Μπλάζιτς… παντός καιρού στη Λαμία (pics)

Δημήτρης Ρούσσος
Μπλάζιτς… παντός καιρού στη Λαμία (pics)

bet365

Ο Μάρκο Μπλάζιτς αποτελεί μια από τις «σταθερές» της Λαμίας στη φετινή σεζόν, όντας πολύτιμος στον ίδιο βαθμό με την περσινή του παρουσία στους Φθιωτούς.

0% Γκανιότα* & Συναρπαστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Ομάδα που κερδίζει λένε πως δεν αλλάζει, όμως πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις. Οι συνθήκες δεν είναι παντού ίδιες και στη Λαμία, που δεν κέρδιζε ακριβώς πέρυσι, όμως πέτυχε τον στόχο της στο φινάλε, δεν ήταν σε θέση να διατηρήσουν ίδιο το ρόστερ.

Πολλοί από τους βασικούς «πυλώνες» της παραμονής στη Super League αποχώρησαν, παρότι ο προπονητής έμεινε ίδιος. Όταν ο Μπάμπης Τεννές άφησε τη θέση του στον Μάκη Χάβο, ακόμα περισσότεροι από τους βασικούς της σεζόν 2017/18 μπήκαν σε δεύτερο «πλάνο». Οι μόνοι που συνδέουν τις δυο «εποχές» είναι ο αρχηγός, Ανέστης Αναστασιάδης, που νικάει τον χρόνο και είναι βασικός στα 35 του και το «μηχανάκι» του κέντρου, ο ακούραστος Μάρκο Μπλάζιτς.

Ο 33χρονος (02/08/85) χαφ αποτελεί έναν εκ των σημαντικότερων παικτών της Λαμίας από το καλοκαίρι του 2017 που εμφανίστηκε στο προπονητικό κέντρο της Νέας Άμπλιανης μέχρι και σήμερα. Έχοντας κλείσει 28 συμμετοχές στη Super League της περασμένης σεζόν, τις οποίες συνδύασε με δυο γκολ και μια ασίστ, φέτος παραμένει βασικός στον άξονα, όντας ο χαρακτήρας της ομάδας σε αυτή την πορεία.

Με τα ακούραστα τρεξίματά του, το μαχητικό στυλ και την ικανότητά του να προσφέρει και μεσοεπιθετικά, ο Μπλάζιτς έχει φτάσει αισίως φέτος στην 6η αγωνιστική δίχως να χάσει ούτε λεπτό, προσφέροντας ποικιλοτρόπως στο κέντρο και κερδίζοντας αμέσως την εμπιστοσύνη του Χάβου, που άλλαξε πολλούς απ’ όσους θεωρούνταν βασικοί επί Τεννέ, όχι όμως κι εκείνον.

Μαζί με τους Μπαράλες, Αντέτζο και Βάντερσον αποτελούν τις «κολώνες» της Λαμίας με το «απόλυτο» σε λεπτά συμμετοχών. Παράλληλα, ο Σέρβος είναι 1ος στις πάσες μεταξύ όλων των παικτών της κατηγορίας (78), την ώρα που στους «κυανόλευκους» μετράει τα περισσότερα κλεψίματα (13), είναι 4ος σε κερδισμένα φάουλ (11), 2ος σε τελικές προσπάθειες (10) και σε εύστοχα γεμίσματα (5/7).

Παράλληλα βέβαια είναι 2ος σε λάθη (33) και φάουλ κατά (13), ίσως όμως αναπόφευκτα, λόγω της θέσης του στο γήπεδο.

Σε ομάδες πάντως που βασίζονται στην ομοιογένεια και το «σφιχτό» στυλ παιχνιδιού, είναι απαραίτητοι παίκτες που δεν βγαίνουν από την 11αδα λόγω κόπωσης, καρτών ή τραυματισμών. Μετά από 1,5 χρόνο γεμάτο παιχνίδια, μετά από μια αλλαγή προπονητή, με πολλές μεταγραφές και όντας έναν χρόνο μεγαλύτερος, ο Μπλάζιτς μπορεί να «καμαρώνει» για τη χρησιμότητά του στη Φθιώτιδα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα