Ο Ολυμπιακός για 4 λόγους δεν κέρδισε το «Tom and jerry Νο 2» στο Καραϊσκάκη

Ο Ολυμπιακός για 4 λόγους δεν κέρδισε το «Tom and jerry Νο 2» στο Καραϊσκάκη

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την αποτυχία του Ολυμπιακού να κερδίσει και το δεύτερο του ντέρμπι μέσα στο σπίτι του.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Απόλλων Σμύρνης - Άρης! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Δεύτερο ντέρμπι του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, δεύτερο «Tom and jerry»! Όπως ακριβώς και με τον ΠΑΟΚ! Η γάτα με το ποντίκι!

Μία ομάδα να επιτίθεται, άλλοτε ορθόδοξα κι άλλοτε ανορθόδοξα, από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό και μία ομάδα να αμύνεται, άλλοτε ορθόδοξα κι άλλοτε ανορθόδοξα, από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Με τον ΠΑΟΚ να κάνει τέσσερις τελικές και τον Παναθηναϊκό τρεις-ο Λεβαδειακός στο Καραϊσκάκη έκανε περισσότερες και στο παιχνίδι πρωταθλήματος και στο παιχνίδι Κυπέλλου (χάνοντας και τα δύο 0-1).

Η ουσία βέβαια είναι ότι ο Ολυμπιακός πήρε το μίνιμουμ που μπορούσε από αυτά τα δύο ντέρμπι, δηλαδή μόλις ένα βαθμό κι αυτόν στο 95’, ενώ οι αντίπαλοι του έκαναν μια χαρά τη δουλειά τους, με το διπλό και την ισοπαλία, με ένα απίθανο αυτογκόλ κι ένα σουτ «από το πουθενά» (δεύτερο γκολ του Κάτσε εδώ και τέσσερα χρόνια)! Κι έτσι, αν δεν υπολογίσουμε τις αφαιρέσεις βαθμών, τώρα ο Ολυμπιακός έπρεπε να ήταν οκτώ πόντους πίσω από τον ΠΑΟΚ και ένα πίσω από τον Παναθηναϊκό! Την στιγμή που αν τους κέρδιζε, θα ήταν πάνω τους +2 και +5 αντίστοιχα, πάντα χωρίς τις αφαιρέσεις βαθμών…

Ήταν ο Ολυμπιακός χθες πολύ καλός; Όχι. Ήταν, όμως, καλύτερος του (πραγματικά αξιόμαχου) Παναθηναϊκού; Ναι. Άξιζε να κερδίσει; Ναι. Γιατί δεν κέρδισε; Νομίζω για τέσσερις λόγους.

Ας τους πάρουμε με τη χρονική σειρά.

Ένα. Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε λάθος με την επιλογή «Γκιγιέρμε+Μπουχαλάκη». Είχε φανεί και στο Χαριλάου ότι δεν ταιριάζουν στην ίδια ενδεκάδα. Κάπως έτσι ο Μπουχαλάκης ήταν εκτός αγώνα επί 60 λεπτά. Ποιος ο λόγος να μην ξεκινούσε ο Λάζαρος; Λάθος νομίζω κι η αλλαγή του από τον Μάνο, εντελώς άπειρου από τέτοια παιχνίδια. Ο Καμαρά έπρεπε να μπει (νωρίτερα απ΄ότι μπήκε) για να δώσει ενέργεια στην ομάδα. Κι όταν βγήκε ο Νάτχο, η λύση ήταν μία: Ο Τοροσίδης, ο μοναδικός «ερυθρόλευκος» που έχει αυτό τον καιρό ρέντα στο γκολ κι είναι έμπειρος, θα μπορούσε δέκα φορές περισσότερο να βοηθήσει σε παιχνίδι που πήγε στα μελέ και τις στημένες φάσεις.

Δύο. Η αδυναμία στο γκολ. Γενικότερα της ομάδας (βλέπε και τα άσχημα τελειώματα των Χασάν και Φορτούνη) κι ειδικότερα του Ποντένσε, που όταν βρέθηκε στο 38’ φάτσα με τον Διούδη, του έκανε…πάσα! Το χειρότερο είναι ότι δεν έκανε την άλλη επιλογή που είχε, να δώσει δίπλα στον Χασάν, να μπει με την μπάλα στα δίκτυα, όπως με τον Άρη. Και το έχει ξανακάνει επανειλημμένως ο Πορτογάλος, την στιγμή μάλιστα που δεν μπορεί να σκοράρει με τίποτα. Ακριβώς το ίδιο είχε κάνει κι ο άλλος κυνηγός του Ολυμπιακού, που δεν μπορεί να σκοράρει με τίποτα, ο Φετφατζίδης, στο 0-0 με την Μπέτις. Τετ α τετ με τον γκολκίπερ και πλασεδάκι πάνω του, αντί πάσας στον Χασάν δίπλα του. Φάσεις-ποδοσφαιρικά εγκλήματα.

Τρία. Το λάθος του Ελβετού διαιτητή (που τα έκανε και μούσκεμα στον πειθαρχικό έλεγχο, σε κάρτες και φάουλ) να μην υποδείξει πέναλτι στο χέρι του Μακέδα στο 84’. Εάν το έκανε κι ο Ολυμπιακός το έβαζε, θα είχε μπροστά του 15 λεπτά για να γύριζε το παιχνίδι. Και είδαμε ότι ισοφάρισε στο 94’ και έχοντας μόλις πέντε λεπτά έκανε δύο φάσεις για να φτάσει στο 2-1. Πόσο δε μάλλον να είχε 15 λεπτά, με το γήπεδο να είχε ανάψει και την ψυχολογία να ήταν υπέρ του Ολυμπιακού.

Τέσσερα. Η γκίνια. Στο όντως πολύ ωραίο σουτ του Κάτσε η μπάλα πήγε από τα ακροδάχτυλα του Σα «δοκάρι και μέσα». Στο σουτ του Ομάρ η μπάλα πήγε από την παρεμβολή του Σισέ «δοκάρι και έξω» στο 86’! Μάλιστα, κατευθύνθηκε μπροστά στον Καμαρά, αλλά είχε καλύτερα αντανακλαστικά και τον πρόλαβε ο Μουνιέ, ειδάλλως αρκούσε ένα πλασεδάκι για να έκανε το 1-1 στο 86’ και να είχε ο Ολυμπιακός 13 λεπτά μπροστά του για την ανατροπή.

Κάπως έτσι νομίζω ότι φτάσαμε στην ισοπαλία, που απομακρύνει πάλι τον Ολυμπιακό (έξι πόντους) από την κορυφή, μετά από μόλις μία εβδομάδα στην οποία είχε πλησιάσει σε κάποια απόσταση βολής, στους τέσσερις πόντους. Και την επόμενη αγωνιστική παίζουν ΠΑΟΚ-Ξάνθη κι Ατρόμητος-Ολυμπιακός. Με τον Ολυμπιακό να κινδυνεύει με ισοπαλία η, ήττα στο Περιστέρι να μείνει οκτώ η, εννιά πόντους πίσω από τον ΠΑΟΚ και τέσσερις η, εφτά πόντους πίσω από τον Ατρόμητο…

Όσο δεν μπορείς να βάλεις την μπάλα στα δίχτυα (κι όσο δεν μπορείς να κρατήσεις πίσω το μηδέν σε ένα ντέρμπι, ακόμη κι όταν είναι ουσιαστικά ακίνδυνος ο αντίπαλος)…

Θυμάστε το χθεσινό κομμάτι: Να που για άλλη μία φορά η παράδοση βγήκε αληθινή κι ο Παναθηναϊκός μετά από θετικό του αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη, το περσινό 1-1, πήρε και δεύτερο συνεχόμενο θετικό αποτέλεσμα από τον Ολυμπιακό μέσα στον Πειραιά. Κι αν επαναληφθεί ως το τέλος η ιστορία, θα πάρει και τρίτο…

ΓΙΑ το τραγικό συμβάν χθες στο Καραϊσκάκη, δεν μπορώ να γράψω τίποτα άλλο, παρά μόνο, να είναι καλά και να ζήσουν πολλά χρόνια να τον θυμούνται οι δικοί του άνθρωποι τον Γιάννη Δήμαρχο, τον φίλο του Ολυμπιακού που έχασε τη ζωή του. Κουράγιο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.