Να μη μπορείς να χαρείς τα ρεκόρ σου…

Να μη μπορείς να χαρείς τα ρεκόρ σου…

Να μη μπορείς να χαρείς τα ρεκόρ σου…

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης βλέπει, όπως όλοι, τον ΠΑΟΚ να πετυχαίνει ένα ιστορικό ρεκόρ στο ξεκίνημα της σεζόν και να δείχνει έτοιμος, όσο ποτέ άλλοτε, για να φτάσει πολύ μακριά…

Επιστροφή χρημάτων* στο Ξάνθη – Λάρισα και σούπερ αποδόσεις στη Superleague από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει για πρώτη φορά στην ιστορία του το «έξι στα έξι» στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και ειλικρινά δεν μπορεί να το χαρεί. Υπάρχει κόσμος που δεν το χαίρεται. Λες και το κάνει κάθε σεζόν και τώρα που το πέτυχε, απαγορεύεται να το χαρεί. Καλή δε λέμε η κριτική, σωστές οι επισημάνσεις και οι όποιες απαιτήσεις, αλλά ειλικρινά, υπάρχει έστω κι ένας φίλαθλος του «Δικεφάλου», που δεν χαίρεται για το εντυπωσιακό σερί της ομάδας του;

Όχι για έναν, αλλά πολλούς λόγους πρέπει να είναι σήμερα υπερήφανοι και χαρούμενοι για όσα έχει πετύχει η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Έχουμε και λέμε:

- Την έχει ξαναδεί να κάνει το 6/6 από την 1η μέχρι την 6η αγωνιστική; Όχι.

- Την έχει ξαναδεί να μετράει 11 σερί νίκες στο πρωτάθλημα, μετά τις πέντε στο φινάλε της περσινής σεζόν; Όχι.

- Την έχει ξαναδεί να έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ στις πρώτες έξι αγωνιστικές; Μάλλον όχι! (γιατί εδώ θέλει πολύ ψάξιμο στα 59 χρόνια συνεπούς και αδιάληπτης παρουσίας στη μεγάλη κατηγορία).

- Εχει ξαναδεί τον προπονητή της ομάδας του να μετράει ποσοστό νικών πάνω από 77% σε δεκατέσσερις μήνες παρουσίας του στον πάγκο της ομάδας; Όχι.

Μια ομάδα που ας μην ξεχνάμε έχει αρχίσει να παίζει στα… κόκκινα από τα τέλη Ιουλίου και μέχρι τώρα έχει μετρήσει πάνω από 10 παιχνίδια, σε Ελλάδα και Ευρώπη, υψηλής έντασης.

Το αποτέλεσμα είναι άκρως θετικό, ότι κι αν λένε όσοι επιμένουν να υποστηρίζουν πως ο ΠΑΟΚ δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο, ξεχνώντας ότι αναφέρονται σε μια ομάδα που πέρασε «σβηστά» στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, άγγιξε το θαύμα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και στο πρωτάθλημα είναι αήττητη. Με τη βοήθεια της τύχης; Ναι, (και) με τη βοήθεια της τύχης. Κι αυτή χρειάζεται στο ποδόσφαιρο, τι να κάνουμε, αποτελεί κομμάτι του.

Όσοι ξέρουν αντιλαμβάνονται το πόσο σημαντικό είναι για την ψυχολογία και τη νοοτροπία της ομάδας να έχει βγάλει αυτή την πρώτη σειρά των 15 επίσημων αγώνων χωρίς σημαντικές απώλειες και χωρίς να έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο. Δηλαδή, τι θα γίνει αν αρχίσει να παίζει -που όλοι αυτό περιμένουμε….- καλό ποδόσφαιρο;

Γι’ αυτό κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου εκνευρίστηκε από τις συνεχόμενες ερωτήσεις για την εικόνα της ομάδας του, ευτυχώς για τους κακοπροαίρετους πρόλαβε και ζήτησε συγγνώμη, μην τρέχει και πάλι στα δικαστήρια, σε μια χρονική περίοδο, όπου ο «Δικέφαλος» είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ έχει ρίξει μια «τεσσάρα» στη βασική ανταγωνίστρια για το δεύτερο εισιτήριο της πρόκρισης. Χαριτολογώντας, ένας νεαρός συνάδερφος, ο Μάνος Τσαλγατίδης, το βράδυ της Κυριακής, γύρισε και μου είπε, αφού είχαν σβήσει τα φώτα στην αίθουσα Τύπου της Τούμπας και είχε περάσει ώρα από το ξέσπασμα του Λουτσέσκου: Τρία πράγματα μην τον ρωτήσεις αυτό το διάστημα, πρώτον για τη φόρμα της ομάδας, δεύτερο για την ΑΕΚ και το τι έγινε πέρσι στο πρωτάθλημα και τρίτον για τον Αμρ Ουάρντα. Ε, δεν έχει και άδικο…

Οι «απέναντι» μπορούν να λένε και να υποστηρίζουν ότι θέλουν. Δικαίωμά τους. Σεβαστή η γνώμη τους, η άποψή τους. Το ταμπλό, πάντως, δεν τους δικαιώνει, άλλα δείχνει, δυστυχώς γι’ αυτούς. Μάλιστα, θα μπορούσε σήμερα να έδειχνε +5, από τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου, αν δεν υπήρχε αυτό το μείον δύο από την περσινή σεζόν.

Για να μη μιλήσουμε για τη διαιτησία. Στην πλειάδα των μέτριων Ελλήνων ρέφερι, θυμηθείτε τον Διαμαντόπουλο στο Ηράκλειο, ήρθαν και προστέθηκαν Τάτσης και Κρέτσιμος. Ο πρώτος εκνεύρισε τους πάντες με τα σφυρίγματά του. Ο δεύτερος συνεχίζει από εκεί που τελείωσαν ο Καμπούρης στη Νέα Σμύρνη, ο Τζογκάι στο Καραϊσκάκη (για να μη λέμε μόνον για τους δικούς μας) βγάζοντας όλη την Ελλάδα… τυφλή στις περιπτώσεις του Βιεϊρίνια και του Πρίγιοβιτς.

Στο μόνο που συμφωνούμε απόλυτα είναι πως καμία ομάδα δεν κατέκτησε το πρωτάθλημα από την 6η αγωνιστική. Αυτό, όμως, δεν απαγορεύει σε κανέναν φίλο του ΠΑΟΚ να ονειρεύεται, ότι μετά από τέτοιο ξεκίνημα, ποιος ξέρει τον Μάιο μπορεί να είναι αυτός που θα πανηγυρίζει τον τίτλο….

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.