O mvp των μετόπισθεν!

O mvp των μετόπισθεν!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
O mvp των μετόπισθεν!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον πιο σταθερό παίκτη σε απόδοση του φετινού Παναθηναϊκού, τον Δημήτρη Κολοβέτσιο, τον Χρήστο Δώνη και την βαθμολογία του Κουλιμπαλί.

Είναι λογικό όλα τα φώτα να πέφτουν πάνω στους πιτσιρικάδες του Δώνη, πάνω στους παίκτες που προσφέρουν κυρίως δημιουργικά πάνω στο χορτάρι, πάνω σε εκείνους που σκοράρουν ή δημιουργούν γκολ και εκείνους που για πρώτη φορά συστήνονται στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Μπουζούκης, ο Χατζηγιοβάνης, ο Χατζηθεοδωρίδης, ο Καμπετσής, ο Μακέντα, ο Εμμανουηλίδης.

Ποδόσφαιρο, όμως, δεν είναι μόνο τα γκολ, μόνο η επίθεση και η παραγωγή. Ειδικά στον φετινό Παναθηναϊκό που παρουσιάζει μέχρι στιγμής μία άρτια ανασταλτικά εικόνα, η εξαιρετική δουλειά των μετόπισθεν είναι εξίσου σημαντική με τα τέρματα των παικτών του Δώνη και την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος.

Το ᾽᾽τριφύλλι᾽᾽ έχει δεχθεί μόλις 4 γκολ σε 7 αγωνιστικές και ξέχωρα από το παθητικό των πρώτων αγωνιστικών, παρουσιάζει ανασταλτική συμπεριφορά που δεν δέχεται εύκολα φάσεις, παρουσιάζει μία σφιχτή άμυνα που θα πρέπει να... ματώσεις για να την απειλήσεις.

Εκτός από τον Διούδη που κάνει εξαιρετική αρχή πρωταθλήματος, ο πιο σημαντικός κρίκος της αμυντικής γραμμής, ο πιο σταθερός παίκτης σε απόδοση του φετινού Παναθηναϊκού, αυτός που σε κάθε ματς παίζει για το 7 και βγάζει εμπειρία και προσωπικότητα, είναι ο Δημήτρης Κολοβέτσιος.

Ένας στόπερ που ήρθε πέρυσι το καλοκαίρι για να συμπληρώσει τις επιλογές στα μετόπισθεν και φέτος έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πρωταγωνιστές, όντας ο πιο έμπειρος κεντρικός αμυντικός του ρόστερ, καθώς οι υπόλοιποι είναι οι νεαροί Μαυρομμάτης, Παντελάκης, Πούγγουρας και Θεοχάρης.

Ο Κολοβέτσιος έχει ανταποκριθεί πλήρως στον ρόλο που του έχει αναθέσει ο Δώνης και στις πρώτες επτά αγωνιστικές είναι σχεδόν αλάνθαστος, σε κάθε παιχνίδι έχει κρίσιμες επεμβάσεις ενώ βελτιώνεται σημαντικά και στο παιχνίδι με την μπάλα, στις μεταβιβάσεις και τις επιλογές του.

Η συνεισφορά του δεν είναι μόνο μέσα στο γήπεδο. Ο έμπειρος άσος αποτελεί ένα από τα καλύτερα παιδιά στα αποδυτήρια, παράδειγμα επαγγελματία για τους πιτσιρικάδες, καθώς το μυαλό του είναι 100% στο ποδόσφαιρο και στο πως θα γίνεται κάθε μέρα και καλύτερος.

Είναι πολύ σημαντικό για τούτη την νεανική έκδοση οι παλιοί να δίνουν το παράδειγμα και είναι ευτυχία για τον Δώνη να έχει παίκτες με την προσωπικότητα του Κολοβέτσιου, του Μακέντα, του Κουρμπέλη...

Υ.Γ1: Για μία ακόμη φορά και ελπίζω όχι τελευταία, καθώς είναι ωραίο να διαφωνούμε για ποδοσφαιρικά θέματα. Το 6 σε ατομική αξιολόγηση είναι καλός βαθμός. Αφορμή για να ανοίξουμε την κουβέντα αυτή, αποτέλεσαν μερικά σχόλια για το 6 στον Κουλιμπαλί. Ναι ο Αφρικανός έκανε ένα καλό παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο. Γιατί πήρε 6 και όχι 7 για παράδειγμα, όπως ζητούσαν κάποιοι από τους αναγνώστες του προηγούμενου ποστ;

Γιατί πολύ απλά στο πρώτο ημίχρονο ο Πανιώνιος έφτιαξε τρεις φάσεις, όλες από την πλευρά του, όλες με κύριο εκφραστή της δημιουργίας τον εξαιρετικό εξτρέμ Σπιριντόνοβιτς που αργά ή γρήγορα θα κάνει μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα, του οποίου τον περιορισμό είχε αναλάβει ο άσος από το Μάλι. Για όσους το ξεχνούν, ο Κουλιμπαλί έπαιξε δεξί μπακ και όχι δεξί εξτρέμ, ώστε να μην υπολογίζονται τα ανασταλτικά του καθήκοντα στην αξιολόγηση.

Στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ είχε την ίδια εικόνα δημιουργικά. Ανεβάσματα, συνεργασίες, όλα τα καλά. Τότε πήρε 8. Γιατί; Γιατί πολύ απλά είχε μεγάλη ουσία στο παιχνίδι του, με δύο ασίστ που έκριναν την αναμέτρηση.

Για τους φίλους που λένε για το 8 του Κουρμπέλη, δεν ξέρω που το είδαν, αλλά σε αυτό το μπλογκ 7 πήρε εξαρχής. Πάμε παρακάτω.

Υ.Γ2: Είναι τραγικό και πρέπει να κοπεί... μαχαίρι! Αυτό που συμβαίνει με τον Χρήστο Δώνη. Δηλαδή αν στον Παναθηναϊκό που έχει 6 νίκες και 1 ισοπαλία, μερικοί στοχοποιούν(και μάλιστα την ώρα του αγώνα) έναν ποδοσφαιριστή του συνόλου, τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβουν πως με την γκρίνια σε κάθε επαφή, μόνο κακό κάνουν τόσο στον ίδιο τον παίκτη όσο και στην ομάδα;

Μπορώ να καταλάβω και να συμφωνήσω πως ο Δώνης δεν έχει ξεκινήσει καλά την σεζόν αλλά την ώρα του ματς θα παίξει καλύτερα με την μουρμούρα; Προφανώς και όχι...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.