Κανένα «πούλημα», κυνικότητα και... λουκέτο!

Κανένα «πούλημα», κυνικότητα και... λουκέτο!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Κανένα «πούλημα», κυνικότητα και... λουκέτο!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τους τρεις κανόνες που πρέπει να ακολουθήσει αυστηρά ο Παναθηναϊκός για να έχει ελπίδες ώστε να φύγει με κάτι θετικό από το Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό!

Στην Τούμπα πέρασε κάτω από την βάση.Το πάλεψε αλλά το πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημίχρονου ήταν... καταστροφή! Στο ΟΑΚΑ ξεπέρασε την βάση αλλά δεν κατάφερε να πάρει το άριστα σπαταλώντας σημαντικές ευκαιρίες για το γκολ που θα έφερνε και την νίκη. Ο Παναθηναϊκός... έγραψε τα δύο πιο δύσκολα φετινά διαγωνίσματα και προετοιμάζεται για το τρίτο. Αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό το βράδυ της Κυριακής στο Καραϊσκάκη. Αν θα έπρεπε να το βάλουμε στην ζυγαριά, ίσως το δεύτερο πιο δύσκολο μετά από εκείνο με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Ένα παιχνίδι που όσον αφορά τον αντίπαλο, μοιάζει αρκετά με αυτό κόντρα στην ΑΕΚ όσον αφορά την βαθμολογική σημασία, καθώς οι γηπεδούχοι δεν έχουν κανένα περιθώριο να χάσουν βαθμούς, μιας και αν συμβεί αυτό, τότε είναι πολύ πιθανό να ξεφύγει και πάλι ο ΠΑΟΚ με διαφορά που όπως έχει διδάξει η ιστορία, πολύ δύσκολα καλύπτεται στο ελληνικό πρωτάθλημα! Ειδικά όταν ο πρωτοπόρος είναι τόσο δυνατός σε όλους τους τομείς.

Αντιμετωπίζοντας τους δύο από τους τρεις διεκδικητές του φετινού τίτλου, ο Παναθηναϊκός πήρε κάποια πολύ σημαντικά μαθήματα ενόψει του αιωνίου ντέρμπι, μαθήματα που πρέπει να δείξει ότι τα έμαθε και μάλιστα καλά, ώστε να έχει αυξημένες πιθανότητες να φύγει με κάτι καλό από το Καραϊσκάκης.

Ποια είναι αυτά;

1)Κανένα πούλημα της μπάλας έξω από την περιοχή. Μοιάζει σαν μάθημα που διδάσκεται στο... προνήπιο του ποδοσφαίρου αλλά ο Παναθηναϊκός φάνηκε αρκετά ευάλωτος όταν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ τον πίεζαν στην πρώτη και την δεύτερη πάσα, όταν του έβαζαν δύσκολα στο αμυντικό του τρίτο, την ώρα του build up. Και αν κόντρα στον ΠΑΟΚ δεν έφαγε φάσεις από τα λάθη έξω από την περιοχή του, η ΑΕΚ μισή ντουζίνες φορές πήρε εύκολη κατοχή κοντά στην εστία του Διούδη και δεν απείλησε ουσιαστικά, λόγω κακών τελικών επιλογών. Δεν είναι, όμως, κάθε μέρα... Κυριακή!

Είναι δεδομένο πως ανά διαστήματα ο Ολυμπιακός θα πιέσει ψηλά. Είναι δεδομένο πως θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί αυτή την αδυναμία του ᾽᾽τριφυλλιού᾽᾽και το σύνολο του Δώνη είναι υποχρεωμένο να παρουσιάσει λύσεις. Ακόμη και αν χρειαστεί να εγκατελείψει για ένα διάστημα την δημιουργία παιχνιδιού από πίσω με κοντινές πάσεις, ακόμη και αν χρειαστεί να παίξει πιο άμεσα, με μακρινές μεταβιβάσεις. Καλύτερα έτσι, παρά να κινδυνεύσει να δεχθεί ένα εντελώς φτηνό γκολ.

2)Με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός έμεινε μακριά από το γκολ για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Τα πράγματα και στις δύο αναμετρήσεις θα ήταν πολύ διαφορετικά αν οι παίκτες του Δώνη παρουσίαζαν την ίδια κυνικότητα με εκείνη των πρώτων 7 παιχνιδιών! Κάτι, που για να είμαστε ειλικρινείς, θα ήταν πολύ δύσκολο έως και αφύσικο ποδοσφαιρικά να συμβεί, λόγω έλλειψης ποιότητας στην εκτέλεση.

Στην Τούμπα ο Μακέντα έχασε το τετ-α-τετ στην αρχή του ματς, στο ΟΑΚΑ ο Ιταλός, ο Μπουζούκης και ο Χατζηθεοδωρίδης δεν τελείωσαν σωστά τις φάσεις και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός πέταξε τις ευκαιρίες να προηγηθεί και να βάλει βάσεις νίκης.

Στο Καραϊσκάκη, λοιπόν, ακόμη και η... μισή ευκαιρία πρέπει να πάει στο πλεκτό. Να καταλήξει στα δίχτυα. Όταν μιλάμε για ντέρμπι και μάλιστα με αυτό το ρόστερ, κάθε ευκαιρία είναι χρυσός και δεν πρέπει να χαθεί.

3)Ο Ολυμπιακός σε μονάδες διαθέτει ένα από τα καλύτερα ρόστερ των τελευταίων ετών αλλά ακόμη ψάχνεται πάνω στο χορτάρι και δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία σίγουρη και αποτελεσματική ομάδα που θα... καθαρίζει εύκολα τα παιχνίδια με τις μικρότερες ομάδες. Γεγονός φυσιολογικό από την στιγμή που μιλάμε για μία εντελώς καινούρια ομάδα.

Τι θα πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός σε ατομικό επίπεδο;

Πρώτον, τον Κώστα Φορτούνη που κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα στην σεζόν και έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει κινδύνους είτε με δημιουργία είτε με εκτέλεση και δεύτερον τον Νάτχο.

Τον πιο ουσιαστικό ποδοσφαιριστή στην μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, τον παίκτη εκείνον που μπαίνει και αλλάζει τις ισορροπίες και σε όποιον παρακολουθεί από απόσταση, προκαλεί απορία το γιατί αυτός ο παίκτης δεν είναι βασικός και αναντικατάστατος.

Και στους δύο, ο Παναθηναϊκός πρέπει να βάλει... λουκέτο. Αν το καταφέρει, θα έχει αφαιρέσει σε μεγάλο βαθμό την παραγωγικότητα του Ολυμπιακού από τον άξονα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.