Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ 0-2

Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ 0-2

bet365

Το -3 και το μεγάλο ματς με την Μπάγερν Μονάχου που έρχεται για το Champions League δεν αποπροσανατόλισαν την ΑΕΚ, η οποία παρότι είχε εκνευρισμό στο παιχνίδι της, επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα στη Ριζούπολη.

Το -3 που οριστικοποιήθηκε, προκάλεσε νεύρα. Το ματς που ακολουθεί με την Μπάγερν Μονάχου μπορούσε να αποπροσανατολίσει, ενώ πάντα το πρώτον ματς μετά τη διακοπή είναι περίεργο. Ειδικά όταν είναι θεωρητικά εύκολο, όπως ήταν αυτό της ΑΕΚ στη Ριζούπολη. Με λίγα λόγια, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν ήταν καλή κόντρα στον Απόλλωνα αλλά δε χρειαζόταν κιόλας για να πάρει το τρίποντο, με τους Μάνταλο και Λιβάια να βρίσκουν δίχτυα. Γκολάρα αυτό του αρχηγού, καλό αυτό του Κροάτη, τραυματίας αποχώρησε στο ημίχρονο -για να συνεχιστεί αυτή η κατάρα- ο Μοράν...

Το ιδανικό για την ΑΕΚ θα ήταν να μπει στο γήπεδο, να πνίξει από νωρίς τον Απόλλωνα και να σκοράρει απλοποιώντας τα πράγματα για τη συνέχεια. Οπως, για παράδειγμα, έγινε σε Τρίπολη και Ηράκλειο. Τώρα, όμως, δεν πήγε έτσι το ματς... Οι Κιτρινόμαυροι ήταν νωθροί και αυτό ήταν ό,τι καλύτερο για τους γηπεδούχους, οι οποίοι έβγαλαν χωρίς πρόβλημα το πρώτο 20λεπτο. Διάστημα στο οποίο τα λάθη ήταν αυτά που κυριαρχούσαν και από τις δύο πλευρές.

Η φάση του Λιβάια, ο οποίος κατέβασε ωραία την μπάλα αλλά αστόχησε στο σουτ, στο 23' ήταν αυτή που έδειξε να ξυπνάει κάπως τους Κιτρινόμαυρους, οι οποίοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και άρχισαν να κινούνται πιο γρήγορα. Χωρίς αυτό, πάντως, να σημαίνει ότι βελτιώθηκε εντυπωσιακά η εικόνα τους. Στο 33', μάλιστα, χρειάστηκε η επέμβαση του Μπάρκα στο κοντινό σουτ του Ακόστα από πλάγια για να κρατήσει το 0-0. Και λίγα λεπτά μετά, στο 37', χρειάστηκε το τακουνάκι του Μπακασέτα και η πανέμορφη ενέργεια του Μάνταλου, ο οποίος άδειασε τον αντίπαλο του και πλάσαρε άψογα τον Χουάντερσον, για να γίνει το 0-1.

Με αυτό το σκορ πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες και όταν επέστρεψαν υπήρχε μια αλλαγή. Ο Μοράν δεν μπορούσε να συνεχίσει λόγω ενός χτυπήματος στον αστράγαλο από το πρώτο ημίχρονο και άφησε τη θέση του στον Αλεφ, με την ΑΕΚ να έχει μεγάλη ευκαιρία στο 47' για το 0-2 αλλά ο Χουάντερσον απέκρουσε την κεφαλιά του Λιβάια. Το ματς συνεχίστηκε με την Ενωση να έχει τον έλεγχο αλλά όχι και φάσεις, απέναντι σε έναν Απόλλωνα που όσο έμενε ζωντανός, ήλπιζε ότι θα έκανε και τη ζημιά. Φάσεις, βέβαια, για να μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο δεν έγινε, αλλά η πρωταθλήτρια δεν... σκότωνε το ματς.

Θα μπορούσε να το κάνει στο 73', όταν ο Χουλτ έφυγε στην αντεπίθεση και γύρισε για τον Λιβάια, αλλά ο Κροάτης ήταν άστοχος και το 0-1 παρέμεινε. Μέχρι το 85', δηλαδή, όταν ο Κλωναρίδης γύρισε από δεξιά και ο Λιβάια, αυτή τη φορά, τελείωσε σωστά τη φάση και κλείδωσε το τρίποντο (0-2).

Man of the match: Με την γκολάρα που έβαλε και ο Μάνταλος, με την οποία κρίθηκε το ματς, θα ήταν άδικο να μην του δώσουμε αυτόν τον "τίτλο".

Αδύναμος κρίκος: Κακό ματς για τον Βαφέα, ο οποίος μάλιστα... εκτέθηκε από τον Μάνταλο στη φάση του 0-1.

Στο ύψος του: Ο Λιβάια ήταν ξανά κινητικός και έπαιρνε την μπάλα προσπαθώντας να φτιάξει φάση ενώ έβαλε και γκολ στο τέλος, ο Μπακασέτας είχε ξανά συμμετοχή σε γκολ με το τακουνάκι -αυτή τη φορά- στον Μάνταλο, ο Κλωναρίδης μπήκε αλλαγή και έδωσε ασίστ.

Η γκάφα: Δεν υπάρχει κάποια φάση που να μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι.

Το στραγάλι: Στις καθυστερήσεις ο Γκονζάλες χτύπησε εκτός φάσης τον Μάνταλο, μπροστά στον πάγκο της Ενωσης, αλλά διαιτητής και βοηθοί έχασαν τη φάση... Και γενικά υπήρχε ένα θέμα με το ρέφερι, ο οποίος μάλλον δεν ήξερε πότε να αφήσει πλεονέκτημα και πότε όχι, πότε είναι φάουλ και πότε όχι κλπ...

Το ταμείο του Gazzetta: Τη νίκη ήθελε η ΑΕΚ, τη νίκη πήρε, οπότε η δουλειά έγινε. Βασικά έτσι έδειχνε να παίζει κιόλας η Ενωση, όσο έπρεπε για να γίνει η δουλειά δηλαδή. Οι Κιτρινόμαυροι πήραν το τρίποντο και τώρα αφήνουν στην άκρη το πρωτάθλημα και πάνε να το χαρούν κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου στο Champions League.

Απόλλων Σμύρνης (Γιάννης Ματζουράκης): Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας, Κονέ, Τριάδης, Οριουέλα, Βαφέας, Γκίνο, Ντούρσο (78' Γκονζάλες), Μπεντινέλι, Ακόστα (76' Σικαμπάλα).

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Μοράν (46' Αλεφ), Σιμόες, Μπακασέτας (75' Μπογέ), Μάνταλος, Λιβάγια, Πόνσε (61' Κλωναρίδης).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα