Το τρένο δεν κάνει διακρίσεις!

Το τρένο δεν κάνει διακρίσεις!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Το τρένο δεν κάνει διακρίσεις!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που πέρασε και από το Αγρίνιο, την νέα επαφή κλάσης του Μακέντα, τον Αποστολάκη και όσους έπιασαν την ευκαιρία του Δώνη από τα μαλλιά!

Το τρένο του Δώνη δεν κάνει διακρίσεις. Δεν σταματάει πουθενά. Μετά το 5Χ5 στο πρωτάθλημα, οι μπέμπηδες του Έλληνα τεχνικού πέρασαν και από το Αγρίνιο στην πρώτη αγωνιστική του Κυπέλλου και συνεχίζουν να τρελαίνουν κόσμο με την αποτελεσματικότητά τους! Μετά από τρία χρόνια, ο Παναθηναϊκός φεύγει νικητής από το γήπεδο του Παναιτωλικού και το αποψινό αποτέλεσμα αποκτά μεγαλύτερη αξία, αν σκεφτεί κανείς πως στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν έντεκα γηγενείς, στην συντριπτική τους πλειοψηφία κάτω των 23 ετών!

Οι μόνοι ´´έμπειροι᾽᾽στην ενδεκάδα ήταν ο Οικονόμου στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Τζανδάρης στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ακόμη μία απόδειξη για το πόσο σωστά δουλεύει μέχρι στιγμής ο Δώνης στο Κορωπί, παρουσιάζοντας ένα ανταγωνιστικό σύνολο ακόμη και με την απουσία αρκετών από τους έως τώρα βασικούς.

Αυτή την φορά, μπροστάρης για την νίκη ήταν ένας... πρώην μπέμπης. Ο Φεντερίκο Μακέντα. Ο Ιταλός στράικερ πέτυχε το δεύτερό του γκολ σε τρεις συμμετοχές, με ακόμη μία σούπερ επαφή μέσα στην περιοχή. Ο ‘’Κίκο᾽᾽ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα για δεύτερο σερί ματς, έπειτα από μία κλασσική κίνηση σέντερ φορ. Και αν κόντρα στον ΠΑΣ εκτέλεσε σχεδόν μόνος του από το ύψος του πέναλτι, απόψε πετάχθηκε στο πρώτο δοκάρι με αμυντικό στην πλάτη και έβαλε άψογα το σώμα του, ώστε να στείλει την μπάλα στην απέναντι γωνία. Υπέροχο τελείωμα, ελπιδοφόρο ξεκίνημα δίχως άλλο από τον έμπειρο στράικερ που δείχνει να προσαρμόζεται απόλυτα στα καινούριο ποδοσφαιρικό περιβάλλον και σε όσα ζητάει ο Δώνης.

Σε αντίθεση με τα ματς του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο. Δεν είχε ηρεμία στην κυκλοφορία της μπάλας, έκανε εύκολα λάθη ενώ μεσοαμυντικά είχε τα θεματάκια του. Πράγματα ίσως και λογικά με δεδομένο πως αυτή η ενδεκάδα δεν έχει συνοχή μεταξύ της και ήθελε τον χρόνο της πάνω στο χορτάρι.

Παρόλα αυτά, το ᾽᾽τριφύλλι᾽᾽ θα μπορούσε να προηγηθεί με το πέναλτι του Σταϊκου που έβγαλε όμορφα ο Γιαννακόπουλος, όπως, θα μπορούσε να βρεθεί και πίσω στο σκορ αλλά ο Κότσαρης έκανε σημαντική επέμβαση στο τετ-α-τετ με τον Καμαρά.

Μετά το 60᾽ και έπειτα από ένα απόλυτα ισορροπημένο τέταρτο, ο Παναθηναϊκός πάτησε το... γκάζι και σε συνδυασμό με την ξεκάθαρη έλλειψη ενέργειας των παικτών του Παναιτωλικού, η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε.

Η είσοδος του Δώνη βελτίωσε προς το καλύτερο την κυκλοφορία της μπάλας, η πρόδος του Αποστολάκη από δεξιά έφερε περισσότερα και πιο επιθετικά ανεβάσματα και φαινόταν πως αυτό που έλειπε ήταν μια καλή συνεργασία. Η διαφορά των δύο ομάδων στα τρεξίματα ήταν τεράστια.

Η μπάλα έφτανε σωστά και με σχετική ευκολία έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού και η άψογη συνεργασία στο 84᾽ του Αποστολάκη με τον Μακέντα έφερε το γκολ της νίκης.

Ένα γκολ που θα είχε έρθει πιο νωρίς αν ο Βέργος και ο Καμπετσής ήταν πιο ομαδικοί. Στο πρώτο μέρος ο Βέργος προτιμά να τελειώσει μόνος του την φάση έξω από την περιοχή, αντί να δώσει στον αμαρκάριστο συμπαίκτη του. Κάτι που έκανε και ο έτερος νεαρός φορ του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος, σουτάροντας από το πλάι αντί να παίξει την μπάλα στον ολομόναχο Βέργο. Κάθε φάση για αυτά τα νεαρά παιδιά πρέπει να είναι και θα είναι ένα μάθημα, μία ευκαιρία να βελτιωθούν.

Η έκτη σερί νίκη, λοιπόν, είναι γεγονός. Ο Δώνης συνδύασε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα με την ευκαιρία σε αρκετούς πιτσιρικάδες που μέχρι τώρα δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Ποιοι έπιασαν την ευκαιρία από τα μαλλιά;

Δεδομένα ο Αποστολάκης παίζοντας ως δεξί μπακ-χαφ και η εμφάνισή του στο δεύτερο ημίχρονο δείχνει πολλά για ένα νεαρό παιδί που δεν του έβγαινε το παιχνίδι στο πρώτο. Το πάλεψε, βελτιώθηκε και έβγαλε μία εξαιρετική ασίστ. Κι όλα αυτά στο γήπεδο που η ποδοσφαιρική Ελλάδα έμαθε και τον πατέρα του Στράτο!

Από κει και πέρα, καλό παιχνίδι έκαναν και οι Θεοχάρης, Παντελάκης, ειδικά στο δεύτερο μέρος ενώ άριστος κάτω από τα δοκάρια του ήταν και ο Κότσαρης, έχοντας την σημαντική απόκρουση στο πρώτο ημίχρονο, μεταδίδοντας εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.