Τέτοιες νίκες «χτίζουν» χαρακτήρα

Θοδωρής Βασίλης
Τέτοιες νίκες «χτίζουν» χαρακτήρα

bet365

Ο χαρακτήρας που έδειξε ο Πανιώνιος, η κλάση του Γιώργου Μασούρα αλλά και το πλάνο που υπηρέτησε μέχρι το τέλος του αγώνα έφεραν ένα σπουδαίο διπλό για τους Νεοσμυρνιώτες. Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης.

Ο Πανιώνος ταξίδεψε στην Ξάνθη γνωρίζοντας ότι έχει να αντιμετωπίσει εκτός από έναν δυσκολοκατάβλητο και φορμαρισμένο αντίπαλο, αλλά και τις απουσίες του, αφού εκτός από αυτή του αρχηγού Κόρμπου, ήρθε να προστεθεί και αυτή του Σπριντόνοβιτς την τελευταία στιγμή. Η αλήθεια είναι ότι οι «κυανέρυθροι» είχαν μελετήσει απόλυτα τον αντίπαλό τους και έχοντας ένα πλάνο να τηρήσουν δεν έδωσαν την δυνατότητα στους γηπεδούχους να πάρουν τον έλεγχο. Και μπορεί η Ξάνθη να μπήκε λίγο πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά, αλλά οργανωμένα δεν μπορούσε να απειλήσει, και η μοναδική της φάση έγινε από πούλημα μπάλας του Ντομίνγκες.

Επιστροφή χρημάτων* στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός και σούπερ αποδόσεις στη Superleague από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Αντίθετα, οι Νεοσμυρνιώτες ήταν αυτοί που κυρίως με τον Μασούρα (είδες πόσο σε ανεβάζει μια κλήση στην Εθνική;) αλλά και με τον Τσιλούλη εφάρμοζαν τέλεια την μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και με δυο μπαλιές κατάφερναν να φτάσουν μέχρι την περιοχή του Ζίβκοβιτς εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως μεσοαμυντικά η Ξάνθη ήταν ανύπαρκτη. Έτσι, για ένα τέτοιο παιχνίδι που συνήθως δεν βγάζει πολλές φάσεις και κρίνεται στο γκολ, οι ευκαιρίες του Πανιωνίου διαδέχονταν η μία την άλλη. Αρχικά ο Τσιλούλης, για να ακολουθήσει η διπλή φάση με το δοκάρι του Μασούρα και το σουτ του Ντουρμισάι, ενώ ξανά ο Μασούρας έφτασε κοντά στο γκολ.

Τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες σε διάστημα δέκα λεπτών (20-30) με τον Πανιώνιο απόλυτο κυρίαρχο στον αγωνιστικό χώρο. Η δικαίωση τελικά ήρθε λίγο πιο μετά όταν οι δύο κορυφαίοι του χθεσινού ματς συνδυάστηκαν και ο Μασούρας με υπέροχη ατομική προσπάθεια έδειξε γιατί πρόκειται για σπουδαία πάστα ποδοσφαιριστή ανοίγοντας το σκορ. Το γκολ αυτό πάγωσε τους γηπεδούχους κι έφερε το ματς ακριβώς στα μέτρα των «κυανέρυθρων». Ο Ζοσέ Ανιγκό στην επανάληψη προτίμησε να δώσει την μπάλα στην Ξάνθη και να οχυρωθεί μπροστά από την εστία του Κότνικ κλείνοντας χώρους και διαδρόμους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι παίκτες του Ράσταβατς να μην κάνουν φάσεις με τον Πανιώνιο να διαχειρίζεται ιδανικά το προβάδισμά του.

Μάλιστα, η αποβολή του Αλμέιδα στο 77' έκανε τα πράγματα πιο εύκολα και αν οι μεσοεπιθετικοί του Πανιωνίου δεν σπαταλούσαν λόγω επιπολαιότητας κυρίως κάποιες αντεπιθέσεις που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε ευκαιρίες να είχε έρθει και ένα δεύτερο γκολ και το ματς να είχε κριθεί νωρίτερα. Παρόλα αυτά ο Πανιώνιος πήρε το τρίποντο, πέρασε από μια έδρα που δύσκολα θα περάσει ακόμα και ομάδα με μεγαλύτερη δυναμική δίνοντας συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα. Η ομάδα του Ζοσέ Ανιγκό έδειξε χαρακτήρα, αρχίζει και χτίζει ψυχολογία-κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για μια ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα και σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της- κι έχοντας ένα πρόγραμμα στα μέτρα του μπορεί να βάλει πλώρη για ψηλά.

ΥΓ. Για τον Γιώργο Μασούρα τι να πρωτοπείς. Η εξέλιξη και η πρόοδος αυτού του παιδιού είναι εκπληκτική. Με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του Πανιωνίου την φετινή σεζόν και η κλήση του στην Εθνική αποτελεί την επιβράβευση. Εκτός από πολύ καλός ποδοσφαιριστής που άνετα παίζει αυτή την στιγμή σε οποιαδήποτε ομάδα της Ελλάδας, είναι και σπουδαίος άνθρωπος και χαρακτήρας, με έντονες κοινωνικές ευαισθησίες. Ένας αθλητής κόσμημα για τον Πανιώνιο.

ΥΓ1. Οι όποιες φάσεις της Ξάνθης προήλθαν αποκλειστικά από ατομικά λάθη του Πανιωνίου και κυρίως του Ντομίνγκες. Το θέμα είναι ότι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο δεν σου προσφέρει την σιγουριά που σου πρόσφεραν άλλες χρονιές τα στόπερ που είχε η ομάδα. Προσωπική άποψη αν το επιτρέπουν τα οικονομικά της ομάδας θα πρέπει το Γενάρη να αποκτηθεί παίκτης σε αυτή την θέση.

ΥΓ2. Τέτοιες νίκες διαμορφώνουν τον χαρακτήρα της ομάδας, ειδικά όταν έχει νέα πρόσωπα και ακόμα δεν έχει σταθερότητα στην απόδοσή της, ενώ της λείπουν και δύο βασικά γρανάζια (Κόρμπος-Σπιριντόνοβιτς). Και είναι ευκαιρία και για τον Ζοσέ Ανιγκό ο οποίος πλέον έχει σταματήσει τους πειραματισμούς και δείχνει να έχει βρει το ιδανικό σχήμα για την ομάδα.

ΥΓ3. Έλειψε ο κάπτεν χθες αλλά το ευχάριστο είναι ότι όλοι ανταποκρίθηκαν στον ρόλο τους. Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στον Παναγιώτη και να επανέλθει στην ομάδα ακόμα καλύτερος.

ΥΓ4. Ο τρόπος που πανηγύρισαν οι παίκτες και τα όλε με τους ηρωικούς φίλους που βρέθηκαν στα Πηγάδια δείχνει ότι στον Πανιώνιο παρά την αλλαγή προσώπων παραμένουν οικογένεια. Και σε μια ομάδα αυτό είναι το πιο σημαντικό.

ΥΓ5. Ακολουθεί πρόγραμμα μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου με Λαμία, ΑΕΛ, Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρα Τρίπολης με τα τρία ματς στη Νέα Σμύρνη. Με συγκομιδή 10-11 βαθμών από τα ματς αυτά μπορεί να αλλάξει και στόχο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα