«Έκανε» ήδη 3 διεθνείς ο Ολυμπιακός, με έναν 4ο στον προθάλαμο…

«Έκανε» ήδη 3 διεθνείς ο Ολυμπιακός, με έναν 4ο στον προθάλαμο…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος στέκεται στο blog του στο gazzetta στη σημαντική εξέλιξη της καριέρας των Καμαρά, Τσιμίκα, Σισέ και Ποντένσε.

Η σεζόν για τον Ολυμπιακό έχει ξεκινήσει ουσιαστικά δύο μήνες-στις 9 Αυγούστου με τη Λουκέρνη ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν.

Και μέσα σε δύο μήνες ο Ολυμπιακός έχει «κάνει» ήδη τρεις νεαρούς παίκτες του διεθνείς! Κι έναν τέταρτο τον έχει «βάλει» στον προθάλαμο της Εθνικής του!

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Ο Μαντί Καμαρά έπαιξε πρώτη φορά με την Εθνική Γουϊνέας πριν ένα μήνα και προχθές ξανάπαιξε πάλι και θα συνεχίσει το παιδί έτσι, βασικός, την υγειά του να΄ χει. Ήδη είναι είδωλο στην πατρίδα του!!!

Ο Τσιμίκας την Παρασκευή έπαιξε για πρώτη φορά με την Εθνική Ελλάδας. Ντεμπούτο κι αυτός και δη σε επίσημο παιχνίδι κι αυτός, όχι σε φιλικό. Παρεμπιπτόντως, από δική του καλοζυγισμένη σέντρα ο Μήτρογλου σημείωσε το μοναδικό γκολ του αγώνα και κρατάει την Ελλάδα στη μάχη της πρώτης θέσης.

Ο Σισέ χθες Σάββατο έπαιξε για πρώτη φορά με την Εθνική Σενεγάλης! Κι αυτός διεθνές ντεμπούτο, επίσης σε επίσημο παιχνίδι. Παρεμπιπτόντως, όχι απλά έπαιξε για πρώτη φορά, αλλά έβαλε και το πρώτο γκολ της ομάδας του!

Κι ο Ποντένσε. Στα γραφεία του Ολυμπιακού έφτασε τις προάλλες ενημέρωση από την πορτογαλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, σύμφωνα με την οποία ήταν στην προεπιλογή των 30 παικτών του Φερνάντο Σάντος για τα παιχνίδια με την Πολωνία και την Σκωτία. Τελικά, το όνομα του δεν ήταν στην τελική πρόσκληση των 23 Πορτογάλων διεθνών, αλλά για να βρίσκεται στην προεπιλογή σημαίνει πολύ απλά ότι είναι στον προθάλαμο της Εθνικής ομάδας του.

Μην τα υποτιμάτε αυτά. Μιλάμε για παιδιά 21 στα 22 χρόνια (Καμαρά), 22 στα 23 (Τσιμίκας) και 23 ετών ακριβώς (Ποντένσε και Σισέ). Και ο Καμαρά με τον Τσιμίκα στην πρώτη τους σεζόν (και για τον Έλληνα, ουσιαστικά πρώτη είναι) στον Ολυμπιακό γίνονται διεθνείς. Ο δε Ποντένσε στην πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό είναι στην προεπιλογή της Πορτογαλίας, κάτι που δεν είχε συμβεί παίζοντας στην Σπόρτινγκ, Νο 3 ομάδα της πατρίδας του. Κι ο Σισέ στη δεύτερη του σεζόν στον Ολυμπιακό γίνεται κι αυτός διεθνής. Και θα ήταν από πέρσι, αλλά η Σενεγάλη έχει στόπερ που παίζουν βασικοί στη Νάπολι (Κουλιμπαλί), στη Σάλκε (Σανέ) και την Κρίσταλ Πάλας (Κουγιατέ)…

Βεβαίως, τα παιδιά αυτά έφτασαν στις εθνικές τους πρωτίστως χάρη στη δική τους δουλειά. Έχουν προσόντα, προδιαγραφές και γι΄ αυτό έγιναν διεθνείς. Αλλά νομίζω ότι «κάτι» έκανε κι ο Ολυμπιακός για να γίνουν διεθνείς. Το κλαμπ έριξε πάνω τους την χρυσόσκονη του. Τους βοήθησε με τον τρόπο του, με τη δυναμική που βγάζει. Εξ ου κι ο τίτλος, ο Ολυμπιακός τους «έκανε» διεθνείς…

Ποια άλλη ελληνική ομάδα θα μπορούσε να το κάνει αυτό σε Καμαρά, Τσιμίκα, Σισέ και Ποντένσε; Με κάθε σεβασμό, που εγώ έχω στους μεγάλους αντιπάλους του Ολυμπιακού, νομίζω ότι ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε η ΑΕΚ, ούτε ο Παναθηναϊκός θα μπορούσαν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.