Όταν η ΕΠΟ βάζει 3 χιλ. για «διακοπή» κι «ανταλλαγή» φωτοβολίδων και καθισμάτων…

Όταν η ΕΠΟ βάζει 3 χιλ. για «διακοπή» κι «ανταλλαγή» φωτοβολίδων και καθισμάτων…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta την μόλις προ μηνός απόφαση της πειθαρχικής της ΕΠΟ, που θα εκδικάσει την υπόθεση Παναχαϊκή-Ολυμπιακός.

Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ λοιπόν κάλεσε σε απολογία τον Ολυμπιακό για τα επεισόδια στον αγώνα με την Παναχαϊκή. Και τον κάλεσε και με το άρθρο για αφαίρεση βαθμών.

Βεβαίως, το ίδιο άρθρο δεν προβλέπει μόνο την αφαίρεση τριών βαθμών. Προβλέπει για τέτοιου είδους επεισόδια και τιμωρία έδρας με δύο αγωνιστικές. Και αν μου τα λένε καλά νομικοί που κατέχουν αυτά τα θέματα, αυτή είναι η πιο πιθανή ποινή. Η πιο πιθανή, με βάση το δίκαιο, αλλά και τη δικαιοσύνη.

Τέλος πάντων, τι θυμήθηκα εγώ: στις 8 Σεπτεμβρίου είχε γίνει ένα φιλικό στο Περιστέρι, Ατρόμητος-Παναθηναϊκός. Όπως είχε γράψει σύσσωμος ο Τύπος, αθλητικός και πολιτικός, είχαν γίνει μέσα στις εξέδρες σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν κινηθεί κατά των οπαδών του Ατρόμητου και στη συνέχεια υπήρξε ανταλλαγή φωτοβολίδων και καθισμάτων. Μάλιστα, το παιχνίδι διακόπηκε για πέντε λεπτά, μέχρι να αποκαταστήσουν την τάξη τα ΜΑΤ.

Αυτά είχαν γράψει όλες οι ιστοσελίδες εκείνη την ημέρα, με τίτλους όπως «εικόνες ντροπής». Ο δε Παναθηναϊκός είχε εκδώσει και ανακοίνωση, με την οποία καταδίκαζε τα επεισόδια («Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός καταδικάζει απερίφραστα τα θλιβερά συμβάντα στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Περιστερίου στο φιλικό παιχνίδι της ομάδας μας με αντίπαλο τον Ατρόμητο»).

Ποια ήταν η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ στις 3 Οκτωβρίου, δηλαδή ένα μήνα μετά; Διαβάζουμε: «Επιβάλλει στην εγκαλουμένη ΠΑΕ Ατρόμητος ΑΘ. ΑΠΣ 1923 χρηματική ποινή ύψους τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ. Επιβάλλει στην εγκαλουμένη ΠΑΕ Παναθηναϊκός ΑΟ χρηματική ποινή ύψους τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ, για αδικήματα που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς στα άρθρα 14 παρ.4 α και β και 5, 15 παρ. 3 περ. β’ του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο. και που φέρονται ότι τελέσθηκαν στις 8-9-2018, στον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ Ατρόμητος ΑΠΣ 1923 - ΠΑΕ Παναθηναϊκός ΑΟ στο δημοτικό γήπεδο Περιστερίου».

Άρα, η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, που θα εκδικάσει την υπόθεση των επεισοδίων του αγώνα Παναχαϊκής-Ολυμπιακού, πήρε απόφαση πριν μόλις ένα μήνα και τιμώρησε με 3.000 και 4.000 Ευρώ πρόστιμο δύο ομάδες που κατηγορούνταν για διακοπή αγώνα και εκατέρωθεν ρίψη φωτοβολίδων και πλαστικών καθισμάτων, με επέμβαση διμοιρίας των ΜΑΤ. Και με τη μία ομάδα να βγάζει κι ανακοίνωση και να μιλάει για θλιβερά συμβάντα, τα οποία και καταδίκασε, προς τιμήν της.

Έτσι απλά για να ξέρουμε τι μας γίνεται…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.