Τι αποτέλεσμα βγάζουν τα στοιχεία για το αποψινό Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός!

Τι αποτέλεσμα βγάζουν τα στοιχεία για το αποψινό Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το blog του στο gazzetta τα δεδομένα του αποψινού ντέρμπι των αιωνίων και βγάζει συμπέρασμα!

Μου αρέσει πάντοτε να προσπαθώ να διαβάζω τα προσεχή παιχνίδια, βλέποντας προς τα πίσω. Σε συνδυασμό φυσικά και με τις ιδιαιτερότητες που έχει κάθε παιχνίδι στην σύγχρονη πια εκδοχή του.

Για το αποψινό ντέρμπι μέσα από τα στοιχεία που συγκέντρωσα, βλέπω ένα πράγμα που ευνοεί τον Παναθηναϊκό κι ένα άλλο που ευνοεί τον Ολυμπιακό! Και ψάχνω να βρω ποιο είναι το πιο σοβαρό, που θα μετρήσει δηλαδή παραπάνω. Ας ξεκινήσουμε από το προφανές, το τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων, που έγινε πάλι στο Καραϊσκάκη, τον περασμένο Μάρτη κι έληξε 1-1. Κάπως έτσι μάλιστα ο Παναθηναϊκός είναι τρία παιχνίδια αήττητος από τον Ολυμπιακό, αφού τα δύο προηγούμενα είχαν γίνει στη Λεωφόρο κι είχε κερδίσει με 1-0. Με τον Ολυμπιακό σε αυτά τα τρία παιχνίδια να έχει κάνει μόλις ένα γκολ, με πέναλτι-όπως με πέναλτι είχε ισοφαρίσει κι ο Παναθηναϊκός.

Ένας Παναθηναϊκός που από τη μία εδώ και χρόνια, τα καλά αποτελέσματα του με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη τα φέρνει μαζεμένα! Δηλαδή, μετά από ένα καλό ακολουθούν κι άλλα δύο καλά!!! Στην τριετία πρωταθλημάτων 2012-14 είχε διαδοχικά 1-1, 1-1 και 3-0! Και στην τριετία 2007-09 είχε 1-0, 1-1 και 0-0! Όπως, στο παλιό Καραϊσκάκη, στην τριετία 1994-96 είχε 0-0, 1-1, 2-1! Δηλαδή, και στις τρεις καλές του τριετίες είχε από ένα διπλό και δύο ισοπαλίες! Ακόμη και στο ΟΑΚΑ, ως φιλοξενούμενος, τα δύο θετικά αποτελέσματα (0-0, 2-2) τα είχε κολλητά τη διετία 1999-2000! Κι ακόμη πιο παλιά, στην πενταετία πρωταθλημάτων από το 1988 έως το 1992 είχε σε ΟΑΚΑ αρχικά και Καραϊσκάκη στη συνέχεια δύο διπλά (4-1, 4-3) και τρεις ισοπαλίες (1-1, 0-0, 1-1)! Τώρα λοιπόν προέρχεται από το περσινό 1-1 κι αν συνεχιστεί αυτό που κάνει εδώ και πολλά χρόνια, απόψε τουλάχιστον δεν θα χάσει!

Ο Ολυμπιακός, όμως, από την άλλη έχει μία φοβερή ικανότητα να αντιδράει στο πρώτο του ντέρμπι μετά από εντός έδρας αποτυχία του με τον Παναθηναϊκό! Δηλαδή, αν χάσει η, φέρει ισοπαλία στο γήπεδό του με τους «πράσινους», μετά στο αμέσως επόμενο μεταξύ τους παιχνίδι, όχι μόνο δεν χάνει ποτέ, αλλά και παίρνει θετικό αποτέλεσμα, νίκη η, ισοπαλία που να τον εξυπηρετεί! Μετά το 0-3 από τον Παναθηναϊκό το 2014, στο επόμενο μεταξύ τους ντέρμπι τον κέρδισε 1-0 εντός έδρας (Αυλωνίτης). Μετά το 1-1 του 2013, τον κέρδισε 1-0 εκτός έδρας (Μήτρογλου). Μετά το 1-1 του 2011, τον κέρδισε πάλι 1-0 εκτός έδρας (Αμπντούν)! Μετά το 0-0 του 2009, τον κέρδισε 2-0 εντός έδρας (Μήτρογλου). Μετά το 1-1 του 2008, τον κέρδισε 4-0 εντός έδρας (Κύπελλο). Μετά το 0-1 του 2007, έφερε εκτός έδρας 0-0 σε πρεμιέρα. Μετά το 1-1 του 2003, έφερε 2-2 εκτός έδρας (με τον Δούρο, εδώ η εξαίρεση του κανόνα, με την ισοπαλία να ήταν υπέρ του ΠΑΟ). Μετά το 2-2 του 2001, έφερε 1-1 εκτός έδρας που ήταν σαν διπλό (το πέναλτι του Τζόλε στο 90’). Μετά το 1-1 του 2001, τον κέρδισε 1-0 (Τζόλε). Και μετά το 2-2 του 2000, έφερε 0-0 που του ήταν μια χαρά.

Κοινώς, μετά από δέκα ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, με οκτώ ισοπαλίες και δύο νίκες του ΠΑΟ, στα αμέσως επόμενα δέκα ντέρμπι ο Ολυμπιακός είχε έξι νίκες και τέσσερις ισοπαλίες! Ειδικά δε εντός έδρας είχε τέσσερις νίκες στα τέσσερα ματς! Άρα, ο Ολυμπιακός καταφέρνει κι αντιδράει πάντοτε όταν ο Παναθηναϊκός του παίρνει αποτέλεσμα εκτός έδρας. Υπό αυτή την έννοια, απόψε πρέπει να περιμένουμε νίκη του, αφού οι δύο ομάδες προέρχονται από το περσινό 1-1 στο Καραϊσκάκη…

Καταλήγω και θεωρώ πιο ισχυρό το δεύτερο δεδομένο, δηλαδή την αντίδραση του Ολυμπιακού στο αμέσως επόμενο ντέρμπι αιωνίων μετά από εντός έδρας γκέλα του με τον Παναθηναϊκό, σε σχέση με την ικανότητα του Παναθηναϊκού να παίρνει μαζεμένα τα θετικά αποτελέσματα του εκτός έδρας από τον Ολυμπιακό. Διότι, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις που το έκανε ο Παναθηναϊκός, ποτέ δεν είχε δεύτερο κολλητά παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, να πάρει δηλαδή δύο συνεχόμενα καλά αποτελέσματα. Μεσολαβούσαν και εντός έδρας παιχνίδια του. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός είχε τέσσερις περιπτώσεις στις οποίες αμέσως μετά από εντός έδρας γκέλα του με τον ΠΑΟ, έπαιξε πάλι μαζί του γηπεδούχος. Και τον κέρδισε και τις τέσσερις χωρίς να φάει καν ένα γκολ. Ωστόσο, για να είμαι ειλικρινής δεν αποκλείω απόψε θετικό αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού, γιατί και το πρώτο δεδομένο είναι δυνατό. Άλλωστε, οι μοναδικές φορές που ο ΠΑΟ πήρε αποτέλεσμα εκτός έδρας από τον Ολυμπιακό "μεμονωμένα", δηλαδή χωρίς να δώσει συνέχεια και με άλλο καλό αποτέλεσμα, ήταν μία φορά στο ΟΑΚΑ (2-2 τη σεζόν 2001-02) και μία φορά στη Ριζούπολη (1-1 τη σεζόν 2003-03). Απλά ίσως πρέπει επιπλέον να λάβουμε υπόψιν ότι το περσινό 1-1 έγινε σε παιχνίδι που για πρώτη φορά στα χρονικά των ντέρμπι αιωνίων ήταν κεκλεισμένων των θυρών, ήταν δηλαδή ειδικών συνθηκών....

Τέλος πάντων, σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο εγώ δεν αλλάζω άποψη ότι σε αυτά τα ντέρμπι, όποιος ανοίξει το σκορ έχει 90% πιθανότητες να κερδίσει! Κι ας προηγήθηκε πέρσι ο Ολυμπιακός, για να ισοφαρίσει ο Παναθηναϊκός στο 88’. Το παιχνίδι ήταν χωρίς κόσμο κι αυτό έπαιξε το ρόλο του. Για τον Ολυμπιακό θα είναι μεγάλη δουλειά να ανοίξει το σκορ και δη όσο το δυνατόν πιο γρήγορα!

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός με τον Δώνη έχει ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό-μπαίνει πολύ δυνατά στα παιχνίδια του και δη στα ντέρμπι! Το ίδιο έκανε και στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ και στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, αλλά και στα υπόλοιπα παιχνίδια του, σε τρία εκ των οποίων μάλιστα έβαλε γρήγορο γκολ και κέρδισε και στα τρία. Ο δε Παναθηναϊκός αρκετές φορές εδώ και κάποια χρόνια κατάφερνε και προηγούνταν εκτός έδρας, βάζοντας μεγάλα προβλήματα στον Ολυμπιακό. Το έκανε οκτώ φορές και τα αποτελέσματα ήταν απολύτως μοιρασμένα, από δύο νίκες τους και τέσσερις ισοπαλίες. Όταν, όμως, άνοιγε το σκορ ο Ολυμπιακός οι νίκες του ήταν οκτώ κι ο Παναθηναϊκός απλά έσωσε τέσσερις ισοπαλίες…

Το πόσο καθοριστικό είναι το πρώτο γκολ στα μεταξύ τους ντέρμπι φαίνεται κι από το ότι οι δύο μοναδικές ανατροπές σκορ εδώ και 25 χρόνια του Ολυμπιακού ήταν η μία με τα δύο γκολ του Ριβάλντο, στο 3-2 του 2006 με τον Παναθηναϊκό να χάνει πέναλτι και η άλλη το 3-1 του 2016 με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με γκολ στο 87’ και στο 89’ σε μία σεζόν στην οποία ήταν πρωταθλητής με 28 νίκες στις 30 αγωνιστικές...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.