Οι «ερυθρόλευκες»... ακτίνες του ντέρμπι του ΟΑΚΑ

Δημήτρης Τομαράς
Οι «ερυθρόλευκες»... ακτίνες του ντέρμπι του ΟΑΚΑ

bet365

Το Gazzetta.gr περνάει από... ακτίνες τους παίκτες του Ολυμπιακού μετά το 1-1 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο σκόρερ Φορτούνης, ο Γκιγιέρμε που χάλασε την εικόνα του στην φάση του 1-1 και ο μοιραίος Φετφατζίδης.
Ας δούμε λοιπόν τα πεπραγμένα των παικτών των Πειραιωτών:
ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ: Καλή η εμφάνιση του Γιαννιώτη στο πιο μεγάλο μέρος της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ. Στο 14' είχε μία καλή επέμβαση πάνω σε σουτ του Λιβάια που έγινε μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού. Στο 15' έβγαλε και ένα σουτ του Μπακασέτα. Στο 19' μπλόκαρε μία προσπάθεια του Γκάλο από μακριά μετά από εκτέλεση φάουλ. Στο 22' είδε την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι από προσπάθεια του Μπακασέτα και στο 29' είχε νέο μπλοκάρισμα της μπάλας. Στο 80' είδε πάντως ένα σουτ του Μοράν να φεύγει λίγο έξω. Στην φάση του 1-1 καίρια ευθύνη δεν έχει.
ΟΜΑΡ: Στο α' μέρος δεν κινήθηκε σε τόσο καλά επίπεδα αμυντικά αλλά και επιθετικά. Στην επανάληψη ανέβηκε, βελτιώθηκε και είχε και ένα κομβικό κόψιμο πάνω σε σουτ του Χουλτ στο 76'.
ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Θετικός στο α' μέρος και εξαιρετικά μαχητικός και στην επανάληψη. Είχε αρκετές κερδισμένες... μονομαχίες αλλά επιθετικά δεν ήταν τόσο ανεβασμένος και καλός κυρίως γιατί ο Λάζαρος δεν ήταν τόσο καλή μέρα παίζοντας μπροστά του. Πάντως και ο Ομάρ και ο Τσιμίκας για τα δεδομένα τους έπρεπε να είχαν πάει πιο καλά. Σίγουρα οι στόπερ του Ολυμπιακού πήγαν πιο καλά από αυτούς.
ΜΕΡΙΑ: Στο 11' είχε ένα καίριο και καλό κόψιμο πάνω στον Κλωναρίδη που έβγαινε απέναντι στον Γιαννιώτη. Στο 46' κέρδισε την κίτρινη στον Λιβάια μετά από αγκωνιά που του έριξε ο Κροάτης παίκτης της ΑΕΚ στον αέρα. Συνολικά θετικό το πρόσημό του από αμυντικής πλευράς ενώ σε κάποιες στιγμές κρατούσε και μπάλα και ηρεμούσε το ματς.
ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ: Δεν έχει κάνει το μεγάλο λάθος στο ματς. Αρκετά σταθερός και με απομακρύνσεις κυρίως στον αέρα. Σταθερός ο Σέρβος άσος. Λίγο πριν το τέλος είχε και τύχη με το μέρος του σε φάση που του έφυγε αντίπαλός του για να κάνει όμως μία κεφαλιά άουτ.
ΚΑΜΑΡΑ: Στο α' μέρος ο Καμαρά είχε και αμυντικά και δημιουργικά θέματα. Στην επανάληψη το αγωνιστικό του πρόσωπο ήταν βελτιωμένο και σε αυτό τον βοήθησε η συνύπαρξη με Γκιγιέρμε.
ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ: Με διαφορά ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού στο α' μέρος. Με μεγάλες βοήθειες και αμυντικά αλλά και δημιουργικά. Ακόμα και σε δύσκολες φάσεις όταν ο Καμαρά έχασε την μπάλα στο κέντρο προς το τέλος του α' μέρους που την... καθάρισε ή ένα διώξιμο με κεφαλιά στο 42' που ήταν καθοριστικό. Πολύ καλός και με καίριες απομακρύνσεις και στο β' μέρος. Στο τέλος όμως χαλάει την εικόνα του καθώς χάνει την κεφαλιά από τον Μπακασέτα για να γίνει το 1-1 στο ματς.
ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Μαζί με τον Γκιγιέρμε ξεχώρισαν στο ματς του ΟΑΚΑ και θα ήταν κορυφαίοι εάν ο Βραζιλιάνος δεν έχανε τον σκόρερ της ΑΕΚ, Τάσο Μπακασέτα. Στο 27' είχε ένα... γέμισμα σαν σουτ με φάλτσο που μπλόκαρε ο Μπάρκας. Στο 32' είχε ένα καλό κόψιμο από πίσω στον Μπακάκη σε φάση που πήγε να απειλήσει η ΑΕΚ. Στο 44' είχε την πολύ καλή πάσα στον Χασάν στην φάση που είχε δοκάρι ο Αιγύπτιος. Στο 58' έχει βάλει ένα εξαιρετικό γκολ με τελείωμα για το 0-1. Στο β' μέρος ήταν πιο θετικός σε σχέση με το α' ημίχρονο. Η αλλαγή του έδειξε να επηρεάζει την ομάδα του.
ΛΑΖΑΡΟΣ: Ματς κάτω του μετρίου για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο κόντρα στην παλιά του ομάδα. Κέρδισε κάποια φάουλ και στο 42' είχε μία σκαφτή μπαλιά απευθείας στα χέρια του Μπάρκα. Γενικά δεν κινήθηκε όμως στα γνωστά πολύ καλά του επίπεδα και φάνηκε επηρεασμένος. Είχε διάθεση και προσπάθησε αλλά δεν του βγήκε το ματς.
ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Πολύ πιο καλός στο 2ο ημίχρονο σε σχέση με τον 1ο ο Πορτογάλος. Στην φάση του 58' όπου ο Φορτούνης σκοράρει με εξαιρετικό τρόπο έχει κομβική συμμετοχή. Από την πάσα του Πορτογάλου έρχεται το 0-1 του αρχηγού των Πειραιωτών. Γενικά στην επανάληψη είχε αρκετά ανεβάσματα και προκάλεσε... ρήγματα στην άμυνα της ΑΕΚ. Ωστόσο στην φάση του 1-1 είναι ο παίκτης που δεν μπορεί να κόψει την σέντρα του Γκάλο προς τον Μπακασέτα. Στο τέλος έχει την κούρσα αλλά και την μπαλιά στο χαμένο τετ α τετ του Φετφατζίδη.
ΧΑΣΑΝ: Στο 44' έχασε την πιο μεγάλη φάση του α' μέρους για τον Ολυμπιακό έχοντας δοκάρι σε τετ α τετ μετά από εξαιρετική πάσα του Φορτούνη. Στο 75' είχε μία ακόμα χαμένη φάση με κεφαλιά που αποκρούστηκε. Στο πρώτο μέρος φαινόταν... αποκομμένος από το παιχνίδι των Πειραιωτών παρά την φάση που είχε. Στην επανάληψη προσπάθησε πιο πολύ αλλά συνολικά δεν έχει κάνει ένα καλό παιχνίδι. Βγήκε με τραυματισμό από το ματς.
ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ: Μπήκε στο ματς έχοντας πρόθεση να κρατήσει ψηλά τον Ολυμπιακό και να βγάλει επιθέσεις. Έδειξε μεσοεπιθετικά μία... ζωντάνια ωστόσο έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 1-2 με χαμένο τετ α τετ στο τέλος κι έγινε μοιραίος για την ομάδα του!
ΤΟΥΡΕ: Η εμπειρία του και η ποιότητά του τον βοήθησαν στο να κερδίσει κάποιες μπαλιές. Δεν έχει κάνει την πολύ μεγάλη φάση και επειδή μπήκε στον άξονα ο Ολυμπιακός δεν είχε τα τρεξίματα που είχε πριν. Με την είσοδό του σαν να έχασε μέτρα στον άξονα πάντως ο Ολυμπιακός και έδειχνε να επηρεάζεται.
ΓΚΕΡΕΡΟ: Μπήκε προς το τέλος του ματς στην θέση του τραυματία Χασάν. Ήταν ο κλασικός Γκερέρο με πίεση προς τον αντίπαλο και αρκετά τρεξίματα και προσπάθησε να βοηθήσει και δημιουργικά αλλά και επιθετικά. Στην χαμένη ευκαιρία του Φετφατζίδη στο τέλος έχει συμμετοχή καθώς εκείνος είναι ο τελευταίος που τον τροφοδοτεί (σ.σ. μετά τον Ποντένσε).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα