Όταν γυρίζει ο (κάθε) Ομάρ κι είναι 60% κάτω…

Όταν γυρίζει ο (κάθε) Ομάρ κι είναι 60% κάτω…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αγγίζει μέσα από το blog του στο Gazzetta μία μεγάλη πληγή του φετινού Ολυμπιακού και δίνει τις προεκτάσεις της.

Αγιαξ – Μπενφίκα με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Για τον Ολυμπιακό, που πάντοτε είχε πολλούς διεθνείς, ανέκαθεν ήταν πρόβλημα, αλλά φέτος έχει εξελιχθεί σε μεγάλη πληγή και αν δεν αντιμετωπιστεί κατάλληλα θα κάνει αφάνταστη ζημιά στην ομάδα-ήδη της έχει κάνει.

Εννοώ φυσικά την απουσία 15 διεθνών σε κάθε διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Εθνικών ομάδων. Θέμα που το έχουν κι οι άλλες ομάδες βεβαίως, με τη διαφορά ότι π.χ. ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ μαζί και οι δύο έχουν 14 διεθνείς, ο δε Ολυμπιακός έχει 15 μόνος του…Το νούμερο είναι τεράστιο, αφού αφήνει τον Πέδρο Μαρτίνς σε κάθε διακοπή του πρωταθλήματος να δουλεύει με μάξιμουμ δέκα παίκτες!

Προσέξτε ένα παράδειγμα: κατά κοινή ομολογία ο Ομάρ είναι ένας από τους πιο σταθερούς και καλούς παίκτες του Ολυμπιακού σε αυτό το πρώτο τρίμηνο της σεζόν. Όμως, κάθε φορά που γυρίζει από την Εθνική του, είναι 60% κάτω σε απόδοση σε σχέση με τον Ομάρ του διαστήματος πριν πάει στην Νορβηγία!

Πώς ήταν ο Ομάρ στην Κρήτη εναντίον του ΟΦΗ; Είχε καμία σχέση με τον γνωστό φετινό Ομάρ; Είδαμε τις κούρσες του Ομάρ; Τις σέντρες του; Που ήταν; Για να μην πάω στην αρχή του παιχνιδιού που είχε δύο επεμβάσεις τόσο απρόσεκτες που έστειλε την μπάλα κατευθείαν πάνω σε παίκτη του ΟΦΗ-και τη μία φορά θα μπορούσε να σκοράρει ο Πλατέλλας. Που ήταν οι βοήθειες που δίνει ο Νορβηγός επιθετικά; Πουθενά δεν ήταν…Το ίδιο ήταν ο Ομάρ και στο πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού αμέσως μετά την προηγούμενη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Εθνικών ομάδων, με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη. Αγνώριστος και τότε.

Ας μην είμαστε αφελείς, τίποτα δεν είναι τυχαίο στο ποδόσφαιρο. Ο Ομάρ είναι 60% κάτω σε απόδοση όταν επιστρέφει στον Ολυμπιακό, πολύ απλά γιατί πάει και γυρίζει από την άλλη άκρη της Ευρώπης μέσα σε ένα δεκαήμερο κι ενδιάμεσα κάνει κι ένα ακόμη ταξίδι για να παίξει και σε ένα δεύτερο παιχνίδι, εκτός από το ένα που γίνεται στην Νορβηγία.

Και χρησιμοποιώ το παράδειγμα του Ομάρ, γιατί είναι από τους πιο καλούς φέτος παίκτες του Ολυμπιακού κι από τους πιο καλούς επαγγελματίες, καλά προπονημένος κλπ, κλπ. Όλοι οι διεθνείς του Ολυμπιακού η, τέλος πάντων σχεδόν όλοι, κάπως έτσι γυρίζουν μετά τις διακοπές του πρωταθλήματος. Έτσι ήταν σε εκείνο το παιχνίδι με τον Αστέρα κι ο Φορτούνης, μετά τα δύο παιχνίδια της Ελλάδας στην Εσθονία και την Ουγγαρία.

Θα μου πείτε και τι θα γίνει; Μπορεί μία ομάδα π.χ. να απαγορεύει από τους παίκτες της να πηγαίνουν στις Εθνικές ομάδες; Δεν ξέρω τι θα μπορεί να γίνει και κατά βάση δεν είναι δική μου δουλειά. Πάντως ο Ολυμπιακός έχει τεράστιο πρόβλημα μετά από κάθε διακοπή του πρωταθλήματος. Και το πρώτο του παιχνίδι μετά την επόμενη διακοπή λόγω Εθνικών ομάδων θα είναι στο Περιστέρι. Και για όποιον δεν το έχει προσέξει, ο Ατρόμητος είναι ήδη έξι πόντους πάνω από τον Ολυμπιακό…

Ίσως μία λύση είναι λ.χ. να μην παίζουν οι διεθνείς η, κάποιοι από τους διεθνείς στο πρώτο παιχνίδι μετά από διακοπή πρωταθλήματος. Αυτά πρέπει να τα βρει ο προπονητής. Αν μη τι άλλο, πάντως, δεν έχει νόημα π.χ. να πηγαίνουν στις Εθνικές τους παίκτες με τραυματισμούς, όπως ο Χασάν, που έφυγε από τον Ολυμπιακό έχοντας πρόβλημα τραυματισμού από το ντέρμπι με την ΑΕΚ, πήγε στην Αίγυπτο να παίξει στη Σουαζιλάνδη και επέστρεψε με θλάση αφήνοντας στην ομάδα ένα μεγάλο κενό στην επίθεση. Αντίθετα ο Μάνταλος, που είχε πρόβλημα τραυματισμού στο ίδιο παιχνίδι, έκατσε στα αβγά του, δεν πήγε με την Εθνική στη Φινλανδία και ήταν ο πρώτος παίκτης του αγώνα και σκόρερ της ΑΕΚ στο διπλό της στη Ριζούπολη…

Δεν λέω, καλή είναι η φιλοδοξία π.χ. των Καμαρά, Μεριά, Σισέ, Χασάν να πάνε το άλλο καλοκαίρι στο συμπαθές Κόπα Άφρικα, αλλά αν είναι να γυρίζει ο Μεριά από την Τυνησία και να σέρνεται στο Ηράκλειο, συγνώμη αλλά κάτι πρέπει να γίνει. Τι να το κάνω που τον άφησε ο προπονητής σήμερα εκτός αποστολής για το Λουξεμβούργο, τώρα είναι κατόπιν εορτής. Κάποια λύση, γενικά το λέω, πρέπει να βρεθεί. Άλλωστε, και την άνοιξη πάλι θα υπάρξει ανάλογο σκηνικό.

Και να ξέρετε και κάτι άλλο: όταν λέμε απουσία λόγω Εθνικών ομάδων, σημαίνει εκτός των άλλων «προπόνηση μηδέν». Το μόνο που δεν κάνουν είναι να προπονούνται οι παίκτες στις Εθνικές τους ομάδες. Για την ακρίβεια μιλάμε για προπονήσεις-κοροϊδία με όλη τη σημασία της λέξης.

Η πληγή για τον Ολυμπιακό είναι μεγάλη. Και με κάποιο τρόπο πρέπει να κλείσει…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.