Το «ερυθρόλευκο» σκεπτικό για τους ξένους διαιτητές και τις καταγγελίες

Το «ερυθρόλευκο» σκεπτικό για τους ξένους διαιτητές και τις καταγγελίες

Δημήτρης Τομαράς
Το «ερυθρόλευκο» σκεπτικό για τους ξένους διαιτητές και τις καταγγελίες

bet365

Ο Ολυμπιακός είναι προφανές και σαφές ότι ζήτησε ξένους διαιτητές για όλα τα ματς των διεκδικητών του τίτλου για λόγους ουσίας και όχι εντυπωσιασμού. Διαβάστε το σκεπτικό τόσο για αυτό το αίτημα όσο και για τις καταγγελίες για ΚΕΔ και ΕΠΟ.
Από το Gazzetta.gr είχατε διαβάσει πρώτοι το ρεπορτάζ σχετικά με το τι ζητούσε ο Ολυμπιακός στο σκέλος της διαιτησίας στις επαφές που έγιναν με τις FIFA / UEFA. Ας τα πάρουμε ένα ένα προκειμένου να δοθεί μία ερμηνεία – εξήγηση στο σκεπτικό των Πειραιωτών.
Πρώτον για τους Τριτσώνη – Κουκουλάκη ο Ολυμπιακός δεν εκφράζεται θετικά για την παρουσία τους στα διαιτητικά δρώμενα της ΕΠΟ καιρό τώρα. Το γεγονός δε πως ήταν απόφαση και των διεθνών Ομοσπονδιών οι δυό τους να μην έχουν τους ρόλους που είχαν στην ΚΕΔ σίγουρα κάτι θα λέει. Για τον δε Τριτσώνη υπάρχει και το γνωστό θέμα με τον Δανό Κριστόφερσεν στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός αλλά και η παραδοχή του εν λόγω ρέφερι που βρέθηκε με τον υπεύθυνο ανάπτυξης διαιτησίας της ΕΠΟ μία ημέρα πριν το ματς σε φαγητό. Στο έτερο σκέλος ο Ολυμπιακός - όπως και ο ΠΑΟΚ - ζήτησε ξένους διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια των μεγάλων (σ.σ. όχι μόνο τα ντέρμπι) μέχρι το τέλος της σεζόν γιατί αποδείχθηκε ότι μέχρι τώρα εκεί έχουν γίνει πολύ σοβαρά λάθη που έχουν επιφέρει ακόμα και αλλοίωση αποτελεσμάτων. Στον Ολυμπιακό θέλουν λοιπόν ξένους διαιτητές σε όλα τα ματς των διεκδικητών του τίτλου.
Με αυτήν την αξίωση οι «ερυθρόλευκοι» επιζητούν να πετύχουν την απόλυτη ισονομία στο πρωτάθλημα αλλά και να μειωθούν αισθητά τα λάθη που θεωρούν ότι γίνονται όταν υπάρχουν Έλληνες ρέφερι. Δεν ήταν δηλαδή απλώς μία κίνηση για λόγους εντυπωσιασμού ή για να ζητήσει ότι και ο ΠΑΟΚ, όπως μπορεί να ανέφεραν ορισμένοι. Στο Λιμάνι διαπιστώνουν πως έχουν χάσει αρκετούς βαθμούς από διαιτησίες Ελλήνων και ειδικά τα τελευταία χρόνια. Κατέληξαν στο ότι η παρουσία των ξένων ρέφερι μπορεί να οδηγήσει σε πραγματικά καλές διαιτησίες. Επίσης οι διαιτητές από το εξωτερικό δεν μπορούν να πιεστούν ή να επηρεαστούν στον βαθμό που γίνεται με τους Έλληνες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας καλής διαιτησίας ήταν στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, ντέρμπι που παλαιότερα σήκωνε αρκετές αντιδράσεις. Παράλληλα όμως μέσω αυτών των ενεργειών οι ερυθρόλευκοι θεωρούν πως θα περιοριστεί ο ρόλος ή η επιρροή ανθρώπων σαν τον Τριτσώνη και έτσι η διαιτησία θα έχει μία πιο καλή εικόνα. Επιπλέον ζητώντας την σχετική νέα παρέμβαση των FIFA / UEFA είναι σαν να... στριμώχνουν πιο πολύ τον Βίτορ Μέλο Περέιρα καθώς εάν ελέγχεται ακόμα περισσότερο οι ορισμοί θα είναι και πιο σωστοί.
Στο ζήτημα των ονομαστικών καταγγελιών τώρα για την ΚΕΔ κυρίως. Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό ο Ολυμπιακός θέλει να αναδείξει πως ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής δεν είναι ικανός να κάνει την δουλειά του σωστά και ότι παράλληλα υπάρχει από πίσω ένα ολόκληρο σύστημα που δρα με συγκεκριμένους σκοπούς. Κατά τα λοιπά στο θέμα της ΕΠΟ είναι γνωστό το... μέτωπο που έχουν οι Πειραιώτες που θεωρούν ότι στην ελληνική Ομοσπονδία έχουν γίνει πολλές προσλήψεις και δίνονται πολύ μεγάλα ποσά σε μισθούς τα τελευταία χρόνια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα