Κάναντι: «Είναι ώρα να αναλάβουν ρόλους οι νέοι και ταλαντούχοι παίκτες στην Εθνική»

Gazzetta team
Κάναντι: «Είναι ώρα να αναλάβουν ρόλους οι νέοι και ταλαντούχοι παίκτες στην Εθνική»

bet365

Ο Αυστριακός τεχνικός Νταμίρ Κάναντι μίλησε στην εφημερίδα Metrosport και μίλησε για το πρωτάθλημα, τους δανεικούς παίκτες και φυσικά τον Ατρόμητο.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

- Κ. Κάναντι την Κυριακή έχουμε ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη. Πώς το βλέπετε και αν πιστεύετε ότι υπάρχει φαβορί;
«Δύσκολο να απαντήσει κανείς, θα είναι εξαιρετικό ντέρμπι και τα ντέρμπι έχουν τους δικούς του κανόνες. Θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Εξαρτάται από το ποια ομάδα θα προηγηθεί, είναι ποιοτικές και οι δύο. Το ότι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με το απόλυτο του δίνει προβάδισμα, είναι φαβορί, αλλά και ο Αρης θα έχει τον δωδέκατο παίκτη τον κόσμο του, θα είναι πολύ καλή η ατμόσφαιρα και θα γίνει ένα πολύ καλό και δυνατό παιχνίδι».

-Ο ΠΑΟΚ θεωρείται δίκαια φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος; Πώς βλέπετε τους υπόλοιπους ανταγωνιστές για τον τίτλο;
«Ο ΠΑΟΚ έχει μια σταθερότητα τον τελευταίο καιρό, έχει ένα εξαιρετικό σερί από πέρυσι με πολύ λίγες ήττες. Εδειξε στο Champions League ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια μεγάλα ποδοσφαιρικά κλαμπ. Εχει βρει την ισορροπία του κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Φέτος δείχνει πως σε υψηλό επίπεδο είναι και ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ. Το κλειδί είναι ποια ομάδα θα μπορέσει να βρίσκεται σε σταθερό επίπεδο για 30 αγωνιστικές. Είναι πιστεύω νωρίς να χρίσουμε φαβορί μία ομάδα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Στο «κάδρο» της συζήτησης μπήκε και ο Αμρ Ουάρντα, τον οποίο είχε ποδοσφαιριστή την περσινή περίοδο ο Νταμίρ Κάναντι.
«Είναι φυσιολογικό όταν ένας ποδοσφαιριστής πραγματοποιεί μια καλή σεζόν με την επιστροφή να ανεβάζει πιο ψηλά τον πήχη. Είναι καλός ποδοσφαιριστής και εύχομαι να ανέβει κι άλλο. Σχετικά με την παρουσία του στον ΠΑΟΚ φέτος την παρακολουθώ εξ αποστάσεως και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί δεν παίζει, ούτε για το ζήτημα που είχε με τον προπονητή του ΠΑΟΚ».

- Υπάρχει κάποιο μυστικό στη διαχείριση των δανεικών παικτών από τον ΠΑΟΚ με δεδομένο πως και οι τρεις θέλουν να δείξουν πολλά;
«Δεν υπάρχει ιδιαίτερο μυστικό. Ο ρόλος μου είναι να δουλεύω ατομικά με κάθε παίκτη, να εξελίσσω κάθε παίκτη. Και οι τρεις είναι πολύ καλοί παίκτες, πολύ ποιοτικοί. Στο σύνολό του το ρόστερ του ΠΑΟΚ αποτελείται από πολύ καλούς παίκτες. Με τα παιχνίδια που παίρνουν βελτιώνονται συνεχώς και αυτός είναι ο ρόλος μου να υπάρχει πρόοδος στην αγωνιστική τους συμπεριφορά».

-Πώς βλέπετε την εξέλιξη του καθένα ξεχωριστά;
«Θεωρώ ότι αγωνίζονται σε πολύ υψηλό επίπεδο και οι τρεις. Είναι διεθνείς οι δύο και κοντά στην εθνική ο τρίτος. Είναι ποιοτικοί και αγωνιζόμενοι σε υψηλό επίπεδο στον Ατρόμητο, θα κληθούν σύντομα να παίξουν σε υψηλό επίπεδο στον ΠΑΟΚ και να είναι βασικά στελέχη».

Με δηλώσεις του ο τεχνικός του Ατρομήτου σε αυστριακά μέσα ενημέρωσης είχε αναφέρει για την περσινή σεζόν ότι δεν πρέπει τα πρωταθλήματα να κρίνονται εκτός γηπέδου.
«Αυτό που είπα είναι ότι δεν έχω συνηθίσει ως προπονητής σε πρωταθλήματα που γίνονται τόσες αφαιρέσεις βαθμών στις ομάδες. Πιστεύω πως είναι δίκαιο στο τέλος να χρίζεται πρωταθλητής αυτός που έχει τους περισσότερους βαθμούς. Ηταν πρωτόγνωρο για μένα να το ζω αυτό με τις αφαιρέσεις βαθμών, ήταν μια χαώδης κατάσταση». Όσο για τη φετινή χρονιά; «Είναι τρία τα φαβορί για το πρωτάθλημα και θα φανεί στο τέλος ποιος θα επικρατήσει».

Ο Κάναντι τόνισε μιλώντας για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πως θα πρέπει οι νέοι και ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές να αναλάβουν πλέον πιο σημαντικό ρόλο:
«Παρακολουθώ την πορεία της Εθνικής που αποτελείται από νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Σίγουρα με προβληματίζει και μένα η πορεία αλλά θεωρώ ότι οι αρμόδιοι και εν προκειμένω ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα κάνει την ανάλυσή του για το τι δεν πάει καλά και θα το διορθώσει. Υπάρχουν πολλοί νέοι και ταλαντούχοι παίκτες και ήρθε η ώρα να αναλάβουν ρόλους και να οδηγήσουν την ομάδα στις επιτυχίες», ενώ για τη φήμη ότι θα μπορούσε και ο ίδιος να αναλάβει απέφυγε να απαντήσει: «Ο κ. Σκίμπε έχει την εμπειρία και την ικανότητα για να βοηθήσει την ομάδα και να επανέλθει στις επιτυχίες».

Ο Αυστριακός προπονητής έχει πει σε παλαιότερή του συνέντευξη ότι δεν πιστεύει στις συμπτώσεις στο ποδόσφαιρο, παρά μόνο στη δουλειά.
«Πράγματι είμαστε πολύ χαρούμενοι για την καλή εκκίνηση. Είχαμε τα προβλήματά μας κατά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου. Κληθήκαμε να βάλουμε καινούργιους παίκτες στην ομάδα, μας πήρε χρόνο η διαδικασία. Βρήκαμε την ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης, καθώς με τις προσθήκες στην επιθετική γραμμή έπρεπε να ενσωματώσουμε νέους παίκτες. Πιστεύω ότι βρίσκουμε την ισορροπία μας και παιχνίδι με παιχνίδι θα γινόμαστε και καλύτεροι». Στο ερώτημα για το πού μπορεί να φτάσει ο Ατρόμητος αποκρίνεται: «Στόχος μας είναι η πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος. Είναι δύσκολο το έργο μας καθώς πέραν από τους τρεις βασικούς διεκδικητές του τίτλου είναι σε πολύ καλή κατάσταση ο Αρης, ο Παναθηναϊκός, ο Αστέρας. ο Πανιώνιος, ο Αστέρας Τρίπολης και ο Παναιτωλικός. Είναι νωρίς ακόμη να πανηγυρίζουμε. Ξέρουμε τα μέσα που έχουμε στη διάθεση μας, είμαστε ποιοτικοί ονειρευόμαστε επιτυχίες, αλλά δε φτάνουμε σε σημείο να πετάμε στα σύννεφα και είμαστε προσγειωμένοι».

Οσο για τους ξένους διαιτητές:
«Δε θα ήθελα να πω πολλά για αυτό το θέμα, νομίζω ότι είναι καλύτερα φέτος τα πράγματα στη διαιτησία και βλέπω και νεαρούς διαιτητές που έχουν καλή παρουσία. Θα δούμε στο τέλος του πρωταθλήματος». Όσο για τη ζωής την Ελλάδα: «Δεν το έχω κρύψει ότι έχω συναισθήματα για την Ελλάδα, είναι μια όμορφη χώρα και περνάω πολύ ωραία εδώ».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα