Ο Ολυμπιακός ήταν ο πρώτος που την είχε «φάει»…

Ο Ολυμπιακός ήταν ο πρώτος που την είχε «φάει»…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος υπενθυμίζει μέσα από το blog του στο gazzetta ότι ο Ολυμπιακός ήταν ο πρώτος που τιμωρήθηκε σκληρά σε αυτόν το νέο κύκλο ποινών στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Με αφορμή την τιμωρία της ΑΕΚ και για να μην ξεχνιόμαστε: ο Ολυμπιακός ήταν ο πρώτος σύλλογος που τιμωρήθηκε σκληρά βάσει του σχετικού κανονισμού με την αφαίρεση των τριών βαθμών. Και δη σε αγώνα του με την ΑΕΚ…

Τον Φλεβάρη ήταν που του πήραν με δικαστική απόφαση τρεις πόντους μετά την ήττα του 1-2 από την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Κι εκείνη η αφαίρεση των βαθμών ήταν που του στέρησε τη δυνατότητα να παλέψει με άλλους όρους για την κατάκτηση του τίτλου. Διότι το πρωτάθλημα ήθελε 10 ολόκληρες αγωνιστικές τότε κι ο Ολυμπιακός ήταν μόλις δύο πόντους πίσω από την (τελικά πρωταθλήτρια) ΑΕΚ και τέσσερις του ΠΑΟΚ.

Δεν υποστηρίζω ότι ήταν ακριβώς ίδια υπόθεση. Γιατί όντως εκείνα τα επεισόδια μεταξύ οπαδών και Αστυνομίας ήταν εντός αγωνιστικού χώρου, ενώ αυτά στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός ήταν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Όμως, ο κανονισμός είναι σαφής και ξεκάθαρος και δεν διαχωρίζει τα επεισόδια εντός του αγωνιστικού χώρου με τα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Ας έχουμε δε υπόψιν μας ότι τότε το παιχνίδι είχε λήξει κανονικά και μετά έγιναν οι φασαρίες, ενώ τώρα οι φασαρίες έγιναν στο ημίχρονο του αγώνα.

Ειλικρινά εγώ δεν επιχαίρω με τέτοιου είδους εξελίξεις. Να υπάρχουν δηλαδή μηδενισμοί συλλόγων για τέτοιους λόγους. Αλλά αν λέμε ότι οι κανονισμοί είναι για να εφαρμόζονται, πρέπει να εφαρμόζονται. Και κάπως έτσι φτάνουμε τώρα στο σημείο ο μεν Ολυμπιακός να στερήθηκε πέρσι της διεκδίκησης του τίτλου από δικαστική απόφαση με μείον τρεις βαθμούς, η δε ΑΕΚ να έχει τώρα αυτή από δικαστική απόφαση επίσης μείον τρεις βαθμούς για το φετινό πρωτάθλημα, το οποίο έχει ξεκινήσει με μείον δύο κι ο ΠΑΟΚ με δικαστική απόφαση, κι ενώ του είχαν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί κι από το περασμένο πρωτάθλημα με δικαστική απόφαση-ο δε Παναθηναϊκός είναι στο μείον έξι επίσης με δικαστική απόφαση, όχι όμως για λόγους επεισοδίων, αλλά για οικονομικής φύσεως παρατυπίες.

Όπως κι αν έχει, σε όλο αυτό το νέο κύκλο τιμωριών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο πρώτος που την είχε «φάει» ήταν ο Ολυμπιακός κι αυτό έχει την σημασία του, σημειολογικά και όχι μόνο...

Άσχετο: καλά, η «άλλη» δίκη θα είναι η πρώτη ιστορικά, που ξέρουμε ήδη το αποτέλεσμα της!!! Τόσο ξεκάθαρη που είναι…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.