Η μεγάλη μαγκιά του Δώνη!

Η μεγάλη μαγκιά του Δώνη!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Η μεγάλη μαγκιά του Δώνη!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον προπονητή του Παναθηναϊκού που έκανε κάτι σπάνιο, αναγνωρίζοντας τα δικά του λάθη στην Τούμπα!

Δίχως αμφιβολία η φετινή μέχρι στιγμής υπέρβαση του Παναθηναϊκού στην χρονιά, η επιστροφή του κόσμου στο πλευρό της ομάδας και μάλιστα με πολύ αγάπη και η γέννηση της ελπίδας για το μέλλον, φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Γιώργου Δώνη και του Νίκου Νταμπίζα. Ο Έλληνας προπονητής κατάφερε να δημιουργήσει μία ανταγωνιστική ομάδα έχοντας τα πιο λίγα αγωνιστικά εφόδια σε σχέση με κάθε άλλο προκάτοχό του στο κλαμπ, βελτιώνει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του ρόστερ και επανέφερε την κανονικότητα στις απαιτήσεις που θα πρέπει να υπάρχουν από το ποδοσφαιρικό τμήμα του ᾽᾽τριφυλλιού᾽᾽. Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα είχε συμβεί αν ο σύλλογος εξακολουθούσε να βαδίζει στα περυσινά επικίνδυνα μονοπάτια της διοικητικής διάλυσης, της στάσης πληρωμών και των αφαιρέσεων βαθμών λόγω οφειλών!

Mικρή παρένθεση γιατί πραγματικά είναι τόσο άμπαλο και άδικο αυτό που γίνεται με την σύγκριση Δώνη-Ουζουνίδη που σε βγάζει από τα ρούχα σου! Καταρχήν κανείς δεν μπορεί να καταλάβει το γιατί κάποιοι φίλοι του Παναθηναϊκού θα πρέπει να συγκρίνουν τον νυν με τον πρώην προπονητή. Τελοσπάντων, στην Ελλάδα είμαστε και πάντα μας αρέσει να βρίσκουμε τέτοιες... ανοησίες να ασχολούμαστε. Κατά δεύτερον μιλάμε για μία άτοπη ποδοσφαιρικά σύγκριση.

Δεν γίνεται να συγκρίνεις έναν προπονητή που δούλεψε κάτω από συνθήκες διάλυσης ενός συλλόγου, σε σημείο που οι ποδοσφαιριστές έκαναν αποχή για να πληρωθούν, σε σημείο που οι βαθμοί που κέρδιζαν οι παίκτες στο χορτάρι να χάνονται λόγω οφειλών στις δικαστικές αίθουσες, με έναν προπονητή που παρά το πολύ μικρότερο μπάτζετ λειτουργεί σε ένα περιβάλλον κανονικότατο, με την ᾽ἀσπίδα᾽᾽ που ακούει στο όνομα του Νταμπίζα και τις πληρωμές να γίνονται κανονικά. Είναι πολύ διαφορετικό μία ομάδα να πρέπει να αλλάξει 3 φορές μέσα στην ίδια σεζόν επειδή οι μισοί παίκτες ήταν φευγάτοι λόγω της διοικητικής ανυπαρξίας και άλλο πράγμα τα αποδυτήρια να στάζουν... υγεία και άπαντες να γουστάρουν που είναι κομμάτι αυτού του πρότζεκτ.

Ακόμη και έτσι, όμως, ο Μαρίνος πέρυσι κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό εντός και εκτός γηπέδων. Μόνος του. Έτσι έγραψε η ιστορία και πάμε παρακάτω. Για μερικούς, όμως, που ξεχνούν εύκολα, έπρεπε μέσα στο περυσινό μπάχαλο, να ερχόταν ο Τσιώλης ή ο Αναστασιάδης. Και το κλείνουμε εδώ, με την... λεπτομέρεια ότι ο Ουζουνίδης έβαλε την ΑΕΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, έφερε στα ταμεία της Ένωσης 25 εκατομμύρια και ότι να γίνει στην φετινή σεζόν, είναι επιτυχημένος στην νέα σελίδα που άνοιξε στην καριέρα του.

Η δουλειά του Δώνη, λοιπόν, για να επιστρέψουμε στα δικά μας, είναι εμφανέστατη ακόμη και από κάποιον που δεν έχει ιδέα από ποδόσφαιρο και ο τίτλος περί μεγάλης μαγκιάς, δεν αναφέρεται σε αυτά τα οποία είδαμε γνωρίζουμε και έχουμε αναδείξει κατά καιρούς σε τούτη εδώ την γωνιά του gazzetta.gr!

Ούτε και στην χθεσινή κατά κράτος επικράτηση στο τακτικό κομμάτι απέναντι στον Ουζουνίδη.

Ο τίτλος πηγαίνει στην παραδοχή του λάθους που έκανε στην Τούμπα. Στην ανάληψη της ευθύνης για την τακτική επιλογή να γυρίσει τον Καμπετσή αριστερό χαφ και τον Μπουζούκη στον άξονα, δίνοντας στον ΠΑΟΚ την ευκαιρία να υπερφορτώσει την δεξιά πλευρά, να βάλει στην... μέση τον Ινσούα και να δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα.

Είναι σπάνιο για έναν προπονητή με τα... χιλιόμετρα του Δώνη, να βγαίνει σε μία συνέντευξη Τύπου και να παραδέχεται ότι έκανε λάθος. Προσωπικά δεν θυμάμαι κάτι ανάλογο τα τελευταία χρόνια. Οκ, αρκετοί έχουν πει το γνωστό ᾽ἀναλαμβάνω την ευθύνη᾽᾽ αλλά το ᾽᾽τρένο᾽᾽όπως θα έπρεπε να κάνουν όλοι οι προπονητές, αναφέρθηκε με λεπτομέρεια στο τι πήγε λάθος αλλά και στο ποιο ήταν το σκεπτικό για την τελική του απόφαση.

᾽᾽Πολλοί μπορεί να στάθηκαν γιατί κατεβήκαμε με δυο επιθετικούς κόντρα στον ΠΑΟΚ. Δεν το κάναμε για να παίξουμε επιθετικά. Επιλέξαμε αυτό το σχέδιο συνειδητά γιατί είναι διαφορετική ομάδα από την ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει δύναμη στο κέντρο, αλλά στα άκρα. Ο Πέλκας δεν ακούμπησε τη μπάλα. Ο ΠΑΟΚ είναι πιο αθλητική ομάδα και θέλαμε να αποφύγουμε την πρώτη πίεση και να έχουμε δυο φορ κι όχι τον Μπουζούκη κοντά στον Μακέντα. Ο ΠΑΟΚ είχε οργανωμένες φάσεις από λάθη δικά μας. Στο δεύτερο μέρος έκανα λάθος με τον Καμπετσή και τον Μπουζούκη. Ήταν λάθος μου ο Καμπετσής αριστερά και ο Μπουζούκης στα χαφ. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε μπάλες στο δικό μας μισό και αναμενόμενα σκόραρε᾽᾽.

Η παραδοχή του λάθους από τον Δώνη και το πόσο σίγουρος είναι για τον εαυτό του που δεν φοβήθηκε να το πάρει πάνω του, αποδεικνύει για ακόμη μία φορά το πόσο σωστή επιλογή ήταν για τον πάγκο αυτού του Παναθηναϊκού, αποδεικνύει το πόσο τυχερός είναι ο σύλλογος που έχει αυτή την προσωπικότητα στον πάγκο, διαθέτει αυτόν τον κόουτς σε ένα σύνολο που περισσότερο από έναν προπονητή, είχε ανάγκη από έναν δάσκαλο, από έναν ηγέτη που στα δύσκολα θα βγαίνει μπροστά και θα απορροφά τους όποιους κραδασμούς...

Υ.Γ1: Χαίρομαι πραγματικά που η συντριπτρική πλειοψηφία των συναδέλφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΑΕΚ δεν στάθηκαν καν στην φάση του Λιβάγια με τον Πούγγουρα που πραγματικά δεν υπάρχει το παραμικρό αλλά έκαναν κριτική και μάλιστα σκληρή στην ομάδα τους, όπως ο Τσακίρης που δεν χαρίζει... κάστανο! Οι λίγοι, οι ελάχιστοι που το έκαναν θέμα, ανήκουν στην κατηγορία ᾽ἐίναι δύσκολο να μην γίνεις αυτό που κοροϊδεύεις επί είκοσι χρόνια᾽᾽!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.