Το 73% του Ολυμπιακού, τα γκολ από πίσω και ο συνδυασμός έδρας-τίτλου…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Το 73% του Ολυμπιακού, τα γκολ από πίσω και ο συνδυασμός έδρας-τίτλου…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει στο blog του στο gazzetta το μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ μέσα από τη δική του σκοπιά

Βλέπεις τα (χθεσινά) αποτελέσματα των ντέρμπι σε όλη την Ευρώπη...Γιουβέντους-Νάπολι 3-1, Τσέλσι-Λίβερπουλ 1-1, Ρεάλ-Ατλέτικο 0-0, Ρόμα-Λάτσιο 3-1…

Την περασμένη εβδομάδα…Άϊντχοβεν-Άγιαξ 3-0, Φενέρμπαχτσε-Μπεσίκτας 1-1, Παρτίζαν-Ερυθρός Αστέρας 1-1, Γιάνγκ Μπόϊς-Βασιλεία 7-1…Και πιο πίσω…Μπενφίκα-Σπόρτινγκ 1-1, Σέλτικ-Ρέϊντζερς 1-0 κλπ, κλπ…

Στα ντέρμπι παντού και πάντοτε μετράει η έδρα. Ο γηπεδούχος μίνιμουμ δεν επιτρέπεται να χάσει…

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε τον ΠΑΟΚ. Παραδοσιακά τον «έχει». Σε 60 εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος, επί Α΄ Εθνικής, τον έχει νικήσει στα 44! Το ποσοστό ξεπερνάει το 73%!!! Ο ΠΑΟΚ έχει εννιά διπλά κι έχει σώσει εφτά ισοπαλίες.

Κι από αυτά τα εννιά διπλά, τα πέντε στα 30 τελευταία χρόνια είναι: το ένα στη Ριζούπολη (2-1 το 2004), το ένα κεκλεισμένων των θυρών (2-1 το 2005-06), τα δύο (1-0, σε πρωτάθλημα και πλέϊ οφς) το 2010 στο χειρότερο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού εδώ και 23 χρόνια και το τελευταίο (2-1) το Δεκέμβριο του 2014.

Σε αυτό το διάστημα των 30 ετών, ο ΠΑΟΚ έχει μία ισοπαλία! Το 0-0 σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι το 2013. Απαραίτητη σημείωση: Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΠΑΟΚ έχει πέντε διπλά και μόλις ένα Χ. Είναι γιατί διαχρονικά στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει το σκεπτικό, «και μία ισοπαλία σε ντέρμπι, στο πρόγραμμα είναι». Κακή, όμως, δεν την λες την ισοπαλία, υπό νορμάλ συνθήκες, όπως σήμερα. Αν όμως «τρελαθεί» η ομάδα και η εξέδρα για «νίκη και μόνο νίκη», πιο εύκολο από τον άσο είναι να έρθει το διπλό, με το να πάει η ομάδα όλη φουλ μπροστά, αφήνοντας χώρους για αντεπιθέσεις…

Από εκεί και πέρα, εξυπακούεται ότι ο στόχος για τον Ολυμπιακό πρέπει να είναι η νίκη και το +5 από την 5η αγωνιστική! Το Καραϊσκάκη είναι έδρα και πρέπει αυτό το όπλο να το αξιοποιήσει.

Για όσους το έχουν ξεχάσει, από τις 12.11.1989 έως τις 23.2.2003, ο Ολυμπιακός έπαιξε εντός έδρας με τον ΠΑΟΚ σε 17 παιχνίδια, 13 για το πρωτάθλημα και τέσσερα για το Κύπελλο και τον κέρδισε και στα 17!!!

Στα δε τρία τελευταία παιχνίδια ο Ολυμπιακός έχει τρεις νίκες, όλες στο γκολ (1-0, 2-1, 1-0). Και δεν ξέρω πόσο συγκυριακό είναι ότι όλες έχουν έρθει από αμυντικογενείς παίκτες του!!! Το 2016 από γκολ του Ομάρ, πρόπερσι από γκολ του Μιλιβόγεβιτς και πέρσι από γκολ του Ένγκελς…Άρα, είναι παιχνίδια αυτά στα οποία οι παίκτες που έρχονται από πίσω, μπορεί να φανούν καθοριστικοί…

Για τους προληπτικούς, σε αυτά τα 30 τελευταία χρόνια, τα μεταξύ τους ντέρμπι που γίνονται μήνα Σεπτέμβρη η, αρχές Οκτώβρη, έχουν πάντοτε νικητή τον Ολυμπιακό. Είτε εντός έδρας (1-0 το 1993, 2-0 το 2006, 2-1 το 2011), είτε στην Τούμπα (2-1 το 2009, 2-0 το 2015)!

Τέλος πάντων, για να καταλήξω, αν θέλει ο Ολυμπιακός να διεκδικήσει φέτος το πρωτάθλημα με άλλες πιθανότητες σε σχέση με πέρσι, πρέπει να εκμεταλλευθεί τον παράγοντα έδρα. Όλα τα άλλα, είναι να ΄χαμε να λέγαμε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.