Το σκορ δεν συνάδει με την εμφάνιση

Θοδωρής Βασίλης
Το σκορ δεν συνάδει με την εμφάνιση

bet365

Ο Θοδωρής Βασίλης γράφει για την εικόνα του Πανιωνίου κόντρα στον Ολυμπιακό, για το άδικο αποτέλεσμα βάσει της παρουσίας του, για την διαιτησία αλλά για την εμφάνιση-οδηγό ενόψει Απόλλωνα.

Επιστροφή χρημάτων* στο Μάιντζ – Βόλφσμπουργκ και σούπερ αποδόσεις από την Μπουντεσλίγκα από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις
Ένα από τα πράγματα που κάνουν όμορφο το ποδόσφαιρο είναι ότι ο λεγόμενος μικρός μπορεί κάποιες φορές να δει στα μάτια τον μεγάλο αντίπαλο, να τον κοντράρει και γιατί όχι και να τον κερδίσει. Το στοιχείο αυτό το απρόβλεπτο στην Ελλάδα τείνει να εξαφανιστεί. Και αυτό γιατί οι μεγάλοι και να θέλουν δεν αφήνουν τον μικρό να ανασάνει αφού του στερεί ακόμα και την ελπίδα.

Ο Πανιώνιος την Δευτέρα υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι είχε να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο που δεν έχει καμία σχέση με την περσινή τραγική ομάδα, ο οποίος είχε ένα επιπλέον κίνητρο αφού μετά την ήττα της ΑΕΚ, με νίκη στη Νέα Σμύρνη θα απολάμβανε την μοναξιά της κορυφής.

Την ίδια ώρα οι «κυανέρυθροι» κατέβαιναν στον αγώνα με την όχι καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Και αυτό γιατί η ήττα με κάτω τα χέρια από την ΑΕΚ είχε φέρει δικαίως γκρίνια στον κόσμο της ομάδας, αναγκάζοντας τον Νίκο Ζαμάνη να βάλει γκάζια σε παίκτες και τεχνική ηγεσία σε μια προσπάθεια να ξυπνήσει λίγο την ομάδα.

Ο Ζοσέ Ανιγκό προσπάθησε να διορθώσει τις ανορθογραφίες του ΟΑΚΑ και το κατάφερε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αλλαγή συστήματος με το 4-2-3-1 να δίνει την θέση του στο 4-4-2 με την παρουσία του Τσιλούλη στο δεξιό άκρο της μεσαίας γραμμής, όσο και με την τακτική χρησιμοποίηση του Μασούρα όταν η ομάδα βρισκόταν σε θέση άμυνας πιο κοντά στα δύο χαφ της ομάδας για να μην επιτρέψει στον Ολυμπιακό να έχει τόσο εύκολα την πρώτη μπάλα.

Έτσι, μετά το πρώτο εικοσάλεπτο όπου ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος εκμεταλλευόμενος τόσο το γεγονός ότι ο Τσιλούλης έδειχνε φανερά αγχωμένος από την πρώτη του παρουσία στην αρχική ενδεκάδα, αλλά και το γεγονός ότι τα τρία χαφ των Πειραιωτών υπερτερούσαν από τους δύο του Πανιωνίου. Μετά το εικοσάλεπτο όμως τόσο ο Τσιλούλης, όσο και ο Μασούρας έκαναν στο απόλυτο αυτό που τους είχε ζητηθεί και ο Πανιώνιος όχι απλά ισορρόπησε το ματς αλλά ήταν αυτός που είχε την πιο κλασική ευκαιρία με τον Μασούρα για να ανοίξει το σκορ.

Έχοντας φέρει το ματς στα μέτρα τους, οι «κυανέρυθροι» βγήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο τον πλήρη αιφνιδιασμό, ενώ σιγά σιγά και η κούραση που θα έβγαζε ο Ολυμπιακός λόγω του αγώνα της Πέμπτης με την Μπέτις και της μη φρεσκάδας της ενδεκάδας, θα έδινε την δυνατότητα στους παίκτες του Ανιγκό να βρούνε περισσότερο διαδρόμους και να χτυπήσουν με τις μπούκες του Σπιριντόνοβιτς ο οποίος είναι τρομερός στο ένας εναντίον ενός.

Το πλάνο του Ανιγκό λειτούργησε υποδειγματικά και το γκολ ήρθε με τον Μασούρα, ένα γκολ που λανθασμένα ακυρώθηκε, σε μια φάση που φαίνεται με το γυμνό μάτι με τον άσο του Πανιωνίου να καλύπτεται ένα μέτρο. Παρά την ακύρωση του γκολ το πλάνο των Νεοσμυρνιωτών δεν άλλαξε και μάλιστα πήγαινε κατ' ευχήν αν σκεφτεί κανείς πως με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά τις γραμμές του ψάχνοντας το γκολ, με δύο μπαλιές οι «κυανέρυθροι» έφταναν στην περιοχή του Γιαννιώτη. Μέσα σε διάστημα δύο λεπτών (80' - 82') ο Σπιριντόνοβιτς είχε δύο τεράστιες ευκαιρίες για να σκοράρει και να γείρει την πλάστιγγα προς την πλευρά της ομάδας του. Κόντρα όμως σε ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο όταν τις ευκαιρίες που δημιουργείς δεν τις εκμεταλλεύεσαι τότε θα το πληρώσεις.

Κάπως έτσι στις καθυστερήσεις ήρθε το γκολ σε μια φάση που η αμυντική λειτουργία της ομάδας είναι τουλάχιστον τραγική αν σκεφτεί κανείς πως ο Μπανανά (με αρκετά λάθη σε όλο τον αγώνα) έλειπε από το κέντρο της άμυνας, με τον Χασάν παίρνει ανενόχλητος την κεφαλιά ανάμεσα σε Γκουστάβο και Κούρντι.

Και κάπως έτσι, με γκολ στις καθυστερήσεις ήρθε μια ήττα άδικη πέρα για πέρα με βάση την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Με αυτά και με αυτά μετά το πέρας των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών ο Πανιώνιος έχει μόλις ένα βαθμό και από τέλη Σεπτεμβρίου το ματς με τον Απόλλωνα στην Ριζούπολη αποκτά χαρακτήρα τελικού αφού η νίκη αποτελεί μονόδρομος. Αν πάντως, η ομάδα δείξει την εικόνα της Δευτέρας τότε όλα θα πάνε καλά, αν όχι τότε θα υπάρξει θέμα και τεράστιο.

ΥΓ. Έχει γέλιο αυτό που γίνεται από το βράδυ της Δευτέρας για να φανεί ότι η διαιτησία δεν έχει αδικήσει τον Πανιώνιο. Επειδή εδώ είμαστε τίμιοι να πούμε ότι σωστά ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται για πέναλτι σε τράβηγμα του Μπουχαλάκη στο 0-0. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνουμε το άσπρο-μαύρο και προσπάθειες να βγει (δεν ξέρω πως μπορεί να βγει) ότι το γκολ του Πανιωνίου ήταν οφσάιντ. Εντάξει λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Το να λέμε ότι ευνοείται ο Πανιώνιος κόντρα στον Ολυμπιακό όταν πριν δύο χρόνια στο φάουλ του Μιλιβόγεβιτς το τείχος των «κυανέρυθρων» έφτασε στην Πλατεία, ή το περσινό πέναλτι του Φορτούνη και ο μη καταλογισμός πέναλτι πάνω στον Χατζισαφί είναι τουλάχιστον αστείο.

ΥΓ1. Προς τους απανταχού ειδήμονες που έλεγαν για φιλικό την Δευτέρα τι έχουν να πούνε; Είναι ντροπή να ρίχνεις λάσπη ακόμα και μετά από τέτοιο ματς και να λες τα δικά σου μόνο και μόνο για να φανείς αρεστός στα αφεντικά σου.

ΥΓ2. Αφήστε και τους «μικρούς» να παίρνουν αυτό που αξίζουν και το έχουν κερδίσει με την παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο, μην τους απαξιώνετε και ασελγείτε πανω τους.

ΥΓ3. Τελικά που πουλιέται πιο πολύ; Στην φωτοβολίδα ή στο οφσάιντ;

ΥΓ4. Με την σύλληψη του οπαδού του ΠΑΟΚ που έριξε την φωτοβολίδα στους φίλους του Πανιωνίου κάνα νέο; Η Αστυνομία, ο Υφυπουργός όλα καλά; Ας Τους ξυπνήσει κάποιος παρακαλώ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα