ΟΦΗ - Απόλλων Σμύρνης 0-0

Γιώργος Ντυμένος
ΟΦΗ - Απόλλων Σμύρνης 0-0

bet365

Στην 9η... στροφή του πρωταθλήματος ο Απόλλων Σμύρνης βρήκε τον πρώτο του βαθμό στη σεζόν! Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε και ευκαιρίες για να νικήσει, αλλά τελικά έμεινε στο 0-0 στο «Γεντί Κουλέ» κόντρα στον κακό ΟΦΗ!
Υπάρχει «ζωή» στον πλανήτη «Απόλλων Σμύρνης»; Ναι! Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πήρε σήμερα τον πρώτο της βαθμό στη σεζόν και μάλιστα το 0-0 που απέσπασε από τον ΟΦΗ ίσως την αφήνει και με μία... πικρία, καθώς στο δεύτερο μισό απώλεσε ορισμένες «καθαρές» ευκαιρίες.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Στρέζο κάτω από τα γκολπόστ, τους Αργυρόπουλο, Ποτουρίδη, Μιχόγεβιτς, Κοροβέση στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Παπάζογλου, Νάστο στον άξονα, τους Κυριακίδη, Πλατέλλα, Κουτσιανικούλη μεσοεπιθετική τριπλέτα και τον Αραβίδη στην κορυφή της επίθεσης.
Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» θα παρατάχθηκε με τον Χουάντερσον στο τέρμα, τους Στάθη, Λούκιτς. Κύργια, Οριουέλα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Γκίνο, Κονέ, Ντ' Ούρσο εσωτερικούς, τους Μπεντινέλι, Τριάδη στα άκρα και τον Μάντζιο στο «9».
Το πρώτο ημίχρονο είχε δύο πρόσωπα. Στα πρώτα 20 λεπτά οι γηπεδούχοι όριζαν τον ρυθμό και θέλησαν να πιέσουν ψηλά. Ως ένα βαθμό τα κατάφεραν, καθώς ο Πλατέλλας σε έναν ελεύθερο ρόλο δημιουργούσε ρήγματα και η δεξιά τους πλευρά (Αργυρόπουλος, Κυριακίδης) έπαιρνε πολλές πρωτοβουλίες.
Σε αυτό το διάστημα δημιούργησαν καλές στιγμές με τους τρεις προαναφερθέντες, αλλά κάπου εκεί ο Απόλλων άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και μετά το 30' να επισκέπτεται με αξιώσεις τα καρέ του Στρέζου. Οι Ντ' Ούρσο, Μάντζιος, Τριάδης έβαλαν ορισμένες φορές «δύσκολα» στον νεαρό πορτιέρο και την άμυνά του και η αναμέτρηση απέκτησε ρυθμό, ενώ την ίδια στιγμή αμύνονταν σωστά. Η ανάπαυλα έκλεισε με μία ωραία «έμπνευση» του Κυριακίδη, αλλά χωρίς σκορ.
Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με μία καλή στιγμή του Αραβίδη, αλλά ξανά ο χρόνος ήταν «σύμμαχος» των φιλοξενουμένων, καθώς όσο περνούσε... πάταγαν και καλύτερα μέσα στο γήπεδο. Η είσοδος του Σικαμπάλα τους έκανε πιο επιθετικούς και στο 65' οι κρητικοί τα...έπαιξαν όλα για όλα. Μετά τις αλλαγές που υπήρξαν, «γύρισαν» το σύστημα σε 4-4-2 με σκοπό να πιέσουν, όμως αυτό «μεταφράστηκε» σε πολλούς κενούς χώρους.
Ο ΟΦΗ ναι μεν κράταγε μπάλα, αλλά ο Απόλλων ήταν πιο απειλητικός και σε τρεις περιπτώσεις άγγιξε το γκολ, ωστόσο... έπεσε πάνω στον Στρέζο. Ο οποίος αντέδρασε σωστά σε προσπάθειες του Μάντζιου στο 68' και το 88' (μετά από ωραία ενέργεια και πάσα του Σικαμπάλα), ενώ στο 74' ο φορ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας μετά από σέντρα-σουτ του Ντ' Ούρσο. Ετσι σκορ δεν είχαμε, αλλά το τελικό 0-0 δίνει στην ομάδα της Ριζούπολης το δικαίωμα να ελπίζει...
MVP: Ο Κύργιας. Ο στόπερ και αρχηγός του Απόλλων έκανε ίσως το καλύτερό του ματς στη μεγάλη κατηγορία. Ζήτημα να «έχασε» 1-2 «μονομαχίες» και ήταν απροσπέλαστος. Αγγιξε το τέλειο και μάλιστα έβγαλε το ματς χωρίς κάποιο λάθος.

Στο ύψος του: Αρκετούς παίκτες που ξεχώρισαν είχε σήμερα ο Απόλλων. Οι Ντ' Ούρσο, Τριάδης ήταν αρκετά δραστήριοι, ενώ και ο Σικαμπάλα του έδωσε «πνοή» όταν πέρασε σαν αλλαγή.

Αδύναμος κρίκος: Ο Κουτσιανικούλης. Μαζί με τις καθυστερήσεις έπαιξε 65' λεπτά, αλλά δεν τον αισθάνθηκε η άμυνα των φιλοξενουμένων. Κάτι που πιστώνεται και ο Στάθης.

Η «γκάφα»: Στο 90'+4 ο Απόλλων βγήκε στην αντεπίθεση με καλές προϋποθέσεις, αλλά ο Ακόστα «τελείωσε» άσχημα τη φάση με ένα «χλιαρό» σουτ. Αμέσως μετά, στην πορεία ο ίδιος έκανε λάθος και έδωσε κόρνερ στον ΟΦΗ. Ο τρόπος αντίδρασης του 27χρονου επιθετικού ήταν λάθος.

Το «στραγάλι»: Ο Φωτιάς και οι βοηθοί του είχαν μία φάση για την οποία υπήρξαν διαμαρτυρίες. Στο 53' οι του ΟΦΗ ζήτησαν χέρι σε απομάκρυνση του Κύργια, αλλά νωρίτερα ο παίκτης του ΟΦΗ που έκανε τη σέντρα ήταν σε θέση οφ σάιντ που δεν καταλογίστηκε, άρα και να ήταν χέρι (δεν βοήθησε κάποιο ριπλέι για να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα), η φάση έπρεπε να ήταν ως μη γενόμενη. Από τη στιγμή που «έμεινε» μόνο αυτό, αυτόματα η παρουσία του διαιτητικού τρίου κρίνεται πετυχημένη.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο ΟΦΗ κλήθηκε να διαχειριστεί αυτό που έκανε μέχρι πρότινος, στα θετικά αποτελέσματα που έπαιρνε εσχάτως, όταν έδινε χώρο και περίμενε. Σήμερα τον «περίμενε» ο Απόλλων και δεν κατάφερε να βρει το «αντίδοτο», ενώ ένα «κλικ» πιο «καθαρές» ευκαιρίες είχαν φιλοξενούμενοι στην κόντρα. Πάντως σε γενικές γραμμές η ισοπαλία κρίνεται δίκαιο αποτέλεσμα.


ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος, Νάστος (64' Βουό), Κουτσιανικούλης (65' Ντίνας), Πλατέλλας, Κυριακίδης, Αραβίδης (81' Νέιρα), Μιχόγεβιτς, Παπάζογλου, Κοροβέσης, Ποτουρίδης.
Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Ματζουράκης): Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας, Οριουελά, Γκίνο, Τριάδης (82' Ακόστα), Μάντζιος, Ντουρσό, Λούκιτς, Μπεντινέλι (61' Σικαμπάλα), Κονέ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα