Κι όμως, φάνηκε ΚΑΙ σήμερα ότι Κουλούρης και Κάτσε δεν χωράνε στο ρόστερ του ΠΑΟΚ!

Κι όμως, φάνηκε ΚΑΙ σήμερα ότι Κουλούρης και Κάτσε δεν χωράνε στο ρόστερ του ΠΑΟΚ!

Κι όμως, φάνηκε ΚΑΙ σήμερα ότι Κουλούρης και Κάτσε δεν χωράνε στο ρόστερ του ΠΑΟΚ!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ που του δίνει διαφορά από πολλούς διώκτες του, ενώ αναφέρεται στο ρόστερ της ομάδας που μεγαλώνει με Άκπομ, Κίτσιου, Σάκχοφ, ρόστερ στο οποίο δεν χωράνε πρωταγωνιστές άλλων αναμετρήσεων.

Η δέκατη αγωνιστική ολοκληρώνεται σιγά-σιγά, μία ακόμη αγωνιστική κατά την οποία απλά επιβεβαιώνονται γεγονότα και συμπεράσματα που λίγο-πολύ γνωρίζαμε από το ξεκίνημα της χρονιάς.

Θυμάστε… Τότε που αυτοί που παίζουν επαγγελματικά τα χρήματά τους στο ποδόσφαιρο, (http://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1263579/mono-stin-ellada-favori-o-deyteros-kai-me-meion-dyo) έδιναν φαβορί για την κατάκτηση του Ελληνικού πρωταθλήματος την ομάδα η οποία ξεκινούσε με μείον δύο βαθμούς από τους ανταγωνιστές της!!

Μετά και από αυτή την αγωνιστική που κλείνει το 1/3 του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ με ρεκόρ 9-1-0 έχει κερδίσει μέσα στο γήπεδο 28 βαθμούς και είναι πρώτος με 26.

Δεύτερος ο πολύ δυνατός Ατρόμητος, η πανάξια δεύτερη καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος που έχει κερδίσει 24 βαθμούς.

Ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 20 κερδισμένους βαθμούς (επιτυχία του που οι 7 εξ’ αυτών είναι στα τελευταία λεπτά και στις καθυστερήσεις) μία ομάδα κατά της οποίας εκκρεμεί μία σοβαρή υπόθεση επεισοδίων που μπορεί να επιφέρει διαφοροποίηση σε αυτή την τρίτη θέση, την οποία ίσως από εβδομάδα κατέχει η Ξάνθη με τους δικούς της 18 βαθμούς.

Πιο κάτω η ΑΕΚ με 20 κερδισμένους βαθμούς και 17 στη βαθμολογία, ενώ ο Παναθηναϊκός της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλει ο Δώνης από το ξεκίνημα, έχει κερδίσει 21 πόντους και αν δεν είχε άλλα θέματα, θα ήταν κάτω ΜΟΝΟ από ΠΑΟΚ και Ατρόμητο.

Έστω και έτσι ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει κριθεί και όπως το ξαναγράψαμε ο μεγαλύτερος εχθρός του ΠΑΟΚ είναι ο εφησυχασμός και όσοι θα προσπαθήσουν να τον κοιμίσουν. Ο ΠΑΟΚ απλά επιβεβαιώνει κάθε εβδομάδα ποιος είναι ο καλύτερος, είτε παίζει στα ντέρμπι, είτε στα θεωρητικά πιο βατά ματς όπως ήταν το σημερινό με τον Παναιτωλικό.

Βατό, αλλά και ταυτόχρονα πολύ κρίσιμο παιχνίδι μια και το «timing» αλλά και οι συνθήκες που έγινε, ήταν επικίνδυνες.

Αυτή η σημερινή δίκαιη νίκη (με άδικο σκορ) για τον ΠΑΟΚ είναι και θα είναι από τις πιο σημαντικές της χρονιάς. Ξεκάθαρα πράγματα. Το συγκεκριμένο έχει να κάνει με τον ίδιο τον ΠΑΟΚ και τα θέματά του μετά τις ήττες από τη Βίντι, αλλά και μετά τα αποτελέσματα των άλλων διεκδικητών.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το 2-1 σε αγώνα 13-3 τελικών, σε αγώνα κατοχής 70-30 με τα κόρνερ να φθάνουν κάπου στα 12-0 σε μία αναμέτρηση όπου απλά ο Δικέφαλος δυσκολεύτηκε στο γκολ μέχρι να μπει ο Ακπόμ και να γεμίσει καλύτερα η αντίπαλη περιοχή.

Η ομάδα του Λουτσέσκου που έπαιζε χωρίς τους ηγέτες της Βιεϊρίνια-Μάτος, σε μία χρονική στιγμή που επέστρεφε από πρόσφατο αλλά και οδυνηρό ταξίδι στη Βουδαπέστη. Εκεί όπου υπέστη ένα ισχυρό σοκ, το οποίο έχει αφήσει το στίγμα του.

Ο Λουτσέσκου επέλεξε να χρησιμοποιήσει Κίτσιου-Τόσκα στα πλάγια μπακ, Κάνιας-Σάκχοφ στα κεντρικά χαφ, με Πέλκα-Μπίσεσβαρ-Λημνιό στα άκρα, σε σχήμα που δικαιώθηκε 100%. Γιατί; Γιατί ο ΠΑΟΚ λειτούργησε εξαιρετικά για 70 λεπτά, με μεγαλύτερη επιτυχία την τρομερή ενέργεια που έβγαλε αυτή η ομάδα σε επίπεδο τρεξιμάτων και μονομαχιών, ένα σύνολο που έβγαλε συνεργασίες και πολλές φάσεις χωρίς όμως να σκοράρει. Τελικά ο Λουτσέσκου δικαιώθηκε και με τον Άκπομ ο οποίος δυνάμωσε την ομάδα στην εκτέλεση, έστω και αν δημιουργικά από την ώρα που μπήκε (βγήκε ο Μπίσεσβαρ) η μπάλα δεν έφθασε τόσο εύκολα και τόσο καλά στην αντίπαλη περιοχή. Έτσι είναι… Κάθε κίνηση κάτι σου δίνει και κάτι μπορεί να σου αφαιρέσει. Ο ΠΑΟΚ το γκολ έψαχνε και τα βρήκε σε μικρό διάστημα, με έναν νεαρό Άγγλο που άφησε άφωνο το γήπεδο με τα σωματικά-αθλητικά-τεχνικά του προσόντα.

Μαζί με το κρίσιμο ματς, μαζί με τον Άκπομ, ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Κίτσιου που θύμισε σε όλους ότι σαφώς και υπάρχει κανονικός-καλός δεξιός μπακ μετά τον Μάτος. Ο Κίτσιου που σήμερα διακρίθηκε παρά το ότι είχε να παίξει ένα μήνα! Υπό φυσιολογικές συνθήκες, αυτός που μπαίνει δύο φορές σε 3,5 μήνες, δεν έχει και πολλές πιθανότητες να διακριθεί. Ο Κίτσιου τα κατάφερε.

Όπως και ο Σάκχοφ που… δεν ξέχασε το ποδόσφαιρο. Απλά ο οποιοσδήποτε όταν αγωνίζεται μία φορά τον μήνα δεν είναι καθόλου εύκολο να βρει ρυθμό. Πρέπει να προσπαθήσει σκληρά όμως, αφού ο προπονητής ξέρει καλύτερα πότε μπορεί και πρέπει να παίζει ο καθένας. Και στον Ουκρανό αυτός ο χρόνος αναλογεί μέχρι τώρα..

Αυτό είναι το ρόστερ του ΠΑΟΚ… Πολλή ποιότητα, πολλές επιλογές, τόσες που δεν χωράει σε αυτό ο Ευθύμης Κουλούρης! Ο πρώτος σκόρερ της χρονιάς μέχρι τώρα και μέσα στους καλύτερους επιθετικούς του πρωταθλήματος… μετά τον Πρίγιοβιτς. Ο Κουλούρης που έκρινε ΚΑΙ τον αγώνα ΑΕΚ-Ατρόμητος.

Στο ρόστερ του ΠΑΟΚ που δεν χωράει και ο Έργκους Κάτσε, που έδωσε βαθμό στον Παναθηναϊκό με αυτή την τρομερή ενέργεια και το σουτ στο Καραϊσκάκη.

Έτσι είναι… Δύο ισάξιες ενδεκάδες μπορεί να μην έχει ο ΠΑΟΚ (και ποιος έχει άραγε…) αλλά διαθέτει περίπου 20 ενεργούς και καλούς ποδοσφαιριστές που τον ανεβάζουν συνεχώς επίπεδο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.