Ο Μακέντα θέλει να... ρεφάρει στο «Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό

Ο Μακέντα θέλει να... ρεφάρει στο «Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό

Κώστας Ζάλιαρης
Ο Μακέντα θέλει να... ρεφάρει στο «Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό

bet365

Ο Παναθηναϊκός ξέρει πως στο «Καραϊσκάκης» θα πρέπει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο όποιες ευκαιρίες του παρουσιαστούν για να σκοράρει και ο Φεντερίκο Μακέντα ψάχνει ακόμα το πρώτο του γκολ σε ντέρμπι, μετά από τις στιγμές που δεν τελείωσε σωστά στην Τούμπα και απέναντι στην ΑΕΚ...

Επιστροφή χρημάτων* στο Ατλέτικο Μαδρίτης – Ντόρτμουντ και σούπερ αποδόσεις στο Champions League από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο Ιταλός επιθετικός, ξεκίνησε ιδανικά τη θητεία του στους «πράσινους», αφού είχε τρία γκολ και μια ασίστ στα πρώτα του τέσσερα παιχνίδια...

Από το ντεμπούτο του απέναντι στον Λεβαδειακό και τη μπαλιά με το τακούνι προς τον Γιόχανσον στις καθυστερήσεις για να διαμορφώσει ο Σουηδός φουλ μπακ το τελικό 3-0 στο ΟΑΚΑ, ο Μακέντα σκόραρε απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στο ματς που οι «πράσινοι» κλήθηκαν για πρώτη φορά να διαχειριστούν παιχνίδι στο οποίο βρέθηκαν πίσω στο σκορ και έκαναν ανατροπή, ενώ, ο 27χρονος φορ βρήκε δίχτυα στο πρώτο ματς Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό, χαρίζοντας και τον βαθμό με το τελικό 1-1 στην Τρίπολη με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

Η τεχνική είναι δεδομένη για τον Ιταλό φορ, όπως το έχει επιδείξει, άλλωστε, με τον τρόπο που έχει σκοράρει και που χρειάζεται μια καλή μπάλα στην περιοχή ή μια καλή δική του κίνηση γεμάτη ενέργεια για να βοηθήσει στέλνοντας τη μπάλα στο βάθος της αντίπαλης εστίας.

Ο τρόπος, άλλωστε, με τον οποίο σκόραρε κόντρα στον ΠΑΣ με το μονοκόματο σουτ από το γύρισμα που έγινε στην περιοχή από δεξιά, όπως επίσης και η κίνηση στο πρώτο δοκάρι στο Αγρίνιο για το πανέμορφο πλασέ και τη νίκη στο Κύπελλο, δείχνει πως ο Φεντερίκο Μακέντα, έχει αυτό που χρειάζεται. Ξέρει να τελειώνει φάσεις, ακόμα κι αν αυτές είναι ελάχιστες από την ομάδα του.

Ο Γιώργος Δώνης, στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ το περασμένο Σάββατο, αναφέρθηκε στην ανάγκη του Παναθηναϊκού να εκμεταλλευτεί οποιαδήποτε ευκαιρία του παρουσιαστεί στο «Γ.Καραϊσκάκης» στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, προκειμένου να βρει γκολ. Αυτό, δεν έγινε απέναντι στην «Ένωση» και το «τριφύλλι» δεν είχε ούτε τύχη, ούτε αποτελεσματικότα όπως σε προηγούμενες αναμετρήσεις, στις οποίες ακόμα κι αν είχε ελάχιστες καλές στιγμές μπροστά από την αντίπαλη εστία είχε κάποιον τρόπο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Μακέντα θα επωμιστεί το βάρος του σκοραρίσματος κόντρα στους «ερυθρόλευκους», ανάλογα και το πλάνο με το οποίο θα παρατάξει ο Δώνης το «τριφύλλι» στο Φάληρο και τον τρόπο με τον οποίο θα επιλέξει να γίνεται η μεταβίβαση της μπάλας προς τον Ιταλό.

Ο τελευταίος, τόσο στην Τούμπα, όπου πέρασε τον Πασχαλάκη έπειτα από την πανέμορφη κάθετη πάσα του Μπουζούκη, για να τον σταματήσει ο Βαρέλα (δίχως υποψία πέναλτι), όπως επίσης και απέναντι στην ΑΕΚ όπου χάνει στο πρώτο ημίχρονο το πλασέ από το κλέψιμο και την καλή πάσα του Κουρμπέλη, έχοντας κι ένα συρτό αδύναμο σουτ προς το φινάλε από πάσα του Μουνιέ, έψαξε αλλά δεν βρήκε το γκολ σε ντέρμπι.

Πέρασαν δυο από τις σημαντικότερες αναμετρήσεις για τον Παναθηναϊκό και η ομάδα έδειξε ότι έμαθε τα λάθη της από την Τούμπα γιατί πάνω και πρώτα απ' όλα είδε και παραδέχθηκε το λάθος του ο κόουτς των «πράσινων» για το εφιαλτικό πρώτο 15λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, ενώ, το περασμένο Σάββατο απέναντι στην ΑΕΚ, έλειψε και η λίγη τύχη που σε άλλα ματς εμφανιζόταν στο πλευρό των παικτών του Γιώργου Δώνη.

Ο Φεντερίκο Μακέντα, έχει πλέον μπροστά του το τρίτο του ντέρμπι με την πράσινη φανέλα και λόγω της ιστορίας – για την οποία αν δεν ξέρει θα πρέπει να μάθει αν και ο τεχνικός του συλλόγου υποστήριξε ότι δεν υπάρχει άνθρωπος στην ομάδα που να μην ξέρει τι σημαίνει αυτή η μεγάλη μάχη – είναι το σημαντικότερο ματς που θα έχει παίξει. Κι εκεί το βάρος θα είναι ακόμα μεγαλύτερο για εκείνον και για την επαφή του με τα δίχτυα, έχοντας διάλειμμα... τριών αγώνων, μαζί και με το παιχνίδι με τον Πανιώνιο όπου τη λύση είχε δώσει το μακρινό σουτ του Ηλία Χατζηθεοδωρίδη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα