύνσεις του για την κατασκευή και τη θεσμοθέτηση του μουσείου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη έχει εκφραστεί η διάθεση από αρκετό κόσμο για δωρεά σπάνιων κειμηλίων, ενώ πρόθεση της ΑΕΚ είναι να συνεργαστεί με φορείς του μικρασιατικού και του ποντιακού Ελληνισμού, αλλά και με οργανώσεις των Ελλήνων της Πόλης. Στόχος είναι η χρήση όλων των μέσων τεχνολογίας για εικονική περιήγηση σε όλες τις πόλεις της Ανατολής αλλά και η καταγραφή της διαδρομής που έκαναν οι Πρόσφυγες. Μάλιστα, εκτός της Επιστημονικής Επιτροπής, η οποία θα παρουσιαστεί αύριο, έχει ήδη καταρτιστεί και μια Επιτροπή Αξιολόγησης, Συλλογής και Ταξινόμησης όλων των πιθανών εκθεμάτων.

Στα αξιοσημείωτα αποτελεί το γεγονός ότι ανάμεσα στις δωρεές βρίσκονται και οι γνήσιοι χάρτες της μικρασιατικής εκστρατείας, ενώ έχει ξεκινήσει και η διαδικασία ένταξης του Μουσείου σε διεθνείς οργανισμούς, όπως το International Council of Museums.

Επιπλέον, άμεσα αναμένεται να δημιουργηθεί ένα ειδικό σάιτ για το Μουσείο, καθώς και σελίδα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που θα επιτρέψει την επαφή με Έλληνες και οργανώσεις σε όλη τη γη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα