Τα γκολ που της λείπουν στα μεγάλα ματς

Τα γκολ που της λείπουν στα μεγάλα ματς

Δημήτρης Βέργος
Τα γκολ που της λείπουν στα μεγάλα ματς

bet365

Το gazzetta.gr καταγράφει το πρόβλημα που παρουσιάζει η ΑΕΚ στο παραγωγικό κομμάτι στα ντέρμπι, συγκρίνοντας το με τα περσινά αποτελέσματα στα μεγάλα ματς που έκριναν σε σημαντικό βαθμό τον τίτλο.

Ένα από τα όπλα της περσινής ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ εντός των συνόρων για την επιστροφή στον τίτλο μετά από 24 χρόνια ήταν αναμφισβήτητα τα αποτελέσματα στα ντέρμπι. Ο Ανδαλουσιάνος κόουτς είχε αποδεδειγμένα το know how, παίρνοντας συνολικά από έξι παιχνίδια με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, εντός και εκτός έδρας, 16 βαθμούς! Σε αυτό υπολογίζουμε, φυσικά, και το παιχνίδι της Τούμπας, ασχέτως αν δεν έληξε ποτέ.

Τη φετινή σεζόν, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στην τεχνική ηγεσία, η ΑΕΚ παίζει ξεκάθαρα πιο ποιοτικό ποδόσφαιρο σε σχέση με πέρυσι. Ωραίοι αυτοματισμοί μπροστά και όμορφη μπάλα, έχοντας εξέλιξη στο παιχνίδι της από το ξεκίνημα. Η Ένωση δείχνει φέτος ότι με τη φιλοσοφία της μπορεί να καθαρίζει τα λεγόμενα «εύκολα» ματς, ωστόσο δεν παρουσιάζει την ίδια κυνικότητα με πέρυσι στα ντέρμπι. Εκεί στα τρία μεγάλα ματς που έχει δώσει μέχρι στιγμής στη Super League μετράει μόλις δύο βαθμούς και αγνοώντας φυσικά τη νίκη.

Ένα από τα στοιχεία που διαφέρουν στο κομμάτι των ντέρμπι είναι αναμφισβήτητα η παραγωγικότητα της ΑΕΚ στην τελική τρίτη. Την περσινή σεζόν η ΑΕΚ στα πέντε ματς με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό (βγάζοντας έξω τον αγώνα της Τούμπας) μέτρησε 10 γκολ ενεργητικό και τέσσερα παθητικό. Φέτος, στα τρία μέχρι στιγμής παιχνίδια που έχει δώσει τα τέρματα είναι 1-3, κάτι που βγάζει ξεκάθαρα μια αξιοσημείωτη διαφορά σε σχέση με πέρυσι.

Μάλιστα, στα ντέρμπι της περσινής σεζόν, η ΑΕΚ πήρε γκολ από επτά διαφορετικούς παίκτες! Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Λιβάια, Αραούχο, Γιακουμάκης, Τσιγκρίνσκι, Γκάλο βρήκαν δίχτυα σε αυτά τα ματς. Φέτος, μέχρι στιγμής στον πρώτο γύρο, υπάρχει μόνο το γκολ του Μπακασέτα με τον Ολυμπιακό στο φινάλε του ματς, που έσωσε τον βαθμό για την Ένωση.

Συνολικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της ΑΕΚ στα ντέρμπι:

Σεζόν 2017-2018:

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 3-2 (Χριστοδουλόπουλος 2, Μάνταλος)

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-2 (Τσιγκρίνσκι, Γιακουμάκης)

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-0 (Λιβάια)

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0 (Αραούχο 2, Γκάλο)

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-1 (Λιβάια)

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-3 α.α.

Σεζόν 2018-2019 (α' γύρος)

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-0

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-1 (Μπακασέτας)

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0

Η απουσία του Λιβάια στην Ευρώπη και η τροφοδότηση του Πόνσε

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, το γεγονός πως και στο Champions League η ΑΕΚ στο εκτελεστικό κομμάτι έχει πάρει πράγματα μόνο από τον Βίκτωρα Κλωναρίδη στο ματς με την Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ. Ο «Κλώνα» με τα δύο γκολ που σημείωσε έβαλε ξανά στο παιχνίδι την Ένωση, η οποία τόσο απέναντι στον Άγιαξ στο Άμστερνταμ, όσο και κόντρα στην Μπάγερν στο ΟΑΚΑ δεν προβλημάτισε την αντίπαλη άμυνα, μένοντας στο μηδέν ενεργητικό.

Φυσικά, θα πρέπει να επισημανθεί και το πολύ μεγάλο πλήγμα με την απουσία του Μάρκο Λιβάια από τα ματς των ομίλων, γνωρίζοντας όλοι πόσο πολύ θα μπορούσε να συνεισφέρει ο Κροάτης φορ στη γραμμή κρούσης. Και βέβαια το γεγονός ότι ο Έκι Πόνσε έφτανε σταδιακά στο απόλυτο επίπεδο της ετοιμότητάς του, χωρίς να παίρνει τις κατάλληλες τροφοδοτήσεις μέσα στην περιοχή (όπου αποδεδειγμένα είναι... killer) στα μεγάλα παιχνίδια του πρωταθλήματος και της Ευρώπης, σε αντίθεση με τα «μικρότερα» ματς εντός των συνόρων.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα