«Μαύρη τρύπα» τα στημένα για τον ΟΦΗ

«Μαύρη τρύπα» τα στημένα για τον ΟΦΗ

Δημήτρης Ρούσσος
«Μαύρη τρύπα» τα στημένα για τον ΟΦΗ

bet365

Οι αντιδράσεις του ΟΦΗ στην άμυνα σε στημένες φάσεις αποδεικνύεται ένα από τα πολλά προβλήματα που καλείται να λύσει ο Νίκος Παπαδόπουλος στην Κρήτη, με τα 5 από τα 10 γκολ που έχει δεχθεί φέτος να προέρχονται από παρόμοιες φάσεις με κοινά σημεία.

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Αρκετά αρνητικά αποτελέσματα, χωρίς νίκη, με λίγους πρωταγωνιστές και «μουδιασμένο» ξεκίνημα στην επιστροφή του στη Super League. Αυτές είναι οι συνθήκες που συνθέτουν το «κάδρο» της παρουσίας του ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα, με το μοτίβο λάθη-γκολ παθητικό-ήττες να επαναλαμβάνεται.

Ένα από τα συνήθη φετινά παραστρατήματα των Ηρακλειωτών είναι όσα (δεν) κάνουν στις στημένες φάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Σε όλα τα παιχνίδια ως τώρα, κόντρα σε Πανιώνιο, Παναιτωλικό, ΠΑΟΚ και Ξάνθη, η εστία των Στρέζου-Σωτηρίου έχει παραβιαστεί 10 φορές και οι μισές προέρχονται από στημένες φάσεις.

Αναλυτικά ό,τι έγινε σε κάθε αγώνα:

Πανιώνιος - ΟΦΗ

Με το σκορ στο 1-2 στο 44’ του αγώνα, ο Σπιριντόνοβιτς στήθηκε πάνω από τη μπάλα για φάουλ ακριβώς έξω από την περιοχή των Κρητικών. Ο Στρέζος απέκρουσε τη δυνατή εκτέλεση, όμως ο Σταυρόπουλος κινήθηκε πιο γρήγορα από τους αμυντικούς του ΟΦΗ, πήρε το ριμπάουντ και τιμώρησε την ολιγωρία τους, ισοφαρίζοντας σε 2-2 σε ένα πολύ κρίσιμο χρονικό σημείο, αφού η ψυχολογία θα ήταν τελείως διαφορετική για τους παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου, αν πήγαιναν στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ.

Παναιτωλικός - ΟΦΗ

Οι Ηρακλειώτες έχαναν ήδη με 1-0 στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό, όταν στο 58’ είδαν τον Μοράρ να διπλασιάζει τα τέρματά του και να κάνει το 2-0. Η φάση ήταν «καρμπόν» με το δεύτερο γκολ της Νέας Σμύρνης. Ο Έρικσον εκτέλεσε φάουλ από εξαιρετική θέση, ο Στρέζος επενέβη στη γωνία του κι απέκρουσε, όμως ο Ρουμάνος βρέθηκε αμαρκάριστος στην επαναφορά για να σκοράρει απέναντι στον εξουδετερωμένο Έλληνα τερματοφύλακα. Άλλη μια στιγμή αδράνειας που πλήρωσαν οι Κρητικοί, βλέποντας το έργο τους να γίνεται «βουνό» για τη συνέχεια του παιχνιδιού.

ΟΦΗ - ΠΑΟΚ

Στο πρώτο παιχνίδι στο Γεντί Κουλέ μετά την επιστροφή του συλλόγου στη Super League, ο Παπαστεργιανός έβαλε «φωτιά» στην εξέδρα, πριν ισοφαρίσει ο Μπίσεσβαρ. Ξανά όμως σε κρισιμότατο χρονικό σημείο, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου δεν αντέδρασε σωστά, μένοντας πίσω στο σκορ απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεδομένα ήταν δύσκολο να «χτυπήσει». Ο Ολλανδός εκτέλεσε κόρνερ, ο Μάτος πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους και σκόραρε για το 1-2, με την άμυνα του ΟΦΗ να αντιδρά λανθασμένα και να δέχεται καίριο «χτύπημα».

Ξάνθη - ΟΦΗ

Ξανά από στημένο, ξανά από κόρνερ. Ο Γέντρισεκ πήδηξε στο 28’ ψηλότερα στο πρώτο δοκάρι, νικώντας τον Παπαστεργιανό και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε ο Κοβάσεβιτς με εξαιρετικό χτύπημα φάουλ στο 87’ να νικήσει τον Σωτηρίου από επικίνδυνο σημείο έξω από την περιοχή και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Ακριτών.

Αν κάτι πρέπει να διορθώσουν άμεσα στο Ηράκλειο, είναι οι αντιδράσεις τους στις στημένες φάσεις, καθώς και να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο αμύνονται, ώστε να μη δίνουν τις ευκαιρίες στους αντιπάλους τους, ώστε να τους απειλούν από κει.

Μένει να φανεί αν το πικρό ως τώρα πάθημα θα γίνει μάθημα, με τον ΟΦΗ να βρίσκεται στη 13η θέση της βαθμολογίας και να μην έχει περιθώρια επανάληψης των ίδιων λαθών.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα