To βράδυ που ο Ρότσα θα επέστρεφε με... κωλοτούμπες από το Οπόρτο!(pics&vid)

To βράδυ που ο Ρότσα θα επέστρεφε με... κωλοτούμπες από το Οπόρτο!(pics&vid)

Νίκος Αθανασίου
To βράδυ που ο Ρότσα θα επέστρεφε με... κωλοτούμπες από το Οπόρτο!(pics&vid)

bet365

Σαν σήμερα, ο Παναθηναϊκός έφευγε με το διπλό από το «Ντας Άντας» και έβαζε τις βάσεις για την τεράστια πορεία μέχρι τους 4 του Champions League την σεζόν 1995-1996.

H αρχή είχε γίνει κόντρα στην Ναντ σε ένα καταμέστο ΟΑΚΑ που θύμιζε «ηφαίστειο»! Η αρμάδα του Χουάν Ρότσα διέλυσε τους Γάλλους 3-1 και το επόμενο παιχνίδι ήταν η επικίνδυνη αποστολή στο Οπόρτο, στο θρυλικό «Ντας Άντας».

Στο αεροδρόμιο, ο Αργεντινός τεχνικός έκανε μία δήλωση που θα έμενε στην ιστορία. «Αν νικήσουμε θα γυρίσω με κωλοτούμπες» ήταν η μεγάλη ατάκα που έδειχνε το πόσο πολύ ήθελε αυτό το «διπλό» το «τριφύλλι» αλλά και το πόσο μεγάλης δυσκολίας ήταν το ματς.

Μπαϊα, Αλοϊζιο, Έμερσον, Σεκρετάριο, Ντρούλοβιτς ήταν μερικοί από τους εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές της εποχής που... κατοικούσαν στην φωλιά των δράκων!

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να γράψει μία από τις πιο σπουδαίες βραδιές της μοναδικής ευρωπαϊκής του ιστορίας, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Μάρκο που πέτυχε την γκολάρας της νίκης στο 40' ενώ άντεξαν στην πίεση των γηπεδούχων παίζοντας με παίκτη λιγότερο από το 35' και την άδικη αποβολή του Αλεξούδη.

Το «τρίποντο» αυτό έβαζε για τα καλά τους «πράσινους» στο παιχνίδι της πρόκρισης στα προημιτελικά και αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα αποτελέσματα στην σπουδαία πορεία μέχρι τους 4 του Champions League!

Οι συνθέσεις:

ΠΟΡΤΟ: Βίτορ Μπάια, Πίντο (55 Φολία), Παουλίνιο, Αλοϊζιο, Ζοζέ Κάρλος, Εμερσον, Σεκρετάριο (85 Μπίνο), Μπάρος (76 Κόουτο), Ντομίγκος, Λατάμπι, Ντρούλοβιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΚΟΣ: Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γεωργιάδης του Χαραλάμπους (90 Λαγωνικάκης), Καλιντζάκης, Μπορέλι (67 Καπουράνης), Μάρκος, Γεωργιάδης του Σάββα, Βαζέχα, Αλεξούδης, Δώνης (81 Κολιτσιδάκης).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα