Η ξεχωριστή βράβευση της Μίλαν στον Σάββα Θεοδωρίδη! (pics & vids)

Δημήτρης Τομαράς
Η ξεχωριστή βράβευση της Μίλαν στον Σάββα Θεοδωρίδη! (pics & vids)

bet365

Η Μίλαν τίμησε, με έναν ξεχωριστό τρόπο τον Σάββα Θεοδωρίδη και τον Ολυμπιακό, επιστρέφοντας 60 χρόνια πίσω, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων σε επίπεδο Ευρώπης!
Η ιστορία, η σημασία της παράδοσης, το ταξίδι στον χρόνο, η συγκίνηση, είναι μερικά στοιχεία τα οποία πάντοτε πάνε πιο ψηλά και πιο μπροστά, από έναν... απλό ποδοσφαιρικό αγώνα. Η Μίλαν, αυτό το τεράστιο κλαμπ, αυτό το τεράστιο ποδοσφαιρικό μέγεθος, αυτή η τεράστια ομάδα, επέλεξε να τιμήσει με τον δικό της τρόπο τον Σάββα Θεοδωρίδη και τον Ολυμπιακό. Ήταν πριν από περίπου 60 χρόνια, όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν σε διπλό αγώνα, στο πλαίσιο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Ένας αγώνας ιστορικός, πελώριας σημασίας. Ήταν η πρώτη εμφάνιση του Ολυμπιακού, όλων των εποχών, στα Κύπελλα Ευρώπης. Αγώνας διπλός, ο πρώτος στο Καραϊσκάκη, στις 13/9/1959. Το σκορ 2-2 με τον Ολυμπιακό να συγκλονίζει!
Διαιτητής: Φριτς Σάϊπελ (Χαμπερφέλντερ, Σάϊτεν) Αυστρία
Ολυμπιακός: Σάββας Θεοδωρίδης, Ηλίας Ρωσσίδης, Θανάσης Κίνλεϊ (Σούλης), Μίμης Στεφανάκος, Κώστας Πολυχρονίου, Μπάμπης Κοτρίδης, Κώστας Παπάζογλου, Γιώργος Σιδέρης, Ηλίας Υφαντής, Θανάσης Μπέμπης, Στέλιος Ψύχος.
Μίλαν: Τζιανκάρλο Γκαλέζι, Αλφιο Φοντάνα, Τσέζαρ Μαλντίνι, Φρενσέσκο Ζαγκάτι, Νιλς Λίντχολμ, Βιτσέντσο Οκέτα, Τζιανκάρλο Ντανόβα, Κάρλο Γκάλι, Ζοζέ Αλταφίνι, Ερνέστο Γκρίλο, Γκαστόνε Μπεάν.
Το δεύτερο ματς, 23/9/1959, στο Σαν Σίρο, στο Μιλάνο, βρήκε τον Ολυμπιακό να ηττάται από τη Μίλαν με σκορ 3-1. Δίχως να βρίσκει κανείς κάποιον που υστέρησε, τα βλέμματα έπεσαν επάνω στον Σάββα Θεοδωρίδη, ο οποίος ήταν στο τέρμα με τρομερές εμφανίσεις και αποκρούσεις. Δεν είναι τυχαίο που έκανε 50.000 και πλέον φίλους της Μίλαν να χειροκροτούν με ενθουσιασμό, στις ενέργειές του. Εκείνο το βράδυ, όπως και πολλά άλλα βράδια στην καριέρα του, ο Σάββας Θεοδωρίδης ήταν ένας ήρωας... Και ως τέτοιος τιμήθηκε στο Μιλάνο. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε η Μίλαν στον Ολυμπιακό.
Ο Σάββας Θεοδωρίδης άκουσε με προσοχή τον Πάολο Σκαρόνι να λέει «καλωσορίζουμε τον Θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Σάββα Θεοδωρίδη. Καλωσορίζουμε τον Ολυμπιακό!» και αισθάνθηκε τεράστια συγκίνηση. Περίπου 60 χρόνια μετά, ένας τέτοιος αγώνας έμοιαζε τόσο μακρινός... Αλλά οι άνθρωποι της Μίλαν, με τον τρόπο με τον οποίο τίμησαν τον Σάββα Θεοδωρίδη, το έκαναν σαν να είναι... χθες! Παρέδωσαν στον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού τόσα πολλά αναμνηστικά, από εκείνη την αναμέτρηση, στο Σαν Σίρο, που τον έκαναν να δακρύσει.
Το περιοδικό της Μίλαν για το Κύπελλο Ευρώπης της σεζόν 1959-60, αφιερωμένο ειδικά στις δύο αναμετρήσεις. Και εκείνο στο Καραϊσκάκη και εκείνο στο Μιλάνο. Υπέροχες φωτογραφίες, με τον άσο του Ολυμπιακού να κάνει τις αποκρούσεις του.Μία εμφάνιση που είχε αφήσει άφωνους τους ανθρώπους της Μίλαν, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο Σάββας Θεοδωρίδης σταμάτησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία μόλις 26 ετών. Ο ίδιος κέρδισε 12 τρόπαια ως παίκτης και τα τριπλάσια σχεδόν, ως Γενικός Αρχηγός και Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού.
Ο Τσέζαρε Μαλντίνι, ο οποίος ήταν παρών το 1959, έσταζε μέλι για τον Σάββα Θεοδωρίδη. Το επίσημο γεύμα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μίλαν είχε πολλή συγκίνηση, πολλή ιστορία, πολλές αναμνήσεις. Και έλαβε χαρακτήρα ενωτικό, φέρνοντας πολύ κοντά τις δύο ομάδες. Στην Gallery δείτε φωτό και βίντεο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα