Έτσι λειτούργησε ο Ερέρα

Έτσι λειτούργησε ο Ερέρα

Έτσι λειτούργησε ο Ερέρα

bet365

Ο Πάκο Ερέρα έχει προχωρήσει σε πειραματισμούς στις πρώτες εννιά αγωνιστικές του Πρωταθλήματος και το gazzetta.gr τις καταγράφει…

Ο Ισπανός βρίσκεται στο… εδώλιο για τις επιλογές του αλλά και για τα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα και το gazzetta.gr καταγράφει τους πειραματισμούς του οι οποίοι ουσιαστικά ξεκίνησαν μετά την 4η αγωνιστική. Δεκαεπτά διαφορετικοί ποδοσφαιριστές έχουν «περάσει» από το βασικό σχήμα, ο Ισπανός χρησιμοποίησε τέσσερα διαφορετικά σχήματα (4-2-3-1, 4-3-3, 3-5-2 και 4-4-2 στο τελευταίο 20πτο του αγώνα με τον Ολυμπιακό) στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές σε μια προσπάθειά του να πάρει πράγματα από τους παίκτες. Έχουμε και λέμε…

*Στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές απέναντι σε Λαμία, Λάρισα, Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα, ο Πάκο Ερέρα ουσιαστικά προχώρησε μόλις σε δύο αναγκαστικές αλλαγές στην 11αδα. Ο τραυματισμός του Γιώργου Βαλεριάνου προκάλεσε πρόβλημα στην αριστερή πλευρά της άμυνας. Στον αγώνα με τον Λεβαδειακό χρησιμοποιήθηκε ο Μενέντεζ και στον αντίστοιχο με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Νικολάς Κολάσο. Για την ακρίβεια, Δεληζήσης-Βέλεθ ήταν στο κέντρο της άμυνας, ο Τζανακάκης σταθερά στη δεξιά πλευρά, Ματίγια-Μπάσα σε ρόλο αμυντικών χαφ, ο Νικολάς Ντιγκινί ως επιτελικός μέσος και η τριάδα στην επίθεση ήταν οι Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα και Χαμζά Γιούνες.

*Στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, ο Ισπανός άλλαξε τη διάταξη της ομάδας του σε 4-3-3 (σ. σ. το χρησιμοποίησε και στον αγώνα του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ), δίνοντας φανέλα βασικού στον Νικολάς Κολάσο ο οποίος ήταν στα κεντρικά χαφ μαζί με Ματίγια-Μπάσα. Η άμυνα παραμένει ίδια με τους Βέλεθ-Δεληζήση, Τζανακάκη και Μενέντεζ, ενώ ο τραυματισμός του Μπρούνο Γκάμα μετέφερε στα άκρα τον Ντιγκινί ο οποίος μαζί με τους Ματέο Γκαρσία, Γιουνές ήταν η τριάδα στην επίθεση.

*Ακολουθεί ο αγώνας με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Ο Πάκο Ερέρα επέμεινε στο 4-3-3 βγάζοντας τον Κολάσο από την 11αδα και με τους Σιώπη-Μπάσα-Ματίγια κεντρικούς χαφ. Στο κέντρο της άμυνας, ο τραυματισμός του Βέλεθ έδωσε φανέλα βασικού στον Μάβραϊ, Τζανακάκης-Μενέντεζ κάλυψαν τα άκρα και η επιθετική τριάδα διατηρείται η ίδια (Γκάμα-Γκαρσία-Γιουνές). Στο ημίχρονο του αγώνα, άλλαξε τα σχέδιά του. Χρησιμοποίησε διάταξη 3-5-2 με την τοποθέτηση του Ούγκο Σόουζα τρίτο στόπερ και την αντίστοιχη του Δημήτρη Κωνσταντινίδη ως δεξί χαφ.

*Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο Πάκο Ερέρα «έβγαλε» από την 11αδα τον Χαβιέρ Ματίγια, επέστρεψε στο 4-2-3-1 και εμπιστεύτηκε στον άξονα τους Σιώπη-Μπάσα. Επέλεξε τους Μάβραϊ-Βέλεθ στο κέντρο της άμυνας αλλά ο τραυματισμός του τελευταίου στο 20ο λεπτό τον ανάγκασε να χρησιμοποιήσει τον Σόουζα. Τζανακάκης-Βαλεριάνος ήταν στα άκρα, ενώ παραμένει η ίδια επιθετική τετράδα με τους Ντιγκινί-Γκαρσία-Γκάμα και Γιουνές.

*Στη βαριά ήττα από την ΑΕΚ, ο Ισπανός πήρε το ρίσκο της χρησιμοποίησης του Μίτζεν Μπάσα στο κέντρο της άμυνας και στο 5ο λεπτό η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε την κακή λειτουργία και σκοράρει. Επίσης, αντικατέστησε τον Τζανακάκη με τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη. Επέλεξε 4-3-3 με τους Σιώπη-Ματίγια-Κολάσο στον κεντρικό άξονα και τοποθέτησε τον Ντιγκινί στην κορυφή της επίθεσης αντί του Γιουνές.

*Ο Πάκο Ερέρα επέστρεψε στο 4-2-3-1 και για πρώτη φορά έπαιξαν μαζί στο κέντρο της άμυνας οι Δεληζήσης-Σόουζα. Τζανακάκης-Μενέντεζ ήταν στα άκρα και για πρώτη φορά άφησε συγχρόνως εκτός 11αδας τους Μπάσα, Ματίγια, επιλέγοντας τον Κολάσο ως παρτενέρ του Σιώπη. Η τετράδα στην επίθεση παρέμεινε η ίδια (Γιουνές-Γκάμα-Γκαρσία-Ντιγκινί). Στο τελευταίο 20πτο άλλαξε διάταξη με τη χρησιμοποίηση του Δημήτρη Διαμαντόπουλου εφαρμόζοντας 4-4-2.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα