Σειρά αγώνων για αποδείξεις τίτλου και ο... στωμύλος!

Σειρά αγώνων για αποδείξεις τίτλου και ο... στωμύλος!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Σειρά αγώνων για αποδείξεις τίτλου και ο... στωμύλος!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εξηγεί γιατί η τριάδα αγώνων που ακολουθεί για την Α.Ε.Κ. θα αποδείξει αν μπορεί ξανά το πρωτάθλημα και έχει ένα υστερόγραφο...

Βαγιαδολίδ – Εσπανιόλ με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Έχοντας πλέον δεδομένη τη τιμωρία της ΑΕΚ και όσα προκαλεί αυτή στην ομάδα του Ουζουνίδη, αφού δεν είναι μόνο η αφαίρεση βαθμών από τη στιγμή που υπάρχει και η ποινή διεξαγωγής εντός έδρας αγώνων κεκλεισμένων των θυρών στο (δυο πολύ κρίσιμα ματς με δυνατούς αντιπάλους), μπαίνουμε στην ΠΛΕΟΝ κρίσιμη σειρά αναμετρήσεων για την πρωταθλήτρια. Τα επόμενα τρία σερί παιχνίδια για τους «κιτρινόμαυρους» για το ελληνικό πρωτάθλημα συνιστούν τη δυσκολότερη σειρά που θα δώσουν έως την επόμενη διακοπή και επί της ουσίας έως την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Ανάλογη δύσκολη σειρά αναμετρήσεων δεν έχει η Ένωση μετά την 11η Νοεμβρίου όταν και υποδέχεται (και εκτίει την ποινή τιμωρίας που αφορά το άδειο ΟΑΚΑ) τον Ατρόμητο.

Νωρίτερα, την Κυριακή που έρχεται ντε, η ΑΕΚ, όπως είναι γνωστό, φιλοξενεί τον Άρη, εννοείται στο άδειο από κόσμο Ολυμπιακό Στάδιο. Ενώ μια αγωνιστική αργότερα υπάρχει το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην κοινή έδρα αλλά... πράσινη για εκείνη τη μέρα (το επόμενο Σάββατο 03/11) αφού η ομάδα του Ουζουνίδη φιλοξενείται από το «τριφύλλι». Όπως προαναφέραμε στην εισαγωγική μας παράγραφο, η σειρά των δύσκολων αυτών αγώνων, κλείνει με την ΑΕΚ να υποδέχεται στο απόρθητο -για το πρωτάθλημα- ΟΑΚΑ από τον Οκτώβριο του 2017 την ομάδα που την υποχρέωσε τότε (σ.σ.: τον Οκτώβριο του 2017) σε εκείνη την (μοναδική έως σήμερα για το πρωτάθλημα) εντός έδρας ήττα: τον Ατρόμητο. Λεπτομέρεια και σύμπτωση μαζί; Εκείνη την αγωνιστική η Ένωση έπαιξε πάλι κεκλεισμένων των θυρών με την ομάδα του Περιστερίου!

Θαρρώ πως δεν χρειάζεται να ψάξει κανείς πολύ για να καταλάβει με όσα σημειώνω παραπάνω ότι πρόκειται για τρία ματς που θα επιβεβαιώσουν (ή το αντίθετο) αν η ΑΕΚ θα προσπαθήσει έως το τέλος να διεκδικήσει και να διατηρήσει τελικά τον τίτλο. Αν θα πετύχει κοινώς τον βασικό της στόχο, ή αν θα αποτύχει... Αν δεν υπήρχε η τιμωρία και η απόφαση σκάνδαλο για αφαίρεση βαθμών για επεισόδια που έχουμε δει μόλις μερικές μέρες πριν να γίνονται σε Κρήτη και Θεσσαλονίκη (σε Γεντί Κουλέ από τους οπαδούς του Ολυμπιακού και σε Τούμπα από τους αντίστοιχους του ΠΑΟΚ) και να επιβάλλονται πρόστιμα, τότε θα υπήρχε και το δικαίωμα στην γκέλα... Τώρα όμως δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα.

Πρόκειται επί της ουσίας για μια σειρά (αγώνων) που θα μας φανερώσει και αποδείξει αν οι πρωταθλητές μπορούν στα πολύ δύσκολα. Κι αν ανταποκριθούν θα επιβεβαιώσουν ότι κανείς δεν μπορεί να τους ξεγράψει από την υπόθεση τίτλο όσα κι αν σκαρφιστούν με τιμωρίες που ισχύουν μόνο για την ΑΕΚ και για καμία άλλη ομάδα... Αν η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ανταποκριθεί, επικρατήσει των Άρη, Παναθηναϊκού και Ατρομήτου, τότε εκτιμώ πως όλοι θα αναγνωρίσουν και αυτό που βλέπουμε να ισχύει: ότι είναι καλύτερη ομάδα, πιο σωστά δουλεμένη από τον καλύτερο προπονητή και με πολύ μεγαλύτερο (και καλύτερο) βαθμό συνοχής και ομοιογένειας από οποιονδήποτε ανταγωνιστή της.

Φυσικά η αρχή αυτής της σειράς φέρνει τον πολύ δυνατό, όπως έχει δημιουργηθεί, Άρη στο ΟΑΚΑ την προσεχή Κυριακή και αυτό συνιστά το πλέον δύσκολο ματς της σειράς για την ΑΕΚ. «Ότι δηλαδή το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και εκτός έδρας μάλιστα θα είναι πιο εύκολο ρε Τσακίρη; Κάνε μας τη χάρη», θα παρατηρήσει εδώ ένας φίλος του Παναθηναϊκού και θα έχει δίκιο, διότι είναι πιο δύσκολος αντίπαλος η ομάδα του Δώνη και συνιστά ένα μεγάλο ντέρμπι της Ελλάδας (μαζί με αυτά μεταξύ ΑΕΚ – Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού). Ωστόσο επιτρέψτε μου να εξηγήσω το σκεπτικό μου: η αναμέτρηση με τον Άρη έρχεται μετά την βραδιά της πρωταθλήτριας στο Champions League με αντίπαλο την Μπάγερν όπου βρέθηκαν 60.000 κόσμου!

Νομίζω ότι καταλάβαμε όλοι τι εννοώ... Η μετάβαση από αυτό το ματς ποδοσφαιρικής γιορτής με μια εκ των κορυφαίων ομάδων του πλανήτη σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ, σε ένα παιχνίδι για το πρωτάθλημα, έστω με τον Άρη (το καλό είναι αυτό στην υπόθεση) αλλά χωρίς κόσμο, αποτελεί το πλέον δύσκολο γεγονός για να διαχειριστεί το ίδιο του γκρουπ. Δεν είναι μόνο θέμα προπονητή. Όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ πρέπει να λειτουργήσουν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επηρεάσει, όσο μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, το συγκεκριμένο άθλιο γεγονός (το άδειο γήπεδο). Για τον λόγο αυτό εκτιμώ και γράφω ότι στη σειρά αγώνων της πρωταθλήτριας με Άρη εντός, Παναθηναϊκό εκτός και Ατρόμητο εντός, το πρώτο είναι και το πλέον δύσκολο...

Ωστόσο ακόμη και αυτό το... ντεσαβαντάζ να μην είχε η Ένωση, το άδειο ΟΑΚΑ με αντιπάλους Άρη και Ατρόμητο, οι αντίπαλοι από μόνοι τους σαν εικόνα τη διάρκεια της φετινής σεζόν, φανερώνουν τον υψηλό βαθμό δυσκολίας της σειράς των αγώνων που έρχεται για την ΑΕΚ, αφού είπαμε ενδιάμεσα σε Άρη και Ατρόμητο υπάρχει και ο Παναθηναϊκός στο... πράσινο Στάδιο! Δεν χρειάζεται να γράψω τα αποτελέσματα των δυο ομάδων από την Αθήνα στο φετινό πρωτάθλημα για να αναδειχθεί επιπλέον η δυσκολία που περιμένει την Ένωση. Αλλά γι' αυτό υπογραμμίσαμε από την αρχή του κειμένου ότι πρόκειται για μια σειρά αγώνων που συνιστούν και απόδειξη αν δύναται η ΑΕΚ να διεκδικήσει να διατηρήσει το στέμμα της, το πρωτάθλημα που της ανήκει!

Επιπλέον, το ματς με τον Παναθηναϊκό, θα είναι και ένα τεστ για τον Μαρίνο Ουζουνίδη και την ανταπόκρισή του (και των συνεργατών του) στα ντέρμπι. Διότι δεδομένα και αποδεδειγμένα με στοιχεία και αναλύσεις ειδικών, η ΑΕΚ ήταν -συνολικά σε εικόνα και απόδοση- καλύτερη από ΠΑΟΚ στην Τούμπα και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, όμως ηττήθηκε στο πρώτο και θα μπορούσε να χάσει και στο δεύτερο με τη φάση του Φετφατζίδη στο φινάλε της αναμέτρησης που ήλεγχε απόλυτα και έπρεπε να κερδίσει... Καλή η εικόνα, ανώτερη και με εξέλιξη στο αγωνιστικό της πρότζεκτ η ΑΕΚ, αλλά στο ποδόσφαιρο (και στα ντέρμπι) μετράει στο τέλος το αποτέλεσμα...

Υγ: Η ζωή τα φέρνει έτσι που ότι ζητάς πολύ και με σκωπτικό ύφος θα το ζήσεις και μάλιστα στην κακή του έκδοση. Όχι σ' αυτή που θα ήθελες... Αυτό ισχύει και για τον Ραζβάν Λουτσέσκου που όπως πάντα εκτέθηκε στην αναμέτρηση με την Βίντι παρουσιάζοντας αυτό που έχουμε δει σε σειρά αγώνων (και στο πρωτάθλημα) από τον φετινό ΠΑΟΚ: κάτι που βασίζεται στη τύχη και την ικανότητα λίγων ποιοτικών ποδοσφαιριστών και σίγουρα όχι σε πλάνο και εξέλιξη αγωνιστικού πρότζεκτ. Αλλά αυτά δεν τα... ακουμπάμε, δεν μας επιτρέπουν μάλλον. Είναι γνωστό και αποδεδειγμένο ότι ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ είναι στωμύλος. Πολλά λόγια, πάρα πολλά όμως και περισσότερα από το... ταβάνι του και του συλλόγου που εκπροσωπεί σαν προπονητής. Διότι όταν μένεις εκτός (ξανά αφού δεν γνωρίζεις καν τη διαδικασία συμμετοχής σε ομίλους του Champions League σαν club) από την τεράστια Μπενφίκα με εύκολο τετράμπαλο και τους Πορτογάλους να βάζουν... νεκρά από το 50' -θυμίζω- μόλις της αναμέτρησης (ήταν ήδη στο 1-4), δεν γίνεται να εστιάζεις στην ΑΕΚ μετά τέτοια ήττα και στον δήθεν «εύκολο δρόμο που είχαν άλλοι» (δεν ήθελε να αναφέρει το όνομα της πρωταθλήτριας) για τους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης.

Κι αυτό επειδή έπαιξαν με την Βίντι της Ουγγαρίας! Η θεά Τύχη όμως τα έφερε έτσι ώστε η πρωταθλήτρια να παίξει με την Μπενφίκα και να μιλάνε ΟΛΟΙ για τη τεράστια χαμένη ευκαιρία για νίκη της Ένωσης που επιχείρησε και κατάφερε να φέρει στα ίσα ματς από το 0-2 (τελικά όμως να χάσει έχοντας απολέσει τεράστια ευκαιρία δευτερόλεπτα πριν το γκολ των Πορτογάλων ο Κλωναρίδης για το 3-2) και ο δεύτερος της λίγκας μας να παίξει με τη Βίντι στον όμιλο για το Europa και να γελοιοποιηθεί αγωνιστικά: έχασε εύκολα με 0-2 από το... χωριό και το... καφενείο και αν οι Ούγγροι ήταν λίγο πιο συγκεντρωμένοι στη τελική προσπάθεια θα είχαν φτάσει σε τρίτο και τέταρτο γκολ! Η ομάδα του «εύκολου δρόμου» της ΑΕΚ έκανε πλάκα στον ΠΑΟΚ των πολλών (δήθεν) επιλογών στο ρόστερ, που έχει βάθος ντε και άνεση (τώρα το ότι βγήκε μόνο ο Μαουρίσιο εκτός και είναι χάλια, με μία μόνο απουσία, συνιστά μια λεπτομέρεια που τους χαλάει το παραμύθι). Ξέρω ότι θα σχολιάσετε ξανά και ξανά οι φίλοι του ΠΑΟΚ. Μα τούτο το υστερόγραφο δεν αφορά τον κόσμο και τους οπαδούς της ομάδας της Τούμπας, πλην εκείνων που έλεγαν τις ίδιες βλακείες με αυτές που έγραφαν άλλοι και έλεγε και ο Λουτσέσκου για την αξία της Βίντι (αλλά και πάλι ο οπαδός μπορεί να τα λέει και να υποστηρίζει ότι θέλει), αλλά τον Ρουμάνο τεχνικό. Διότι αυτός έπρεπε να προσέχει περισσότερο και να γνωρίζει ότι μερικές φορές: καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς... Η Βίντι είναι πρωταθλήτρια Ουγγαρίας, δεν είχε χάσει μέχρι να βρει στο δρόμο της την ΑΕΚ, είχε φτάσει μια ανάσα από τους ομίλους του Champions League, με μικρότερο μπάτζετ ντε (αυτή η κασέτα κάποτε θα τελειώσει, δεν γίνεται).

Μπορεί, λοιπόν, ο κ. Λουτσέσκου να είναι στωμύλος, όμως έπρεπε τουλάχιστον να δουλεύει και να παρουσιάζει στο χορτάρι κάτι που θα δικαιολογεί αυτή τη στωμυλία του ώστε να μη γίνεται ο ίδιος στο τέλος της... ημέρας αμετροεπής (με μεγάλη προσπάθεια δεν χρησιμοποίησα άλλη λέξη όπως θα έκανε εκείνος)! Διότι γενικά και συνολικά η εικόνα του ΠΑΟΚ έως τώρα (μπορεί στο μέλλον να γίνει καλύτερος και θα το σημειώσουμε) δεν δικαιολογούσε τέτοια έπαρση από τον προπονητή του και τέτοιες μεγαλοστομίες. Η ομάδα του σε κάθε ματς (αν εξαιρέσουμε το τελευταίο διάστημα την εικόνα του ΠΑΟΚ με την Μπατέ Μπορίσοφ που ήταν εξαιρετική) προβληματίζει και δείχνει χωρίς κάποια σωστή ποδοσφαιρική ιδέα και πλάνο (εκτός από τις στατικές φάσεις). Ήταν πασιφανές ότι και η ρέντα (και η τύχη) δεν μπορεί να παίζει συνέχεια μόνη της. Προφανώς ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να καταλάβει το πρόβλημα, δεν το 'χει δει, ή δεν έχει τη δυνατότητα να το διαπιστώσει: ότι δηλαδή παρουσιάζει ένα προβληματικό ''προϊόν''' στο χορτάρι... Και επιπλέον δεν υπάρχει η δικαιολογία των αλλαγών: αφού έχεις πει αυτά τα λόγια στο πρόσφατο παρελθόν για τον «εύκολο δρόμο» της ΑΕΚ ελέω Βίντι, δεν γίνεται μετά να ψάχνεις να δικαιολογηθείς, όποιος κι αν είσαι και ειδικά από τη στιγμή που είχες απόλυτη ανάγκη (και) για την υπόθεση πρόκριση τη νίκη στην Τούμπα. Επιπρόσθετα πως να δικαιολογηθείς όμως για τις αλλαγές όταν όπως έχουμε πει τόσες και τόσες φορές: ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλο βάθος στον πάγκο, έχει δαπανήσει πολλά λεφτά και έχει ομαδάρα ντε και παικταράδες για να καλύπτεται κάθε απουσία. Τι; Όχι; Ναι, αφού...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...