Κοντοές: «Ο Ισμαέλ νόμιζε ότι είχε εύκολο έργο στην Ελλάδα»

Gazzetta team
Κοντοές: «Ο Ισμαέλ νόμιζε ότι είχε εύκολο έργο στην Ελλάδα»

bet365

Ο Γιάννης Κοντοές μίλησε για το πέρασμα του Βαλεριέν Ισμαέλ από τον Απόλλωνα τονίζοντας πως ο Γάλλος τεχνικός πίστευε πως θα δούλευε σε ένα εύκολο πρωτάθλημα. Παράλληλα εμφανίστηκε σίγουρος για την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία.

Απόλλων Σμύρνης – Αρης με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 190+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε ο αμυντικός του Απόλλωνα Σμύρνης, Γιάννης Κοντοές, στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League:

«Ερώτηση από το Γιάννη Παπαδόπουλο: Πώς νιώθεις που παίζεις σε μια από τις πιο ιστορικές ομάδες το ελληνικού ποδοσφαίρου;

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα επιλέγω εγώ τις ομάδες και όχι αυτές και ένας λόγος που επέλεξα τον Απόλλωνα Σμύρνης ήταν αυτός.

Ερώτηση από το Βασίλειο Καραγκιουλέ​: Στον αγωνιστικό χώρο διακρίνεσαι για τη μαχητικότητά σου και τον ποδοσφαιρικό "τσαμπουκά" σου. Μπαίνεις στην κάθε φάση βάζοντας "τα πόδια σου στη φωτιά" κάνοντάς μας περήφανους γιατί ματώνεις τη φανέλα. Αυτά τα στοιχεία είναι που κάνουν όλους εμάς από την κερκίδα να σε ξεχωρίζουμε και να ζητάμε όλοι οι ποδοσφαιριστές μας να δείχνουν ανάλογο ζήλο στον τρόπο που αγωνίζονται. Τι θα συμβούλευες τους νεότερους ποδοσφαιριστές ώστε να μπορέσουν να γίνουν το ίδιο μαχητικοί σαν εσένα και να μας προσφέρουν τη χαρά πως σέβονται τη φανέλα της αγαπημένης μας ομάδας;

Το να δίνω το 100% είναι ένα στοιχείο που έβγαζα σε όλες τις ομάδες.

Είναι κάτι που με γεμίζει με κάνει να αισθάνομαι πιο σίγουρος, μου δίνει αυτοπεποίθηση αλλά μετά από τόσα χρόνια που είμαι επαγγελματίας, μπορώ να πω πως το να πηγαίνω δυνατά και γρήγορα σε μια φάση είναι μια κίνηση που μου επιβάλει η λογική και δεν είναι απλά μια συνήθεια.

Έχω επίγνωση του τι κάνω και δεν είναι κάτι που γίνεται παρορμητικά. Θα συμβούλευα τα παιδιά να ζουν 100% αυτό που κάνουν και να μην φοβούνται να πάρουν ευθύνες.

Ερώτηση από τον Απόστολο Καυχίτσα: Το Πρωτάθλημα τώρα φαίνεται να ξεκινάει για τον Απόλλωνα. Κάθε ματς και τελικός. Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται για να τα καταφέρουμε στο τέλος;

Το σημαντικό είναι ότι πλέον έχουμε απόλυτη αυτογνωσία.

Ξέρουμε και που βρισκόμαστε αλλά και ποιοι είμαστε.

Με γνώμονα αυτό και τη διοικητική σταθερότητα νομίζω ότι έχουμε τα φόντα να πετύχουμε αυτό που θέλουμε στην κατηγορία. Θα τα καταφέρουμε.

Ερώτηση από το Νίκο Καραμπάση​: Γιάννη, δεν ξεκινήσαμε καλά. Ο πρώτος βαθμός άργησε να έρθει. Θεωρείς ότι προλαβαίνουμε να σώσουμε τη χρονιά και να είμαστε και του χρόνου Super League;

Αναμφισβήτητα το πιστεύω.

Νομίζω ότι πλέον το δείχνουμε και στον αγωνιστικό χώρο.

Από τότε που ήρθε κος Μαντζουράκης και κόντρα στις θεωρητικά μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος αλλά και μέσα στον ΟΦΗ που έχει ίδιους στόχους με εμάς και δύσκολη έδρα.

Στόχος δεν είναι απλά να λέμε ότι θέλουμε να κερδίσουμε κάθε ματς αλλά να σκεφτόμαστε το πώς. Με αυτό το σκεπτικό θα πορευθούμε και πιστεύω θα τα καταφέρουμε.

Ερώτηση από τον Κωνσταντίνο Β. Μπισμπιλή​: Θα ήθελα να σου κάνω μια ερώτηση εκτός ποδοσφαίρου! Θεωρώ ότι είσαι από τους πιο καλοντυμένους αθλητές στην Ελλάδα! Την άποψη σου για αυτό, κι αν έχεις κάποιον στυλίστα που σου προτείνει ιδέες ή επιμελείσαι μόνος σου το ντύσιμο; Ευχαριστώ!

Όταν μου δόθηκε η ερώτηση, ήμουν σίγουρος ότι κρύβεται πίσω από αυτή ή ο Μανιάτης ή ο Τζαβέλλας.

Τελικά είναι βέβαιο ότι κρύβεται ο Μανιάτης.

Προκαλώ και τους δύο αλλά και τον Μπισμπιλή να βαδίσουμε μαζί σε πασαρέλα.

Ερώτηση από τον Κωνσταντίνο Καλαμάρα​: Που πιστεύεις ότι θα τερματίσει ο Απόλλων Σμύρνης φέτος; Ποιά είναι η προσωπική σου εκτίμηση;

Ρεαλιστικός στόχος είναι όσο πιο μακριά γίνεται από τις τελευταίες θέσεις.

Αλλά εκτίμηση δεν μπορώ να κάνω τώρα.

Είναι αρκετά νωρίς, αλλά το γεγονός ότι είναι νωρίς μας δίνει ελπίδες να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος των πολύ κακών πρώτων αγωνιστικών.

Ερώτηση από το Χρήστο Ζαρδή​: Όταν έφυγε ο Βαλεριέν Ίσμαελ έκανε κάποιες δηλώσεις. Θέλεις να τις σχολιάσεις;

Νομίζω ότι ο κ. Ίσμαελ ήρθε πιστεύοντας ότι θα δουλέψει σε πολύ εύκολο πρωτάθλημα.

Για εμάς που ζούμε καθημερινά στον Απόλλωνα ήταν ξεκάθαρο ότι του δόθηκε εν λευκώ η ομάδα παρά το γεγονός ότι δεν είχε να επιδείξει ιδιαίτερα διαπιστευτήρια.

Στην άποψή του περί εύκολου πρωταθλήματος οφείλεται προφανώς και το γεγονός ότι έφερε κάποιους παίκτες που δεν ταίριαξαν με τη χημεία της ομάδας αλλά και έδειχναν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό το επίπεδο. Από ένα σημείο και μετά νοιώσαμε και εμείς οι ποδοσφαιριστές ότι δεν υπήρχε μεταξύ μας χημεία και ότι αυτή η συνεργασία δεν θα οδηγούσε σε θετικά αποτελέσματα.

Μάλιστα αποκορύφωμα γι’ αυτό που σας λέω είναι ότι είναι ο πρώτος προπονητής στην καριέρα μου που δεν ήρθε να μας χαιρετήσει. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο για τα λεγόμενά του αλλά νομίζω εμάς έπρεπε να έρθει να μας χαιρετήσει. Γνωρίζω την ομάδα, γνωρίζω τους ανθρώπους της και δεν πιστεύω όσα είπε. Μάλλον ήθελε απλά να δικαιολογηθεί στους συμπατριώτες του. Άλλωστε, σε αυτούς έγιναν οι δηλώσεις του.

Ερώτηση από τον Κώστα Στεργίου​: Ήθελα να ρωτήσω που οφείλεται αυτή η θετική αλλαγή στην ομάδα μας από την στιγμή που ανέλαβε ο κος Ματζουράκης;

Αναμφισβήτητα γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας είναι σημαντικό ότι αμέσως ξεκινήσαμε μαζί του σε υψηλές ταχύτητες διότι απλά δεν χρειάστηκε χρόνος προσαρμογής. Σίγουρα έχει να κάνει και με τη φύση του συγκεκριμένου προπονητή.

Ερώτηση από το Δημήτρη Παξιβανάκη​: Σπουδαιότερη στιγμή στην καριέρα σου;

Είναι πάρα πολλές. Από κάθε ομάδα μου έρχεται κάποια ή κάποιες σημαντικές στιγμές. Από αγώνα επιβίωσης που ήταν ο περυσινός με τον Ολυμπιακό, ο τελικός Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης, η Ευρώπη και ντέρμπι με την ΑΕΚ και καθιέρωση ουσιαστικά στον ποδοσφαιρικό κόσμο με τις μεγάλες προσωπικότητες που είχα δίπλα μου στον Πανιώνιο.

Ερώτηση από τον Αντώνη Μπάλα: Η ομάδα φάνηκε να κάνει νέο σχεδιασμό στο τέλος του Αυγούστου με μεταγραφές. Μπορεί αυτό να βοηθήσει ή ήταν αργά;

Ειδικά στις μέρες μας το να βλέπεις έναν άνθρωπο που δεν τα παρατάει ούτε την τελευταία στιγμή ζημιώνοντας πρώτα απ’ όλα τον ίδιο του τον εαυτό, σε κάνει να προσπαθείς ακόμα περισσότερο.

Ο κ. Μονεμβασιώτης προσπαθεί μονίμως για το καλύτερο της ομάδας κι αυτό εμένα μου δείχνει ότι πρέπει να αγκαλιάσουμε όλοι αυτή την προσπάθεια. Αυτό αφορά εμάς τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους. Οι φίλαθλοι πρέπει να είναι συνεχώς δίπλα στην ομάδα.

Κυρίως στα δύσκολα.

Η κριτική χρειάζεται αλλά αυτό που χρειάζεται περισσότερο, ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι η στήριξη. Την έχουμε ανάγκη περισσότερο εμείς οι παίκτες. Λέω ότι οι φίλαθλοι δεν είναι όσο πρέπει δίπλα στην ομάδα γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει πρέπει.

Υπάρχει διαρκής στήριξη και συνεχής προσπάθεια από όλους όποια και αν είναι η θέση του. Αυτό έχουμε ανάγκη για να τα καταφέρουμε. Κι αυτό δεν το λέω συγκρίνοντας τι γίνεται σε άλλες ομάδες. Ακόμα όμως και αν μπω σε αυτή τη σύγκριση, η άποψή μου βγαίνει ακόμα πιο ενισχυμένη. Η διαρκής στήριξη φέρνει την επιτυχία και τίποτ’ άλλο.

Ερώτηση από τον Ιωσήφ Σηφάκη: Πότε υπολογίζεις ότι θα είσαι και πάλι έτοιμος για αγωνιστική δράση;

Είμαι έτοιμος. Κάνω κανονικά προπόνηση.

Ερώτηση από τον Αλκιβιάδη Μερικλή​: Καλησπέρα σου Γιάννη, Πρώτη ερώτηση: είσαι σύμφωνος με τον χαρακτηρισμό "Γκατούζο των φτωχών ";

Θα συμφωνήσω αλλά ο Σικαμπάλα που έχει μεγάλη καριέρα και έχει δει πολλά με φωνάζει Πίρλο στην προπόνηση.

Αν και συγκριτικά με όσα συμβαίνουν στις άλλες ομάδες, αυτό «των φτωχών» δεν έχει καμία σχέση με τον Απόλλωνα.

Και δεύτερη, λίγο πιο σοβαρή: από το 1 έως το 10, κατά πόσο φέτος θα σωθεί η παρτίδα;

Εγώ λέω δέκα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα