Η «ακτινογραφία» του Άρη

Δημήτρης Ρούσσος
Η «ακτινογραφία» του Άρη

bet365

Ο Άρης γνώρισε την ήττα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» από τον Ολυμπιακό, με τους περισσότερους παίκτες του Πάκο Ερέρα να βρίσκονται σε κακή μέρα και να μην προσφέρουν όσα χρειάστηκε η ομάδα τους.

Οι «κίτρινοι» γνώρισαν την ήττα σε τρίτο συνεχόμενο ντέρμπι και δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας, αυτή τη φορά από τους Πειραιώτες (0-1).

Με εξαίρεση το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και τους Σιώπη, Ντιγκινί, ο Άρης δεν βρήκε διακριθέντες σε ένα μέτριο παιχνίδι, δίχως βαθμολογικό όφελος και καλό ποδόσφαιρο από πλευράς του.

Αναλυτικά:

Κουέστα: Δεν μπορούσε να αντιδράσει στο γκολ του Χασάν. Κατά τα λοιπά δεν χρειάστηκε να επέμβει πολλές φορές, με το παιχνίδι να απαιτεί μικρή συμμετοχή εκ μέρους του.

Μενέντες: Επιθετικά δεν έδωσε το «παρών» αρκετές φορές, όμως αμυντικά εξουδετέρωσε τον Χριστοδουλόπουλο, όποτε βρέθηκε από την πλευρά του. Δίχως να κάνει κάτι ιδιαίτερο, ο Ισπανός δεν υστέρησε.

Σόουζα: Παθιασμένο παιχνίδι από τον Πορτογάλο, που απομάκρυνε αρκετές φορές τον κίνδυνο από την άμυνα του Άρη και είχε καλή συνεργασία με τον παρτενέρ του, Δεληζήση. Στη φάση του γκολ δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει κάτι παραπάνω.

Δεληζήσης: Στη φάση του γκολ του Ολυμπιακού δεν τραβιέται, με τον Κούτρη να καλύπτεται και να βγάζει πάσα-μισό γκολ στον Χασάν. Συνολικά πάντως ήταν καλός, με τον Χασάν να μην καταφέρνει να απειλήσει τον Κουέστα.

Τζανακάκης: «Πάτησε» αρκετές φορές στην επίθεση, προσπαθώντας, όχι πάντα εύστοχα, να μεταφέρει τη μπάλα με καλές προϋποθέσεις στην «καρδιά» της άμυνας του Ολυμπιακού. Αμυντικά είχε πολλή δουλειά με τον Ποντένσε, τον Χριστοδουλόπουλο και τον Κούτρη απέναντί του

Σιώπης: Πίεσε πολύ τους μέσους των φιλοξενούμενων, με το τυπικό παθιασμένο παιχνίδι του στον άξονα. Επιθετικά δεν πήρε πρωτοβουλίες, ενώ είχε θέματα όταν «γέμισε» το κέντρο του Ολυμπιακού με την είσοδο του Νάτχο. Άφησε τη θέση του στον Διαμαντόπουλο, ώστε να ενισχυθεί επιθετικά ο Άρης.

Κολάσο: Επιθετικά είχε περισσότερα καθήκοντα από τον Σιώπη, απειλώντας σοβαρά στο 40’, όταν ανάγκασε τον Σα σε σπουδαία επέμβαση. Με το πέρασμα της ώρας δεν είχε αντίστοιχα καλή απόδοση, υστερώντας στη δημιουργία και στην κυκλοφορία της μπάλας. Μέτριος ο Αργεντινός μέσος.

Γκάμα: Ο Πορτογάλος προσπάθησε, όμως ήταν κακός. Δίχως τελική προσπάθεια προς την εστία, με σπάνιες επιθετικές εκλάμψεις και χωρίς εμπνέυσεις, δεν προσέφερε επιθετικά στον Άρη. Ήταν δυναμικός στις επαφές και στις διεκδικήσεις, όμως μέχρι εκεί. Μάλλον άργησε να αντικατασταθεί, βγαίνοντας στο 83’ για να δώσει τη θέση του στον Μαρτίνες.

Γκαρσία: Δεν ήταν αντίστοιχα απειλητικός όπως στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, επιβεβαιώνοντας την τάση που τον θέλει να «εξαφανίζεται» από το παιχνίδι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Ολυμπιακός ήταν προετοιμασμένος για τον Αργεντινό, που δεν κατάφερε να περάσει πολλές φορές τον Ελαμπντελαουί από αριστερά, ενώ και σε κεντρικό ρόλο προς το τέλος του αγώνα δεν έκανε κάτι ξεχωριστό.

Ντιγκινί: Έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 35’, όταν είδε τον Σα να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του. Συνολικά ήταν δραστήριος, μένοντας από δυνάμεις προς το τέλος κι αφήνοντας τη θέση του στον Ματίγια στο 76’. Μέτρια εμφάνιση από τον Γάλλο επιθετικό, που του έλειψε η ουσία.

Γιουνές: Σε κακή μέρα ο Τυνήσιος, με αργές αντιδράσεις, μέτρια κοντρόλ και μακριά από την εστία του Ολυμπιακού. Δεν απείλησε σε κάποια φάση ο φορ του Άρη, που άλλαζε θέση με τον Ντιγκινί στην κορυφή της επίθεσης και ως δεύτερος επιθετικός, όμως σε κανένα σημείο του αγώνα δεν «πονοκεφάλιασε» την «ερυθρόλευκη» άμυνα.

Οι αλλαγές:

Διαμαντόπουλος: Μπήκε για να τονώσει την επιθετική γραμμή του Άρη, δίχως να προλάβει να καταγράψει κάτι αξιοπρόσεκτο μέχρι το τέλος.

Ματίγια: Αντικατέστησε τον Ντιγκινί στο γήπεδο, μην καταφέρνοντας ωστόσο κάτι ουσιαστικό στα περίπου 20’ που έπαιξε.

Μαρτίνες: Έπαιξε μόλις 10’ μαζί με τις καθυστερήσεις και δεν μπορεί να κριθεί.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα