Τσιλιανίδης στο gazzetta.gr: «Έχει παίξει ρόλο η αδικία αλλά... αυτοκτονούμε»

Τσιλιανίδης στο gazzetta.gr: «Έχει παίξει ρόλο η αδικία αλλά... αυτοκτονούμε»

bet365

Δεν στέκεται στα διαιτητικά λάθη ούτε στην αδικία. Ο Κοσμάς Τσιλιανίδης, μέσω του gazzetta.gr, δίνει σύνθημα αντεπίθεσης του Αστέρα για να ανέβει βαθμολογικά ενώ μιλάει για την προσωπική του βελτίωση και τα όνειρά του. O «Ίσκο», ο Ανρί, η Φιέρα κι ο Κωφίδης...

Ιταλία – Ουκρανία με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 190+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Στα 4 του χρόνια ξεκίνησε στις Ακαδημίες ομάδας της Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου γεννήθηκε. Εκεί έμαθε να... μπουσουλάει στο ποδόσφαιρο και στα 10 του πήγε στον Ηρακλή όπου ανδρώθηκε παραμένοντας για μέχρι τα 22 του.

Στο «γηραιό» έμεινε 12 χρόνια, παίζοντας σέντερ φορ μέχρι και τη Γ' εθνική. Στην πορεία ήρθε στο δρόμο του ο Αστέρας και στην καριέρα του άρχισαν να έρχονται μεγάλα ματς και φυσικά η Ευρώπη. Με το αστέρι στο στήθος έβαλε και το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ κόντρα στην Χιμπέρνιαν.

Όνειρό του; Να παίξει σε μία από τις «μεγάλες» ομάδες της Ελλάδας ή στο εξωτερικό. Η Ιταλία θεωρεί ότι του πάει και θα ήθελε να παίξει. Είναι περήφανοι γι' αυτόν οι γονείς του κι η μικρότερη αδερφή του. Όταν δεν είναι στο γήπεδο, θα χαλαρώσει στο σπίτι του, θα πίνει καφέ με κανέναν συμπαίκτη του ή θα κάνει βόλτες με τη Φιέρα, το λαμπραντόρ του το οποίο λατρεύει. Τι άλλο κάνει πέρα από την μπάλα; Έχει περάσει στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και δεν αποκλείει να πάρει και το πτυχίο του κάποια στιγμή.

Ίνδαλμά του; Ο Ίσκο, όπως τον φωνάζουν οι συμπαίκτες του πάντως δεν είναι. Μεγάλωσε θαυμάζοντας τον Ανρί. Ο Γάλλος είναι κι η αιτία που υποστηρίζει την Άρσεναλ. Όσο για τον άνθρωπο που του έμαθε πολλά; Ο Σάββας Κωφίδης όντας στις ακαδημίες του Ηρακλή, τον είχε από κοντά. Του μιλούσε συνεχώς, τον συμβούλευε και αναμφισβήτητα έπαιξε ρόλο στην ποδοσφαιρική του διαπαιδαγώγηση. Ο Κωφίδης είναι ένας άνθρωπος που τον θαυμάζει πολύ για την πορεία του τόσο εντός γηπέδων όσο και στη ζωή γενικότερα.

O Κοσμάς Τσιλιανίδης, ένας εκ τω κορυφαίων παικτών του φετινού Αστέρα στο gazzetta.gr, για την φετινή πορεία της ομάδας, τις αδικίες, τα διαιτητικά λάθη αλλά και την πολλή δουλειά που πρέπει να κάνουν οι Αρκάδες για να εκμεταλλευτούν το... βατό πρόγραμμα που ακολουθεί και να ανέβουν βαθμολογικά.

Οι πρώτες 6 αγωνιστικές βρίσκουν τον Αστέρα να έχει μόλις 4 βαθμούς. Γιατί η ομάδα δεν έχει πάρει αυτό που δείχνει μέσα στο γήπεδο ότι αξίζει;

«Βαθμολογικά δεν είμαστε ικανοποιημένοι. γιατί βάσει της εικόνας μας αξίζουμε κάτι διαφορετικό. Δεν μπορούμε όμως να το αλλάξουμε, αυτό που οφείλουμε να κάνουμε όμως είναι να δουλέψουμε πολύ, να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και να αποκτήσουμε συγκέντρωση σε κάποιες φάσεις που δείξαμε ότι δεν την είχαμε. Με Αρη και Ολυμπιακό δεχτήκαμε γκολ στο τέλος, ματς που θα μπορούσαμε να έχουμε άλλους 2 βαθμούς τουλάχιστον».

Δεν αναφέρθηκε καθόλου στις διαιτητικές αδικίες.

«Σίγουρα παίζει ρόλο του αλλά τα ματς όπως τα πήγαμε και έτσι όπως τα διαβάσαμε, δείξαμε ότι ήταν στο χέρι μας. Αυτοκτονήσαμε. Δεχτήκαμε γκολ στο τέλος του ματς με Παναθηναϊκό και Άρη. Μιλάμε για 4 βαθμούς που χάσαμε... μόνοι μας».

Φέτος, έχεις ξεκινήσει πολύ καλά. Πέρα από το γκολ και ασίστ που είχε με Χιμπέρνιαν, σε βλέπουμε να έχεις σημαντικό ρόλο στο μεσοεπιθετικό κομμάτι της ομάδας.

«Σίγουρα δεν είμαι καθαρό εξτρέμ, με τον Τόνσο στην 11άδα γινόμαστε πιο επιθετικοί και 'γω αυτομάτως γίνομαι πιο δραστήριος. Η σεζόν μέχρι στιγμής για εμένα είναι πολύ καλή, αλλά αυτό οφείλεται και στο ότι έχουμε κάνει πολύ καλή προετοιμασία. Ο προπονητής έχει απαιτήσει πιο πολλά από εμένα και με... ανάγκασε να δουλέψω περισσότερο, πιο σκληρά μέσα στο γήπεδο.

Θέλω να δίνω παραπάνω και να γίνομαι καλύτερος κι αυτές οι απαιτήσεις με βοηθούν. Επιθετικά έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση, κάτι που μου έλειπε πέρυσι, ενώ οι δυνάμεις μου είναι σε καλύτερο επίπεδο λόγω της προετοιμασίας. Η ομάδα με στηρίζει, εγώ εντάξει τα πηγαίνει καλά αλλά δεν μου φτάνει αυτό. Θέλω να αρχίσω να σκοράρω και να βοηθάω ουσιαστικά την ομάδα. Πρέπει να συνδυαστεί όλο αυτό με την αποτελεσματικότητα και τη δική μου αλλά και της ομάδας».

Οι αδικίες σάς έχουν επηρεάσει;

«Σίγουρα νιώθουμε την αδικία. Όταν παίζεις 90' και τα δίνεις όλα και έρχεται ένα τέτοιο λάθος σου καταστρέφει για ό,τι πάλεψες, για ό,τι προετοιμάστηκες. Σ' εμάς συνέβη αυτό φέτος δύο φορές: Με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Δεν μένουμε σ' αυτό όμως, συνεχίζουμε να παλεύουμε και ελπίζουμε στη συνέχεια να μη ξανασυμβεί κάτι τέτοιο».

Έγιναν αρκετές μεταγραφές το καλοκαίρι, αλλά η βασική 11άδα αποτελείται από παίκτες που ήταν και πέρυσι στην ομάδα. Πόσο σημαντική είναι η χημεία της ομάδας;

«Όπως ξέρουμε όλοι, η χημεία στο ποδόσφαιρο παίζει τεράστιο ρόλο. Εχουμε αρκετές λύσεις φέτος, τα παιδιά που ήρθαν θέλουν σίγουρα λίγο χρόνο ακόμη για να προσαρμοστούν και είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσουν περισσότερο. Αυτές οι μικρές αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ δείχνουν, όπως είπατε, ότι η χημεία μας είναι ίδια».

Τι να περιμένουμε από τον Αστέρα από εδώ και πέρα;

«Πρέπει να περιμένετε νίκες. Να μπαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο σε κάθε ματς για τη νίκη. Έχουμε μείνει πίσω βαθμολογικά και πρέπει τώρα που το πρόγραμμα γίνεται θεωρητικά πιο βατό να το συνδυάσουμε με τη συγκομιδή βαθμών. Στόχος μας είναι η 5άδα, να εξασφαλίσουμε και φέτος μια θέση που οδηγεί στην Ευρώπη και να κάνουμε καλή πορεία στο Κύπελλο».

Προσωπικός σου στόχος;

«Όπως είπα θέλω να γίνω αρχίσω να σκοράρω και να δίνω ασίστ, ώστε η προσπάθειά μου να έχει αποτέλεσμα και να παίρνει βαθμούς η ομάδα. Φυσικά, όνειρο του κάθε παίκτη είναι να παίξει στην εθνική του. Εγώ αγωνίστηκα σ' όλα τα κλιμάκια της Εθνικής και πιστεύω ότι στο χέρι μου είναι η κλήση και στην πρώτη ομάδα. Τα παραδείγματα των Πασαλίδη-Μανιά είναι μπροστά μας».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα