Μοναδική λύση το VAR, «θέμα» η μη αντίδραση

Θοδωρής Βασίλης
Μοναδική λύση το VAR, «θέμα» η μη αντίδραση

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε από το Περιστέρι με σκυμμένο το κεφάλι λόγω των διαιτητικών λαθών του Κοτσάνη, αλλά και της εμπειρίας του Ατρόμητου να διαχειρίζεται τέτοια ματς.

Επιστροφή χρημάτων* στο Ξάνθη – Λάρισα και σούπερ αποδόσεις στη Superleague από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Βλέποντας κανείς τις διαιτησίες της 5ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Super League καταλαβαίνεις δύο πράγματα για τους Έλληνες διαιτητές. Κάποιοι από αυτούς φαίνεται δεν ξέρουν ούτε τα βασικά και κάποιοι ότι σφυρίζουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Διαιτησίες για γέλια και για κλάματα σε Τούμπα και Περιστέρι, με λάθη στη Νέα Σμύρνη αποδεικνύουν για άλλη μια φορά πως αν δεν μπει άμεσα το VAR τότε θα έχουμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος πολλές αλλοιώσεις αποτελεσμάτων και ομάδες να αδικούνται όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Ατρόμητο. Για άλλη μια αγωνιστική φάνηκε ότι μοναδική λύση είναι το VAR για να σταματήσουν οι όποιες διαιτητικές ανορθογραφίες στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο Περιστέρι ο ΠΑΣ Γιάννινα έδινε το πέμπτο του εκτός έδρας ματς στις έξι πρώτες αγωνιστικές, με την ιδιαιτερότητα ότι και τα πέντε ήταν στην Αθήνα κόντρα σε κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες (με εξαίρεση τον Απόλλωνα), απόρροια του δύσκολου προγράμματος.

Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη, έχοντας και την εμπειρία από το ματς Κυπέλλου στο ίδιο γήπεδο, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να υπηρετήσουν στο απόλυτο το πλάνο του προπονητή. Μετά το πρώτο πεντάλεπτο όπου ο Ατρόμητος ήταν πιο ζωντανός, κατάφεραν να φέρουν το ματς στα μέτρα τους.

Με τον Λίλα κυρίαρχο στη μεσαία γραμμή να κερδίζει όλες τις μονομαχίες, οι Ηπειρώτες ήταν φαρμακεροί στις αντεπιθέσεις τους και σε μία από αυτές ο Ξύδας ανατράπηκε από τον Μπρούνο με τον διαιτητή Κοτσάνη στα τρία μέτρα να μην δίνει την παράβαση. Ο Ατρόμητος ήταν μπλοκαρισμένος, με τον ΠΑΣ να είναι αυτός που απειλούσε και παραλίγο να σκοράρει με τον Μυστακίδη.

Ο ΠΑΣ έδειχνε να έχει φέρει το ματς στα μέτρα του, με τους Περιστεριώτες στο ίδιο διάστημα να έχουν θέμα στην τελική πάσα. Τελικά ο Ατρόμητος στην πρώτη πραγματικά καλή του στιγμή ήταν αυτός που σκόραρε με την κεφαλιά του Κουλούρη στο 38' σε ένα σημείο του αγώνα που οι Ηπειρώτες πίστευαν ότι μπορούν να φύγουν με βαθμό ή βαθμούς.

Το γκολ αυτό επηρέασε αρνητικά τους παίκτες του Πετράκη προκαλώντας τους εκνευρισμό, οι οποίοι στην επανάληψη δεν εμφανίστηκαν ποτέ. Ο Ατρόμητος κυριάρχησε πλήρως, διαχειρίστηκε τέλεια το ματς και αν δεν ήταν ο Βελλίδης θα μπορούσε να είχε πετύχει και άλλα γκολ. Από την πλευρά του ο Γιάννης Πετράκης αποφάσισε να ρισκάρει και να τα παίξει όλα για όλα με την είσοδο των Αθανασιάδη και Κρίζμαν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Και αυτό γιατί στο κέντρο υπήρχε πρόβλημα με τον Λίλα από το ξεκίνημα της επανάληψης να γυρίζει στα στόπερ λόγω αναγκαστικής αλλαγής του Μιχαήλ. Χωρίς σωστή ανάπτυξη, ο ΠΑΣ δεν κατάφερε να βγάλει φάσεις (με εξαίρεση ένα σουτ του Κρίζμαν) και η ήττα ήρθε φυσιολογικά.

Έτσι, με τις αποφάσεις του Κοτσάνη, αλλά και την εμπειρία του Ατρόμητου να σκοράρει στην πρώτη του ευκαιρία και στη συνέχεια να... σβήσει το ματς ήρθε η τέταρτη ήττα για τους Ηπειρώτες στις έξι πρώτες αγωνιστικές.

Πλέον με το δύσκολο πρόγραμμα να έχει βγει (μην ξεχνάμε πέντα από τα έξι πρώτα ματς στην Αθήνα), στον ΠΑΣ έχουν την ευκαιρία στην διακοπή να δουλέψουν στις αδυναμίες που έδειξε χθες (μηδέν αντίδραση μετά το γκολ) αλλά και στην πλήρη ένταξη του Αθανασιάδη ώστε να αποτελέσει αρχής γενομένης από το ματς με τον Παναιτωλικό η βασική επιθετική αιχμή της ομάδας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα