«Δεν εντυπωσιάζει, είναι τυχερός» αλλά... οκτώ στα οκτώ (με ξένους διαιτητές)

«Δεν εντυπωσιάζει, είναι τυχερός» αλλά... οκτώ στα οκτώ (με ξένους διαιτητές)

«Δεν εντυπωσιάζει, είναι τυχερός» αλλά... οκτώ στα οκτώ (με ξένους διαιτητές)

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την όγδοη συνεχόμενη νίκη του ΠΑΟΚ στη Λίγκα, για μία ακόμη σπουδαία εμφάνιση που οδηγεί τον Δικέφαλο του Βορρά στην κορυφή ενός πρωταθλήματος που σφυρίζουν και ξένοι διαιτητές.

0% Γκανιότα* & Συναρπαστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Φυσικά και ήταν δύσκολος ο αγώνας του ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό. Προφανώς και ήταν ένα καθοριστικό παιχνίδι για την εξέλιξη του πρωταθλήματος και την μαγική πορεία πρωταθλητισμού που συνεχίζει από πέρυσι η ομάδα του Λουτσέσκου. Όλα αυτά είχαν να κάνουν κυρίως με το φάντασμα του ΠΑΟΚ που εμφανίστηκε την περασμένη Πέμπτη στην Τούμπα. Αυτό το φάντασμα έπρεπε να εξαφανίσει αρχικά ο ΠΑΟΚ και μετά να επικρατήσει του καλοδουλεμένου συνόλου που παρουσιάζει ο Γιώργος Δώνης.

Ό, τι μπόρεσε έκανε ο Παναθηναϊκός. Όσο μπόρεσε στάθηκε όρθιος μέσα στην Τούμπα. Όσο χρειάστηκε έτρεξαν οι παίκτες των πρασίνων. Δεν έφταναν όμως όλα αυτά για να σταματήσουν τον καταιγιστικό –και χθες- ΠΑΟΚ.

Αυτό που παρουσίασε ο Δικέφαλος από το 25΄ μέχρι και το 75΄ περίπου ήταν… ασυναγώνιστο. Πίεση, πλαγιοκοπήσεις, συνδυασμοί, ανεπανάληπτο «ριπρές», δυναμισμός στο κέντρο που έβγαζε το παιχνίδι του Βέρνμπλουμ! Ό, τι μπορούσε έβγαζε και ο Διούδης, τον οποίο «εκτέλεσαν» τελικά από τα πέντε μέτρα Πρίγιοβιτς και Λημνιός, μετά τις καταπληκτικές τελικές πάσες του Ζαμπά.

Μία ακόμη ποδοσφαιρική παράσταση από τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου, που την «πάτησε» με την Βίντι λόγω υπεροψίας και αντέδρασε με εκπληκτικό τρόπο, τέτοιο που σου δείχνει ότι πολύ δύσκολα θα εμφανίσει ανάλογα κακό πρόσωπο σε οποιαδήποτε άλλη αναμέτρηση. (Όταν μετά από το τραγικό ματς της Ευρώπης ακολουθεί τέτοια εμφάνιση, αποδεικνύεται ότι αυτό που έγινε με την Βίντι, δεν συνέβη λόγω τακτικού μπλοκαρίσματος και ντεφορμαρίσματος, αλλά έγινε λόγω κακής ψυχολογικής προετοιμασίας).

* Πρώτη φορά λοιπόν… οκτώ στα οκτώ στο ξεκίνημα της χρονιάς. Πρώτη φορά 14 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα (φυσικά συμπεριλαμβάνεται και το περσινό 1-0 με Βαρέλα). Πρώτη φορά κέρδισε όλους του πρώην ΠΟΚ στον πρώτο γύρο, μαζί και τον Άρη. Και που είστε ακόμη…

Παρολ' αυτά υπάρχει κόσμος που θεωρεί τυχερή αυτή την ομάδα!!

ΦΥΣΙΚΑ και δεν κρίθηκε τίποτα! Εννοείται ότι μετά τους δύο περσινούς μηδενισμούς και το, τρόπο που δικαστικά κρίθηκε ο τίτλος, πρέπει να είμαστε έτοιμοι και υποψιασμένοι για όλα.

Όμως…

Ποιος μπορεί να παραγνωρίσει ότι όλα τα παραπάνω γίνονται στην πρώτη χρονιά που σφυρίζουν ξένοι διαιτητές στη SuperLeague; Πόσο τυχαίο είναι ειδικά και μετά από τα συγκεκριμένα γεγονότα;

Χθες στην Τούμπα, ο Δανός βοηθός είδε ότι η μπάλα μετά από σουτ του Βιεϊρίνια, βρήκε σε μία τρίχα της γάμπας του Πρίγιοβιτς και έτσι ακυρώθηκε το γκολ του Μάτος στο πρώτο μέρος. Στο Καραϊσκάκη ο βοηθός Χριστάκογλου έκοψε τον Ναδάλες που έφευγε πίσω από το κέντρο (το οφσάιντ του Χριστοδουλόπουλου είναι εντελώς διαφορετική και ακίνδυνη).

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ βίωσε το απόλυτο 50-50 σε μία μαγική διαιτησία, χαρά κάθε φιλοξενούμενου σε ντέρμπι. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός ευνοήθηκε και πάλι καταφανώς (όπως και στη Νέα Σμύρνη) με οφσάιντ που δεν θα έδινε ούτε ο κυρ Σάββας. Όλα αυτά σε μία περίοδο που ο ΠΑΟΚ έχει σφαγιαστεί από Καμπούρη (γκολ Ακπόμ στη Νέα Σμύρνη), Διαμαντόπουλο-Αλεξέα (πέναλτι Ζαμπά στο Ηράκλειο), Κουτσιάυτη (πεντακάθαρες αποβολές Κώτσιρα-Ιγκλέσιας στο ματς με την Τρίπολη), Τάση-Κρέτσιμο που δεν πέτυχαν φάση στον αγώνα με τον Απόλλωνα.

Με αυτά και με αυτά ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος και με διαφορά, όταν σε μερικούς αγώνες σφυρίζουν ξένοι και σε πολλούς Έλληνες. Φαντάζεστε τι έχει να γίνει όταν μπει και το VAR; Καταλαβαίνετε τώρα γιατί πολλοί πολεμούν το VAR, ενώ τους κακοφαίνεται που όλο και περισσότερες ομάδες ζητάνε ξένους διαιτητές;

Και όπως είπαμε με τον προπονητή του Παναθηναϊκού, ΦΥΣΙΚΑ και δεν φταίει το Ελληνικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον που πιέζει τους διαιτητές και τους οδηγεί σε μεγάλα λάθη και αλλοιώσεις αποτελεσμάτων, σε αντίθεση με όσα γίνονται με τους ξένους. Ο Έλληνας διαιτητής έδωσε το δικαίωμα. Όταν ο Κομίνης άλλαξε τέσσερις φορές απόφαση σε ένα ματς τίτλου επειδή τον πίεσαν κάποιοι παίκτες, ταυτόχρονα έδωσε και το δικαίωμα σε όλους τους άλλους να πιστεύουν όλοι αφού υπάρχει πρόσφορο έδαφος, μπορούν και να πιέζουν. Οι παίκτες με τον δικό τους τρόπο, οι παράγοντες αλλιώς, ακόμη και ο Τύπος. Οι Έλληνες διαιτητές λοιπόν φταίνε κυρίως που δέχονται να πιέζονται (και φέτος) και όχι αυτοί που τους πιέζουν.

* Κατηγορούσαν εκείνους που στοχοποιούσαν δημοσιογράφους και ΜΜΕ και τώρα κάνουν τρισχειρότερα. Απίστευτα γεγονότα και εξαρτήσεις!!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.