Ουζουνίδης: «Τιμωρία ενώ κύλησε το ντέρμπι ομαλά, είναι γελοίο!»

Ουζουνίδης: «Τιμωρία ενώ κύλησε το ντέρμπι ομαλά, είναι γελοίο!»

Gazzetta team
Ουζουνίδης: «Τιμωρία ενώ κύλησε το ντέρμπι ομαλά, είναι γελοίο!»

bet365

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε για την ποινή που επιβλήθηκε στην Α.Ε.Κ. τονίζοντας «τα χειρότερα έρχονται» και αναφέρθηκε σε Απόλλωνα Σμύρνης και Μπάγερν Μονάχου

Συνέντευξη με αφορμή την αναμέτρηση της ΑΕΚ με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης στο συνδρομητικό κανάλι (NOVA) παραχώρησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης και από τις αναφορές του δεν γινόταν να λείψει το θέμα της τιμωρίας της Ένωσης μια και την ίδια ώρα των δηλώσεών του εκδικάζεται η έφεση των πρωταθλητών στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

«Σίγουρα ήταν κάτι που δεν το δεχτήκαμε με τον καλύτερο τρόπο», είπε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός για να συνεχίσει: «Έγινε ένα καλό ντέρμπι, που ξεκίνησε και τελείωσε ομαλά. Δεν κατάλαβα τίποτα απ’ όλα αυτά που μάθαμε μετά. Το θεωρώ γελοίο να παίρνονται τέτοιες αποφάσεις τόσο εύκολα. Καλό είναι να τιμωρούν αυτούς που δημιουργούν τα προβλήματα. Από μια επιπολαιότητα κάποιου γιατί να τιμωρούνται ομάδες και υγιείς φίλαθλοι; Η ομάδα προσπαθεί με την έφεση να αλλάξει την ποινή. Δεν γνωρίζω περισσότερα, δεν είμαι νομικός. Το μόνο που θέλω να πω είναι πως αν υπάρχουν τέτοιες τιμωρίες με βαθμούς και αποκλεισμού έδρας για ματς που τελειώνουν κανονικά χωρίς διακοπές και χωρίς προβλήματα, τότε δεδομένα τα χειρότερα έρχονται. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι που δεν εφαρμόζονται οι νόμοι. Όταν πραγματικά φταίει κάποιος να τιμωρηθεί. Πρωταθλήματα με μείον βαθμούς δεν αρέσουν σε κανέναν. Έχει γίνει και στην ΑΕΚ, και στον Παναθηναϊκό, και στον Ολυμπιακό, και στον ΠΑΟΚ. Ποιοι τιμωρούνται στην ουσία; Να τιμωρηθεί αυτός που κάνει κάτι παράνομο. Απλά μπαίνουμε στη διαδικασία να τιμωρούμε την ομάδα και έτσι αλλάζει το πρωτάθλημα».

Εννοείται πως (και) το γεγονός ότι η ομάδα καλείται να παίξει δυο ματς χωρίς κόσμο στο ΟΑΚΑ (και αρκετά κρίσιμα φυσικά με αντιπάλους τον Άρη και τον Ατρόμητο) δεν ήταν κάτι που πέρασε ασχολίαστο από τον Ουζουνίδη όταν ρωτήθηκε σχετικά: «Στην ουσία τιμωρείται η ομάδα, αλλάζει το πρωτάθλημα. Κάποιες ομαδες αδικούνται, κάποιες ευνοούνται, δεν λέω μονό για την ΑΕΚ. Στην πορεία είναι σίγουρο ότι θα τιμωρηθούν κι άλλες ομαδες. Προσπαθούμε μέσα στο γήπεδο να αρχίζουν και τελειώνουν καλά όλα τα παιχνίδια. Ας προβληματιστούν οι υπεύθυνοι», ήταν η απάντησή του.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αναμέτρηση της Ένωσης με τον Απόλλωνα Σμύρνης που πλέον έχει νέο τεχνικό και υπάρχουν καινούρια δεδομένα: «Είναι εντελώς διαφορετική ομάδα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια καλά οργανωμένη αμυντικά. Η ποιότητα του ΠΑΟΚ όμως έκανε τη διαφορά, θα είναι δύσκολο παιχνίδι, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας. Θα μας δημιουργήσει προβλήματα στο επιθετικό μας κομμάτι. Θα πρέπει να είμαστε δημιουργικοί, να έχουμε καλή κίνηση κυρίως χωρίς την μπάλα. Γνωρίζω τον κ. Ματζουράκη καλά και τον τρόπο που δουλεύει. Θα επιδιώξει να είναι πολά καλά ανασταλτικά η ομάδα του. Το θέμα είναι εμείς να είμαστε αυτοί που πρέπει».

Σχετικά με τη διακοπή και όσα τον βοήθησε να δουλέψει σε αυτό το διάστημα: «Μας έλειπαν παίκτες στο Κύπελλο, κοιτάξαμε να έρθουν σε καλή φυσική κατάσταση οι τραυματίες. Με ενδιέφερε να επανέλθουν στην ομάδα κι άλλοι παίκτες, ώστε να υπάρχουν περισσότερες λύσεις. Επηρεάζουν όλα, ο ρυθμός, επειδή είναι η Εθνική, άρα και οι προπονήσεις δεν μπορεί να είναι ίδιες. Η ψυχολογία των παικτών δεν είναι τόσο καλή, λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων της Εθνικής. Όμως η συνοχή μιας ομάδας είναι τελείως διαφορετική από αυτή στις Εθνικές. Κάποια παιδιά που παίξανε με τις Εθνικές ίσως πρέπει να ξεκουραστούν, γιατί υπάρχει και το παιχνίδι της Τρίτης με την Μπάγερν».

Από την... κουβέντα δεν γινόταν να λείψει η αναφορά στο ματς με την Μπάγερν Μονάχου με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να επισημαίνει πως αντιλαμβάνεται ότι οι παίκτες το έχουν στο μυαλό τους αφού «τους ζητάνε εισιτήρια, προσκλήσεις», αλλά εξηγεί: «Για να φτάσει μια ομάδα στο επίπεδο να παίζει με τέτοιες ομαδες, πρέπει πρώτα να πάρει το πρωτάθλημα. Οπότε αυτή τη στιγμή προηγείται το ματς με τον Απόλλωνα. Παίζουμε με μια από τις κορυφαίες ομαδες του κόσμου και οι παίκτες μου θα κοιτάξουν αυτό το ματς όταν έρθει η ώρα του».

Ενώ για το sold out που έρχεται και την ανταπόκριση του κόσμου της ΑΕΚ:«Σίγουρα ο κόσμος το περιμένει πολύ αυτό το ματς, όμως εμείς κοιτάμε να νικήσουμε το παιχνίδι του Σαββάτου. ίναι εντελώς διαφορετικό το Champions League, πριν από 5 και 10 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια πάει να γίνει ένα κλειστό κλαμπ. Είναι λογικό όταν σου δίνεται η δυνατότητα να δεις ένα τέτοιο παιχνίδι από κοντά, να πας στο γήπεδο. Είμαι σίγουρος ότι το ΟΑΚΑ θα γεμίσει την Τρίτη. Η Μπάγερν δε βρίσκεται στην καλύτερη της κατάσταση, όμως έχει ποδοσφαιριστές τοπ κλάσης. Ακόμα και να είναι 7 παίκτες της σε κακή μέρα, θα υπάρχουν 3-4 που θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Όσοι παίκτες μας παίξουν, θα πρέπει να υπερβάλλουν εαυτό για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα