ΟΦΗ – Ολυμπιακός: Αναζητά «αντίδοτο» στην... αεροπορία

Γιώργος Ντυμένος
ΟΦΗ – Ολυμπιακός: Αναζητά «αντίδοτο» στην... αεροπορία

bet365

Οι Κρητικοί αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στις στημένες μπάλες και οι «ερυθρόλευκοι» είναι η ομάδα που έχει βγάλει τις περισσότερες τελικές με το κεφάλι
Στο «Γεντί Κουλέ» θα δοκιμαστεί την Κυριακή ο Ολυμπιακός, μία παραδοσιακά δύσκολη και «καυτή» έδρα. Ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο είναι πάντα υπολογίσιμος και παρότι δεν έχει ξεκινήσει καλά στη σεζόν, ουδείς μπορεί να τον υποτιμήσει.
Το μεγάλο πρόβλημα των Κρητικών είναι οι στημένες μπάλες, καθώς με ανάλογο τρόπο δέχθηκαν τα 7 από τα 14 τέρματα που μετρούν παθητικό, ενώ με γκολ από κόρνερ έχασαν και στο φιλικό του Σαββάτου από τον Εργοτέλη. Αλλωστε είναι κάτι που πολλές φορές έχει τονίσει και ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει παραδεχθεί πως υπάρχει «θέμα» στο συγκεκριμένο ανασταλτικό σκέλος της ομάδας του.
Και κάπου εδώ μπαίνει στην «εξίσωση» η μεσοεπιθετική λειτουργία των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι είναι η ομάδα με τις περισσότερες τελικές στο πρωτάθλημα και μάλιστα, εκείνοι που έχουν απειλήσει από... αέρος περισσότερο από κάθε άλλη στη Super League. Μετά από 6 ματς οι Πειραιώτες έχουν βγάλει 13 τελικές με το κεφάλι και ήδη πέτυχαν δύο γκολ με ανάλογο τρόπο, εκείνο του Ομάρ με τον ΠΑΣ και του Χασάν στη Νέα Σμύρνη. Σίγουρα αυτό δεν «μεταφράζεται» πως όλες προήλθαν από στατικές μπάλες ή ότι από φάουλ ή κόρνερ μπορείς να σκοράρεις μόνο με το κεφάλι, αλλά είναι μία ένδειξη πως στον Ολυμπιακό διαθέτουν μία ισχυρή «αεροπορία». Μάλιστα υπάρχει και ο σχετικός πλουραλισμός, αφού 8 διαφορετικοί τους παίκτες έχουν ήδη καταγράψει έστω μία. Οι Χριστοδουλόπουλος, Γκερέρο, Χασάν από 3, ο Μεριά 2 και οι Φετφατζίδης, Ομάρ, Καμαρά, Μπουχαλάκης από μία.
Ετσι η κατά τεκμήριο καλύτερη... αεροπορία της κατηγορίας θα αντιμετωπίσει μία βάσει των αριθμών ευάλωτη άμυνα με την μπάλα ψηλά, έστω και αν χρειάζεται απλά να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα