Οι... συμπαίκτες Καραγκούνης - Καρεμπέ έστειλαν μήνυμα ειρήνης! (vid & pics)

Θάνος Σαρρής
Οι... συμπαίκτες Καραγκούνης - Καρεμπέ έστειλαν μήνυμα ειρήνης! (vid & pics)

bet365

Ο Γιώργος Καραγκούνης με τον Κριστιάν Καρεμπέ αγωνίστηκαν στην ίδια ομάδα, παίζοντας teqball στη Ρόδο απέναντι σε ομάδα με έναν Τούρκο και έναν Κύπριο. Το μήνυμα του «Κάρα» στο gazzetta.gr για το πραγματικό μήνυμα του αθλητισμού. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ: ΘΑΝΟΣ ΣΑΡΡΗΣ.

Ο Γιώργος Καραγκούνης και ο Κριστιάν Καρεμπέ βρέθηκαν στη Ρόδο, καλεσμένοι στο Peace and Sport Regional Forum, το οποίο διεξήχθη την Πέμπτη στο «σμαραγδένιο νησί» με επισκέπτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι βλέπουν τον αθλητισμό ως κοινωνικό εργαλείο και μέσο επίτευξης ειρήνης.

Το μεσημέρι, όταν και ολοκληρώθηκαν οι πρώτες ομιλίες, το συνέδριο μεταφέρθηκε στο αρχαίο στάδιο της Ρόδου, όπου οι ομιλητές και οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πρωτότυπη ποδοσφαιρική παράσταση!

Το teqball είναι κάτι μεταξύ πινγκ-πονγκ και ποδοσφαίρου. Αντί για φιλέ έχει τζαμάκι και η επιφάνειες είναι κυρτές στις δύο πλευρές. Παίζεται με πόδια-κεφάλι και στόχος είναι φυσικά να... πάρει πόντο η μία πλευρά απέναντι στην άλλη. Στο διπλό παιχνίδι, για να μετρά ο πόντος πρέπει οι δύο παίκτες να αλλάξουν τουλάχιστον μια φορά τη μπάλα.

Στον αγώνα επίδειξης λοιπόν, κλήθηκε ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο παλαίμαχος Κύπριος διεθνής ποδοσφαιριστής Χαράλαμπος Ανδρέου και ο παλαίμαχος Τούρκος Χαμζά Χαμζάογλου. Παιδιά από σχολείο της Ρόδου κρατούσαν τις σημαίες των χωρών, ενώ ακούστηκαν όλοι οι εθνικοί ύμνοι, οι οποίοι αντιμετωπίστηκαν με τον δέοντα σεβασμό.

Ένας πρώην «πράσινος» λοιπόν και ένας πρώην «ερυθρόλευκος» βρέθηκαν στην ίδια ομάδα, ενώ απέναντί τους είχαν αντίπαλους, για τους οποίους το μήνυμα συνεργασίας είναι ακόμα πιο σημαντικό. Μολονότι ήταν η πρώτη φορά που έπαιζαν, ο «Κάρα» και ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού το ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους! «Γιώργαρε παίζουμε στην έδρα μας, μην μας απογοητεύσεις!», φώναζαν οι επίσημοι, με τους δύο πρώην παίκτες να συνεργάζονται άψογα και να βγάζουν φάσεις που μόνο σε πρωτοεμφανιζόμενους δεν παρέπεμπαν!

Η ομάδα τους επικράτησε 2-1. Πήρε το πρώτο σετ, έχασε το δεύτερο και στη συνέχεια κέρδισε και το τρίτο. Έπειτα, ο Καρεμπέ που είχε πραγματικά «λυθεί» από τη διαδικασία φώναξε παιδιά και έπαιξαν μαζί, με ένα κορίτσι μάλιστα να ξεκινά εντυπωσιακά και να κερδίζει το ζεστό του χειροκρότημα.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο Γιώργος Καραγκούνης μίλησε στο gazzetta.gr για το μήνυμα του παιχνιδιού, αλλά και του Forum γενικότερα. «Το μήνυμα όλο αυτό το διήμερο ήταν πως ο αθλητισμός μπορεί να ενώσει διαφορετικούς λαούς, ανθρώπους με διαφορετική κουλτούρα. Στέλνει μηνύματα ότι με τη συνεργασία και την αλληλεγγύη όλα μπορούν να επιτευχθούν και γενικά ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία». Τον ρωτήσαμε αν φανταζόταν ότι θα παίξει ποτέ συμπαίκτης με τον Καρεμπέ. Ο «Κάρα» γέλασε και απάντησε: «Ωραία ήταν! Πρώτη φορά παίζω αυτό το παιχνίδι και ήταν με τη σειρά του κι αυτό μια πολύ ωραία εμπειρία».

Τέλος, είπε: «Ακούστηκαν πολύ καλά πράγματα στο Forum. Είδαμε πολλούς ανθρώπους που μίλησαν για το πώς ξεκίνησαν να μεγαλουργούν, ξεπερνώντας διάφορες δυσκολίες και αυτό που θέλουμε να περάσουμε και εμείς, που μας βλέπει πολύς κόσμος και κυρίως παιδιά, είναι ότι πρέπει να είμαστε παραδείγματα. Έτσι θα καταφέρουμε να μυήσουμε τα παιδιά στον αθλητισμό και τις αξίες του. Δεν έχει σημασία αν θα γίνουν πρωταθλητές, δεν γίνεται να είναι όλοι πρωταθλητές. Πρέπει όμως να περάσουμε τα σωστά μηνύματα στον αθλητισμό».

Στο τέλος, όλοι οι αθλητές έδειξαν στον κόσμο την λευκή κάρτα. Πρόκειται για το σύμβολο της εκστρατείας #whitecard, η οποία, σε αντίθεση με την κόκκινη κάρτα, συμβολίζει τη συμμετοχή, την ανεκτικότητα και την ειρήνη.

Δείτε video και φωτογραφίες και απολαύστε ένα ολόκληρο σετ teqball με Καραγκούνη και Καρεμπέ!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα