Φαβορί ξανά λόγω χαρακτήρα κι αποδυτηρίων!

Φαβορί ξανά λόγω χαρακτήρα κι αποδυτηρίων!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Φαβορί ξανά λόγω χαρακτήρα κι αποδυτηρίων!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εξηγεί γιατί η Α.Ε.Κ. έχει τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα, γράφει για την άριστη διαχείριση της ομάδας, τον Λόπες και έχει υστερόγραφα

Τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα σημείωσε στο κείμενο του αγώνα μεταξύ του ΟΦΗ και της ΑΕΚ εδώ στο gazzetta.gr ο Παναγιώτης Παλλαντζάς. Οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν χαρακτήρα πρωταθλητών και έφτασαν σε μια πολύ εύκολη επικράτηση επειδή εκείνοι τη μετέτρεψαν σε τέτοια σε διάστημα μόλις 12 λεπτών! Κι αυτό διότι προηγήθηκε στο 20ο λεπτό και στο 32' ήρθε το λάθος του Κομεσίδη που δεν άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτο ο Κλωναρίδης και ταυτόχρονα η αποβολή και το γκολ του Γκάλο. Ε, 0-2 στο 32' και με παίκτη λιγότερο ο αντίπαλος, απλά σημαίνει πως η σεμνή τελετή έλαβε τέλος και ότι η ΑΕΚ επέστρεψε στο δρόμο των επιτυχιών με μια μικρή παρένθεση στην Θεσσαλονίκη όπου ήρθε η ήττα κόντρα στην εικόνα του αγώνα.

Νέο παιχνίδι στα φρουτάκια! Το «Rise of Olympus» προσγειώθηκε στην Sportingbet.gr!

Είχε τεράστια σημασία και το σημειώναμε συνέχεια την προηγούμενη εβδομάδα να υπάρξει αντίδραση από την πρωταθλήτρια. Να δείξει σωστό χαρακτήρα και να αποδείξει – επιβεβαιώσει ότι οι δυο στραβές σε Champions League και Super League ήταν απλά δυο κακές παρενθέσεις. Μπροστά της είχε μια πρόκληση. Μια δύσκολη αναμέτρηση λόγω έδρας, αλλά καλής ευκαιρίας για ανάκαμψη λόγω δυνατοτήτων αντιπάλου και ρόστερ. Διότι στην πραγματικότητα ο ΟΦΗ έχει δείξει σε όλα αυτά τα ματς που έχει δώσει έως τώρα πως αποτελεί ένα πολύ προβληματικό αγωνιστικό πρότζεκτ. Κυρίως επειδή λείπουν οι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο ρόστερ και ταυτόχρονα επειδή έχει απίθανα προβλήματα σε στατικές φάσεις και στον άξονά του!

Η πρωταθλήτρια όμως πήγε στην Κρήτη με τη ψυχολογία στα... τάρταρα και στο μεταξύ με το μαντάτο ότι δεν δύναται να υπολογίζει στον κορυφαίο της ποδοσφαιριστή: τον Μάρκο Λιβάια. Την ίδια ώρα ακολουθούν ματς όπως αυτό με την Μπενφίκα για τον όμιλο του Champions League και μια εβδομάδα μετά ντέρμπι στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό, το οποίο ανάλογα με την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, μπορεί και να δίνει τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να επιστρέψει και να παραμείνει μόνη πρώτη στη βαθμολογία. Έχοντας μάλιστα βγάλει ένα σημαντικό πρόγραμμα αναμετρήσεων με σημαντικές εκτός έδρας αποστολές και δυο ντέρμπι...

Τα παραπάνω δεδομένα μετέτρεπαν σε μεγάλη πρόκληση για την Ένωση τη... μάχη της Κρήτης με τον ΟΦΗ. Σίγουρα ήταν το απόλυτο φαβορί και το επιβεβαίωσε στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα όπου φάνηκε πως θα είναι το αφεντικό και ότι από την απόδοση των ποδοσφαιριστών της θα κριθεί και το αποτέλεσμα, όμως είχε θέματα να διαχειριστεί όπως προαναφέραμε. Σημαντικά ζητήματα που δείχνουν από τι είναι φτιαγμένη η κάθε ομάδα, τη δυναμική του ρόστερ της, το μέταλλό της και το κυριότερο για μια πρωταθλήτρια: αν έχει το χαρακτήρα που της προσφέρει η κούπα που έχει κατακτήσει και της ανήκει.

Ήταν όλα τόσο ευχάριστα για την ΑΕΚ στο Ηράκλειο της Κρήτης, ειδικά από τη στιγμή που δεν επηρέασε και τη διεξαγωγή του αγώνα ο... Ζορμπάς, όπου έμοιαζε δεδομένο ότι κάτι κακό θα συμβεί! Δεν γινόταν... Με αποτέλεσμα να έρθει το χειρότερο όλων μαντάτο. Αυτό που σε υποχρεώνει να λες «στα κομμάτια να πάει και το διπλό, στα κομμάτια και οι τίτλοι», αφού πρόκειται για σοβαρό τραυματισμό ποδοσφαιριστή. Οποιοσδήποτε κι αν είναι, από οποιοδήποτε club. Δεν υπάρχει τίποτα πάνω από αυτό, από την υγεία των παιδιών που παίζουν κάθε Σαββατοκύριακο (και μεσοβδόμαδα) ποδόσφαιρο.

Νέος άτυχος για την ΑΕΚ, ο έβδομος με χιαστούς δυστυχώς, ο Έλντερ Λόπες. Ένας τόσο ωραίος τύπος, ευχάριστος και με φοβερό χιούμορ. Είναι συγκλονιστικό να βλέπεις τα δάκρυά τους και να μη μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα για να βοηθήσεις. Τα όσα ακολούθησαν απλά συνιστούν τη δεύτερη βασική αιτία για την οποία η Ένωση είναι η κάτοχος του πρωταθλήματος και μια εκ των φαβορί (αν όχι το πρώτο απ' όλα) για να επαναλάβει τον θρίαμβό της... Τα αποδυτήρια της ομάδας, η λέξη «οικογένεια» που μοιάζει τόσο τετριμμένη (και είναι) αλλά αποτελεί την πραγματικότητα που εκφράζει το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ, η αγάπη και η στήριξη στα δύσκολα, συνιστούν το πλέον φανερό και ξεκάθαρο μυστικό της πρωταθλήτριας.

Φάνηκε από το τέρμα του κορυφαίου (και) στην Κρήτη Τάσου Μπακασέτα ο οποίος έτρεξε με το που σκόραρε να πάει στον Βασίλη Λαμπρόπουλο και να το πανηγυρίσει μαζί του, μπροστά του, γιατί ένα λάθος δεν επιτρέπεται -στην πραγματικότητα απαγορεύεται- να ακυρώνει οτιδήποτε, πόσο μάλλον έναν ποδοσφαιριστή με τρομακτική προσφορά στο club όπως ο Λαμπρόπουλος. Αποδείχτηκε και έπειτα με τον Λόπες. Στον τρόπο που Μπακάκης και Λαμπρόπουλος, δυο παιδιά που γνωρίζουν το μέγεθος της ζημιάς έχοντας βιώσει ανάλογο τραυματισμό (ο «Λαμπρό» δις παρακαλώ) έχουν στα χέρια τους τον Πορτογάλο μπακ και τον οδηγούν στα αποδυτήρια.

Αποδείχθηκε (και) μέσα στα αποδυτήρια στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» όπου το κλίμα θύμιζε... Μεγάλη Παρασκευή... Ο Λόπες μέσα στα δάκρυά του έβρισκε τη δύναμη να λέει κάτι αστείο για να βοηθήσει να ξεπεραστεί λίγο η «μαυρίλα» που διέκρινε όλους. Το πιο σημαντικό είναι ότι θα φανεί στην πορεία του τραυματισμού του και της αποκατάστασής του όπως σε όλους τους υπόλοιπους, αφού θα έχει όλα τα παιδιά, τους συμπαίκτες του, τα αδέρφια του, δίπλα του...

Αυτό που έχει πετύχει η ΑΕΚ στο ποδοσφαιρικό της τμήμα, ανεξάρτητα από όλα τα υπόλοιπα, είναι και το σημείο κλειδί της επιτυχίας αυτής της ομάδας. Γι' αυτό μπορεί και διαχειρίζεται άριστα κάθε στραβή που μπορεί να της συμβεί. Γιατί υπάρχει αγάπη και σε αυτό που κάνει ο καθένας στην καθημερινότητά του (το ποδόσφαιρο εννοώ), αλλά κυρίως διότι υπάρχει αγάπη και απίθανος σεβασμός μεταξύ όλων των ποδοσφαιριστών και προσώπων που βρίσκονται στο ποδοσφαιρικό τμήμα της πρωταθλήτριας. Κι αυτό είναι μια επιτυχία που πρέπει να πιστώνεται σε διοίκηση και στα πρόσωπα του αγωνιστικού σχεδιασμού. Επειδή το δούλεψαν πολλοί να δημιουργήσουν αποδυτήρια που τα διακρίνουν η αγάπη και ο αλληλοσεβασμός!

Υγ: Από την αρχή της σεζόν η ΑΕΚ δεν έχει κατάφερε να δουλέψει και να παίξει ένα ματς χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Συχνά πλέον ζει και αγωνίζεται στερούμενη σημαντικών ποδοσφαιριστών και προσωπικοτήτων. Ο Μπογέ είναι η μεγαλύτερη από αυτές τις απουσίες αφού είναι και ένας ποδοσφαιριστής που κερδίζει πολλά χρήματα (πολλά παραπάνω από τον παίκτη που ήρθε να αντικαταστήσει, τον Λάζαρο) και δεν έχει ακόμη επίσημη συμμετοχή. Ο Τσιγκρίνσκι είναι ένας άλλος που τώρα επέστρεψε και συνιστά τον κορυφαίο στόπερ του πρωταθλήματος. Ο Αλμπάνης είναι ένας άλλος και ο Άλεφ ακόμη ένας ο οποίος παίζει σε θέση που στερείται επιλογών η ΑΕΚ λόγω του εγκληματικού λάθους να μην πάρει έναν ακόμη στα χαφ. Κατά διαστήματα ήδη έχει στερηθεί τον Τσόσιτς, τον Λόπες τώρα, τον Λιβάια και άλλους... Πρόκειται για έναν ακόμη λόγο για τον οποίο η ΑΕΚ θα μπορέσει να πάει μέχρι το τέλος. Μαθαίνει να ζει με τις δυσκολίες της... Από πέρυσι το κάνει...

Υγ2: Μπορεί ο Μπακασέτας να ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης αλλά αμέσως μετά και με ελάχιστη διαφορά ήταν ο Γκάλο. Το κορυφαίο -μετά τον Μάτος- επιθετικό δεξί μπακ του πρωταθλήματος. Σκοράρει με εκπληκτικό φάουλ και δημιουργεί το τρίτο τέρμα της ΑΕΚ με εξαιρετικό ανέβασμα από τα δεξιά. Γενικά ήταν συνέχεια ψηλά, πριν ακόμη αποβληθεί ο Κομεσίδης, έκανε υπέροχο ματς και βάζει πάντα δύσκολα στον Ουζουνίδη. Θαρρώ πως πρέπει να μείνει τουλάχιστον δυο χρόνια ακόμη ο Βραζιλιάνος στην Ένωση... Ο Σιμόες ξεκίνησε άσχημα το ματς αλλά ανέβηκε πολύ μετά το 10' και ο Γαλανόπουλος τα πήγε πολύ καλά στον άξονα. Ο Πόνσε είναι το φορ με το γκολ που χρειάζεται η ΑΕΚ και ο οποίος δημιουργεί φάσεις με τις κινήσεις του και σε στατικές φάσεις. Ήδη στα τρια γκολ και συνεχίζει (μια χαρά). Ο Γιαννιώτας έδειξε έναν κλικ πάνω από το απόλυτο τίποτα των προηγούμενων συμμετοχών του, επιμένω ότι είναι απόλυτα ανέτοιμος να παίρνει έστω και λεπτά συμμετοχών (φάνηκε και στο έγκλημα που έκανε με παράλληλη πάσα στον άξονα μπροστά από την περιοχή της ΑΕΚ και την έδωσε σε αντίπαλο)! Ευτυχώς εγώ δεν είμαι προπονητής, είναι ο Ουζουνίδης και εκείνος ξέρει καλύτερα, απλά έως τώρα με Γιαννιώτα δεν δικαιώνεται, το αντίθετο, εκτίθεται...

Υγ3: 'Εχει απόλυτο δίκιο ο Έλληνας τεχνικός της ΑΕΚ να είναι απογοητευμένος από το δεύτερο ημίχρονο και κυρίως μετά τις αλλαγές. Όπως και να 'χει είναι όμως και λογικό με την Μπενφίκα να έρχεται και έπειτα τον Ολυμπιακό, είναι σημαντικό που δεν κατάφερε να επηρεάσει νωρίτερα του 0-3 την ομάδα. Αυτό έχει τεράστια αξία για μένα. Πολύ καλά τα πήγαν Τσιγκρίνσκι και Τσόσιτς που όταν θα αποκτήσουν και σερί αγώνων, άρα και ρυθμό, θα είναι εξαιρετικοί. Για τον Μπάρκα δεν χρειάζεται να γράφουμε συνέχεια.

Υγ4: Ο Κλωναρίδης γινόταν πρωταγωνιστής έως τώρα με σούπερ γκολ που σημείωνε σε απίθανα δύσκολα ματς. Στην Κρήτη έγινε περισσότερο σημαντικός χάρη στην εξυπνάδα του να διεκδικήσει χαμένη μπάλα και να τελειώσει την αναμέτρηση κερδίζοντας την αποβολή του Κομεσίδη. Πολύ μεγαλύτερη συνεισφορά από ένα όμορφο γκολ!

Υγ5: Τώρα επιστροφή στον κόσμο των αστεριών, επιστροφή στο Champions League, με τουλάχιστον 50.000 κόσμου και την αναμέτρηση που μπορεί να της δώσει μέλλον στη διοργάνωση. Προφανώς και με τύχη αφού η Μπενφίκα είναι πολύ καλή ομάδα και είναι εξαιρετικός αντίπαλος και φαβορί για τη νίκη για όσους καταλαβαίνουν από ποδόσφαιρο. Την έχει κερδίσει όμως και με πολύ καλύτερο ρόστερ στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ, γιατί να μη το ξανακάνει, με μπόλικη τύχη ίσως...

Υγ6: Περαστικά και γρήγορα κοντά μας (εκτός του Λόπες) στον Βασίλη Ξανθόπουλο να ευχηθούμε διότι γκαντεμιά έχει το club όχι μόνο το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...