Έτσι αντιδρά η ΑΕΚ στις κρίσεις!

Έτσι αντιδρά η ΑΕΚ στις κρίσεις!

Δημήτρης Βέργος
Έτσι αντιδρά η ΑΕΚ στις κρίσεις!

bet365

Το gazzetta.gr καταγράφει τις αγωνιστικές κρίσεις που πέρασε η ΑΕΚ από την επιστροφή της στη Super League μέχρι και σήμερα και τον τρόπο αντίδρασης που έβαλε την Ένωση ξανά στον σωστό δρόμο.

Tο νέο Pamestoixima.gr είναι εδώ! Ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις, περισσότερες στοιχηματικές επιλογές και «έξυπνο» cash out

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης καλείται να διαχειριστεί την πρώτη σοβαρή αγωνιστική κρίση από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Η Ένωση από την επιστροφή της στη Super League έχει περάσει τρικυμίες, όπως και κάθε ομάδα άλλωστε. Άλλες φορές με αλλαγή προπονητή, άλλες φορές εκ των έσω, οι «κιτρινόμαυροι» την τελευταία τριετία κατάφεραν να αφήσουν άλλοτε εύκολα και άλλοτε δύσκολα τα προβλήματα πίσω τους και να φτάσουν στο τέλος στην κατάκτηση του περσινού τίτλου έπειτα από 24 χρόνια. Με ποιον τρόπο, λοιπόν, αντέδρασε η ΑΕΚ στις κρίσεις που αντιμετώπισε από την επιστροφή της στη Super League μέχρι σήμερα;

Η πρώτη κρίση με Πογέτ και η αντίδραση που έφερε Κύπελλο

Ο Ουρουγουανός τεχνικός είχε αναλάβει την ΑΕΚ τον Νοέμβριο (μετά το βαρύ 4-0 από τον Ολυμπιακό με τον Τραϊανό Δέλλα στο τιμόνι), στην πρώτη της χρονιά έπειτα από την επιστροφή της στη Super League. Μετά το ισόπαλο 0-0 στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και την εντός έδρας ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης κατάφερε να στρώσει τα αποτελέσματα της ΑΕΚ, ωστόσο δεν κατάφερε να διαχειριστεί την πρώτη σοβαρή κρίση που βρήκε μπροστά του. Η ΑΕΚ μέσα σε διάστημα 40 ημερών, απέναντι σε Αστέρα Τρίπολης, Πανθρακικό, Παναιτωλικό, Καλλονή, Πανιώνιο και Λεβαδειακό, μέτρησε μόλις δύο νίκες. Ο Πογέτ αποφάσισε να ανακοινώσει την αποχώρησή του στο τέλος της σεζόν, ενόψει του πολύ κρίσιμου ημιτελικού κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποφάσισε να χωρίσει τους δρόμους του με τον Ουρουγουανό και η ΑΕΚ αντέδρασε, παίρνοντας όχι μόνο την πρόκριση στον τελικό, αλλά και το τρόπαιο.

Η επιλογή Χιμένεθ που έβαλε τέλος στον κατήφορο με τον Μοράις

Η δεύτερη σοβαρή κρίση για την ΑΕΚ ήρθε την επόμενη σεζόν (2016-2017) όταν ο Ζοσέ Μοράις είχε έρθει για να αντικαταστήσει τον Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο, καθώς τα.. χνώτα του Γεωργιανού δεν ταιριάξανε με αυτά της ΑΕΚ στην τεχνική ηγεσία. Με τον Πορτογάλο τεχνικό η ΑΕΚ ήταν άνευρη στο γήπεδο, χάνοντας βαθμούς και μπαίνοντας σε ένα τούνελ, όπου το φως δεν φαινόταν στην άκρη του. Η ΑΕΚ με τον Μοράις πορεύεται για τρεις μήνες, αλλά δεν μπορεί να κερδίσει ακόμα και εντός έδρας Πανιώνιο, Ατρόμητο, ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό. Τότε η κίνηση Μελισσανίδη για την επιστροφή του Χιμένεθ στην ομάδα ήταν εκείνη που... γύρισε το τσιπάκι στην Ένωση. Η δουλειά του Ανδαλουσιάνου κόουτς φάνηκε άμεσα, η ΑΕΚ άρχισε να αποκτά τη δική του ταυτότητα και η χρονιά σώθηκε αφού οι «κιτρινόμαυροι» στο τέλος τερμάτισαν στην πρώτη θέση των πλέι οφ και πήραν το εισιτήριο για τη συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League!

Ο Χιμένεθ άντεξε την πίεση και πήρε τίτλο μετά από 24 χρόνια

Ο Μανόλο Χιμένεθ ακόμα και στην πρωταθληματική περσινή σεζόν της ΑΕΚ είχε να αντιμετωπίσει δυσκολίες. Στο ξεκίνημα της σεζόν, η Ένωση πέρασε κάτι παρόμοιο με αυτό που βιώνει τώρα η ομάδα. Αγνοώντας δηλαδή το γκολ σε τρία σερί ματς, με ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα δύο παιχνίδια των προκριματικών του Champions League και στο εκτός έδρας 0-0 με την Κλαμπ Μπριζ για τα πλέι οφ του Europa League. Ο Χιμένεθ βρήκε τη λύση, έβαλε χάρη στο 3-0 επί των Βέλγων την ΑΕΚ στον όμιλο της διοργάνωσης και με ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων κέρδισε ξανά την εμπιστοσύνη, παρότι οι επιλογές του στην ενδεκάδα πολλές φορές προκαλούσαν προβληματισμό.

Όλα αυτά μέχρι τον Οκτώβρη. Τότε ο Χιμένεθ καλείται να αντιμετωπίσει την πιο σοβαρή κρίση ως τεχνικός της ΑΕΚ. Η κάκιστη εικόνα στην Τρίπολη, στην ήττα με 2-0 από τον Αστέρα, το ισόπαλο 1-1 εκτός έδρας με την Ξάνθη, και η ήττα με 0-1 στο άδειο ΟΑΚΑ από τον Ατρόμητο κάνουν την ΑΕΚ να χάσει μεγάλο έδαφος στο πρωτάθλημα. Η αμφισβήτηση είναι μεγάλη, αλλά αυτή τη φορά το κλίμα δεν αλλάζει με αλλαγή στον πάγκο. Ο Ισπανός τεχνικός καταφέρνει μόνος του, με την πλάτη στον τοίχο, να βγάλει αντίδραση από τους παίκτες του. Παίρνει ένα πολύτιμο 0-1 στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο, μένει για δεύτερο ματς όρθιος κόντρα στη Μίλαν, νικάει τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι και φεύγει στο τέλος με τον βαθμό από τη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Σε ένα δύσκολο πρόγραμμα, έπειτα από αγωνιστική κρίση, βγάζει την ΑΕΚ ξανά στον αφρό και από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα είναι γνωστά με την ΑΕΚ να γίνεται πρωταθλήτρια έπειτα από 24 χρόνια.

Ο Ουζουνίδης καλείται να βρει τον τρόπο και να βγάλει ξανά αντίδραση

Η ΑΕΚ με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο για πρώτη φορά μπαίνει σε τέτοια αγωνιστική κρίση. Αγνοεί το γκολ για τρία συνεχόμενα παιχνίδια, όπως δηλαδή στην αρχή της περσινής σεζόν με τον Χιμένεθ, μένοντας εννιά βαθμούς πίσω από την κορυφή και τον ΠΑΟΚ. Ο Έλληνας κόουτς έχει δείξει από το ξεκίνημα της σεζόν ότι ξέρει να βγάζει αντίδραση από τους παίκτες του. Έπειτα από τις ήττες με Άγιαξ και ΠΑΟΚ (3-0 και 2-0 αντίστοιχα), η ΑΕΚ πήρε σπουδαίο διπλό (0-3) επί του ΌΦΗ δίνοντας απαντήσεις. Το ίδιο και μετά την ήττα από την Μπενφίκα και την ισοπαλία στο τέλος με τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ έπειτα μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια την Μπάγερν, καθώς και να πάρει εύκολες νίκες απέναντι σε Απόλλωνα Σμύρνης και Άρη. Και αυτή τη φορά ο Ουζουνίδης καλείται μετά τη διακοπή να βγάλει τον εγωισμό των παικτών του στον αγωνιστικό χώρο και να βρει λύση σε μια κρίσιμη καμπή της σεζόν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα