Γέντρισεκ στο gazzetta.gr: «Απολαμβάνω ξανά το ποδόσφαιρο, υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες»

Γέντρισεκ στο gazzetta.gr: «Απολαμβάνω ξανά το ποδόσφαιρο, υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες»

bet365

Ο Έρικ Γέντρισεκ μίλησε στο gazzetta.gr για τα κατορθώματα του με την Ξάνθη, το σερί των γκολ, την κλήση στην εθνική Σλοβακίας, αλλά και το συμβόλαιο του που λήγει το καλοκαίρι.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Γιουβέντους – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο Έρικ Γέντρισεκ, ο παίκτης-ορχήστρα της Ξάνθης, εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της φετινής Super League για δεύτερη σεζόν αποδεικνύει περίτρανα γιατί θεωρείται ο ηγέτης της ακριτικής ομάδας.

Ο 32χρονος Σλοβάκος επιθετικός έχει γράψει την δική του ραψωδία πετυχαίνοντας τα 7 από τα 10 μέχρι στιγμής γκολ της Ξάνθης, ενώ έχει μοιράσει και μια ασίστ. Τα κατορθώματα του έπεισαν τον νεοφερμένο ομοσπονδιακό τεχνικό της Σλοβακίας προκειμένου να τον καλέσει στην αποστολή της εθνικής ομάδας έπειτα από 3,5 χρόνια αν και για την ώρα το όνομα του Γέντρισεκ βρίσκεται στις «ρεζέρβες».

Ο έμπειρος άσος μίλησε στο gazzetta.gr για το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Μπούρσασπορ και άλλων ομάδων, επανέλαβε πόσο χαρούμενος είναι στη Ξάνθη, ενώ ξεκαθάρισε πως η απόφαση που θα πάρει για το μέλλον του αφορά πρωτίστως την οικογένεια του!

«Ο στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται στη βαθμολογία. Είμαι χαρούμενος που σκοράρω γιατί με αυτό τον τρόπο δίνω βαθμούς στην Ξάνθη και ελπίζω να συνεχιστεί αυτό».

Ο Έρικ Γέντρισεκ για να κληθεί ξανά στην εθνική ομάδα της χώρας του χρειάστηκε να κάνει σχεδόν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο. Εν τέλει έπεισε τον Πάβελ Χάπαλ πως αξίζει μια θέση στο ρόστερ.

«Είμαι ευτυχής που επέστρεψα στην εθνική ομάδα μετά από τόσο καιρό. Αισθάνομαι περήφανος που αποτελώ κομμάτι της εθνικής Σλοβακίας αν και ακόμα δεν βρίσκομαι στην αποστολή. Θα δούμε όμως τι θα γίνει. Τουλάχιστον με υπολογίζει ο προπονητής».

Ο πρώην παίκτης της Καϊζερσλάουτερν αποκάλυψε στο gazzetta.gr πως βρίσκεται σε επαφή με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Σλοβακίας.

«Είναι υπέροχο συναίσθημα. Δεν ξέρω γιατί δεν είχα ευκαιρίες με τον προηγούμενο προπονητή. Αυτό δείχνει να αλλάζει τώρα. Μιλήσαμε με την Χάπαλ πριν από μια εβδομάδα και μου είπε πως βρίσκομαι στα ραντάρ του και με παρακολουθεί».

Ο Γέντρισεκ διαφωνεί με όσους πιστεύουν πως το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος αποτελεί τροχοπέδη στο να βρίσκεται πιο συχνά στις κλήσεις τις εθνικής ομάδας της χώρας του.

«Εάν έπαιζα στη Bundesliga θα ήταν σίγουρα πιο εύκολο να κληθώ στην εθνική Σλοβακίας, αλλά δεν νομίζω πως παίζει τόσο σημαντικό ρόλο το γεγονός πως αγωνίζομαι στην Ελλάδα. Εξάλλου υπάρχουν διεθνείς επιθετικοί στην ομάδα που προέρχονται από το κυπριακό πρωτάθλημα. Είναι καθαρά θέμα προπονητή».

Οι... διαστημικές εμφανίσεις του φορ της Ξάνθης, όπως είναι λογικό έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων.

«Έχω πληροφορηθεί πως ενδιαφέρονται αρκετές ομάδες για μένα, όμως έχω συμβόλαιο με την Ξάνθη και θέλω το καλύτερο με την ομάδα μου. Θα δούμε τι θα συμβεί στο μέλλον, όμως όπως έχω πει είμαι χαρούμενος εδώ».

Ο Έρικ Γέντρισεκ επανέλαβε στο gazzetta.gr το πόσο χαρούμενος είναι στην Ξάνθη, διευκρινίζοντας ωστόσο πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

«Είμαι 32 ετών και η απόφαση που θα πάρω δεν αφορά μόνο εμένα, αλλά και την οικογένεια μου. Το δεύτερο παιδί μου ετοιμάζεται να πάει σχολείο. Δεν είμαι μόνο εγώ, από κοινού με την οικογένεια μου θα αποφασίσουμε για το τι θα συμβεί. Βλέπουν όλοι πως είμαι ικανοποιημένος στην ομάδα. Μου αρέσουν τα πάντα.

Η πόλη, η ομάδα, οι οπαδοί. Είμαι βέβαια ρεαλιστής και γνωρίζω πως δεν θα έρθει πρόταση από την Ρεάλ Μαδρίτης. Απολαμβάνω τις στιγμές που ζω στην Ξάνθη στην παρούσα φάση. Μπορώ να πω πως ξεκίνησα να αγαπώ και πάλι το ποδόσφαιρο όπως όταν ήμουν παιδί. Είναι πολύ σημαντικό αυτό».

Ο Σλοβάκος διεθνής έχει σκοράρει στα τέσσερα τελευταία ματς με την Ξάνθη, επίδοση που δεν θυμάται ούτε ο ίδιος εάν έχει καταγραφεί στο παρελθόν.

«Μου βάζει δύσκολα. Δεν μπορώ να θυμηθώ αν έχω σκοράρει σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια. Είναι δύσκολο όταν έχει πετύχει πάνω από 100 γκολ να μπορείς να το θυμηθείς».

Δείτε την γκολάρα του Γέντρισεκ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα